У списку мільярдерів Forbes додалося 10 українців

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

4 березня 2013, 19:39 Переглядів: 4 березня 2013, 19:39 Переглядів:   Forbes перерахував багатіїв

Forbes перерахував багатіїв.

Відразу кілька сенсацій, що стосуються України, містить щорічний рейтинг мільярдерів американського фінансового журналу Forbes. По-перше, за рік у нас стало на два мільярдери більше. Українська частина списку Forbes збільшилася до 10 осіб за рахунок колишнього громадянина Росії, власника "Смарт-холдингу" і співвласника металургійного холдингу " Метінвест "Вадима Новинського. Він виявився четвертим найбагатшим українцем, маючи $ 1,9 млрд, і 792-м в списку Forbes. Також в The 2013 Billionaires List повернувся народний депутат Сергій Тігіпко (одна тисячі сто сімдесят п'ять місце, $ 1,2 млрд), колишній власник фінансово промислової групи ТАС. В минулому році експерти Forbes нарахували у Тігіпка менш $ 1 млрд.

Другий сенсацією є те, що капітал більшості наших багатіїв зменшився. Так, найбагатший громадянин України власник СКМ Ринат Ахметов втратив приблизно $ 0,6 млрд, і зараз експерти Forbes оцінюють його стан в $ 15,4 млрд. У підсумку Ахметов опустився на 8 позицій, зайнявши 47 місце. Другий за статками в нашій країні, власник інвестиційно-консалтингової групи EastOne Віктор Пінчук втратив за рік $ 400 млн, він залишився з $ 3,8 млрд і потрапив на 353 місце. Третій багатющий українець - співвласник групи "Приват" - Ігор Коломойський втратив, як і Ахметов, $ 0,6 млрд і знаходиться на 613 сходинці з $ 2,4 млрд.

Ще більше недорахував партнер по бізнесу Коломойського Геннадій Боголюбов, який в минулому році, за версією Forbes, мав $ 2,8 млрд, а зараз - $ 1,7 млрд (882 місце). "Ринки, на яких заробляють наші мільйонери, в минулому році були нижче, оскільки в Україні і в цілому в світі падав попит на ту ж руду і металургію. Однозначно металургійні компанії заробляли менше в 2012 році, ніж в 2011-му", - пояснює Дмитро Тарабакін, керуючий директор інвесткомпанії Dragon Capital. З цієї ж причини і капіталізація цих підприємств стає нижче.

Найбагатшим в світі людиною залишається мексиканський мультимільярдер Карлос Слім, чий статок за рік зросла на $ 4 млрд і становить $ 73 млрд. На другому місці Білл Гейтс, у якого справи йшли ще краще - за рік він додав $ 6 млрд ($ 67 млрд). Потіснив з третього рядка фінансиста Уорен Баффета (4 місце, $ 53,5 млрд) власник текстильних брендів Zara, Massimo Dutti, Bershka і ін. Амансіо Ортега заробив більше за інших - $ 17,5 млрд і має тепер $ 57 млрд.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У списку мільярдерів Forbes додалося 10 українців". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Ковальчук

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости