Технологія Paperless: НБУ ввів нові можливості переказу грошей за кордон

Тепер для українців запрацює спрощена система перекладу валюти за кордон з використанням безпаперових технологій. Таку інформацію передає "Інформ-UA".

Як повідомляє прес-служба Національного банку, керівництво банку розробило деякі правки до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Наприклад, відтепер банки і їхні клієнти (фізособи, що є резидентами країни) зможуть використовувати новітні комунікаційні технології Paperless при перекладах іноземних грошей.

Наприклад, відтепер банки і їхні клієнти (фізособи, що є резидентами країни) зможуть використовувати новітні комунікаційні технології Paperless при перекладах іноземних грошей

Технологія передбачає можливість "електронного підтвердження" тих чи інших операцій, тобто без відправки будь-яких друкованих паперів. Наприклад, для транзакції грошей за кордон з поточного рахунку необхідно надати копії підтверджуючих документів - тепер будуть використовуватися їх електронні версії. Фізособа-клієнт банку принесе копію документа, а банк, в свою чергу, створить електронну копію документа і збереже його в своїй базі для можливості подальших операцій.

Читайте також: Безпечніше використовувати додаток або браузер, здійснюючи банківські операції?

Крім цього, громадянам України надається можливість користуватися міжнародною платіжною системою, за допомогою якої можна відправляти початкову суму в гривні, але за межами України гроші можна буде отримати відразу в валюті. І навпаки: якщо відправка грошей була ініційована з-за кордону у валюті, то за рішенням відправника отримати такий переклад в Україні можна буде відразу в гривні. Дані зміни вступають в силу сьогодні, 12 червня.

Раніше повідомлялося, що згідно з інформацією керівника НБУ Якова Смолія, розмір грошових переказів від українських заробітчан з-за меж нашої держави в Україні в цьому році очікується на рівні значно більше ніж 9 млрд доларів.

Новости