Топ-30 кращих документальних фільмів на думку Річарда Бренсона

  1. 10. Вірунга
  2. 9. Людина на дроті
  3. 8. Туман війни
  4. 7. Острівний президент
  5. 6. Сенна
  6. 5. У пошуках Цукрового Людини
  7. 4. Білі каски
  8. 3. Коли ми були королями
  9. 2. Чотирнадцять днів в травні
  10. 1. Порушуючи табу

15 Февраля, 2017, 09:00,

9574

Річард Бренсон виявився великим фанатом документального кіно. Список найулюбленіших картин він опублікував в своєму блозі на Virgin.com. Спочатку це був топ-10 фільмів, відсортованих за особистим рейтингом Бренсона, але пізніше він розширив його до 30.

«Я люблю дивитися хороші фільми, як вдома, так і в кіно. Іноді можу подивитися бокс-сет «Картковий будиночок», але найчастіше я і члени моєї сім'ї вибираємо документальне кіно. Не так давно Sundog Pictures випустив «Не дивися вниз» - документальний фільм про мої пригоди на повітряній кулі, після чого мені захотілося подивитися ще більше захоплюючих документалок. Добрими відправними точками для мене стали такі сайти, як Rotten Tomatoes і IMDB , Але особисті рекомендації нічим не замінити », - пише Бренсон.

AIN.UA пропонує ознайомитися з його рекомендаціями.

10. Вірунга

Час від часу в Virgin Management ми влаштовуємо колективний перегляд документальних картин, з яких черпаємо натхнення, часто супроводжуючи це сесіями питань і відповідей з акторами і творцями фільму. Однією з таких картин стала «Вірунга» - захоплююча історія людей, які намагалися врятувати найстаріший національний парк Африки.

9. Людина на дроті

Класичний документальний фільм про канатохідця Філіппа Петі і його вражаючу і захоплюючу дух роботу в Нью-Йорку. Цей фільм встановив високу планку для наступних його документалок.

8. Туман війни

Приголомшуючий картина з підзаголовком «Одинадцять уроків з життя Роберта С. Макнамари», в якій колишній Міністр оборони США отримує можливість визнати свої помилки в жахливій війні у В'єтнамі.

7. Острівний президент

Динамічний фільм про першого обраного демократичним шляхом президента Мальдівської республіки Мохамеда Нашида. Картина послідовно розповідає історію Нашида і експертно підкреслює зусилля, які він робить, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату в глобальних масштабах.

6. Сенна

Я міг вибрати більш пізній фільм Асіфа Кападіа - «Емі», але інноваційна природа цієї роботи про життя і смерть легенди «Формули-1» Айртона Сенна навіть краще.

5. У пошуках Цукрового Людини

Хоч «Емі» і не потрапила в мій список, музику в ньому представить Родрігез з чарівною історією його відкриття і омолодження в Південній Африці. Крім того, у нього приголомшливий саундтрек.

4. Білі каски

будучи частиною Reel Advocacy, ми брали участь у створенні цього нового документального фільму про цивільну оборону в Сирії. Він без прикрас показує всі жахи проти людства, які відбуваються в Сирії прямо зараз.

3. Коли ми були королями

Є кілька відмінних фільмів про Мухаммеда Алі, але цей дійсно дозволяє заглянути в саме серце сумнозвісної битви важковаговиків між Великим і Джорджем Форманом. У фільмі за межами рингу екшену не менше, аніж всередині нього.

2. Чотирнадцять днів в травні

Останній фільм Reel Advocacy в моєму списку, який пропонує сильний аргумент проти смертної кари. Він показує відлік часу для ув'язненого Едварда Ерла Джонсона, молодого афро-американця, якого стратили в газовій камері в державній в'язниці Міссісіпі в 1987 році.

1. Порушуючи табу

Можливо, я говорю упереджено, але документальний фільм мого сина Сема про невдалу війну з наркотиками допоміг зрушити з мертвої точки розмови про політичну реформу в політиці щодо наркотиків. У цьому допомогли і інші відмінні документальні фільми на тему, такі як «На висоті культури» і «Будинок, в якому я живу».

Далі ще 20 улюблених документальних фільмів Бренсона, що не впорядкованих за будь-якою принципом:

  1. бухта
  2. 13-а
  3. Велике Надувательство Рок-н-ролу
  4. міру
  5. Корпорація «Їжа»
  6. Космос між нами
  7. В очікуванні Супермена
  8. The Rolling Stones. Да буде світло
  9. Мрії про баскетбол
  10. Revolution
  11. На висоті культури
  12. Девід Боуї: П'ять років
  13. незручна правда
  14. Дім, в якому я живу
  15. Enron. Самі тямущі хлопці в цій кімнаті
  16. акули
  17. Рестрепо
  18. Останні дні у В'єтнамі
  19. Шоа
  20. Великий Бар'єрний риф з Девідом Аттенборо

Нагадаємо, раніше на AIN.UA виходила добірка з 27 фільмів , Які повинен побачити кожен підприємець на думку діячів уанету.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити нам.

Помітили помилку?

Новости