У Німеччині почали діяти перші заборони на дизельні авто

цею материал Доступний по-русски

У Гамбурзі закрили для проїзду дизельних автомобілів, які не відповідають екологічному стандарту "Євро-6", відрізки двох доріг. Екологи вважають таку заборону символічним.

Екологи вважають таку заборону символічним

Ілюстрація / REUTERS

Зокрема, в Гамбурзі з четверга, 31 травня, заборонено проїзд дизельних автомобілів, які не відповідають вимогам найвищого на даний момент екологічного стандарту "Євро-6", на окремих ділянках двох особливо завантажених транспортом доріг. На цих дорогах, зокрема, розташовані прилади для вимірювання рівня забруднення повітря, повідомляє DW .

На одній з доріг заборонений проїзд легкових автомобілів і вантажівок, а на іншій - лише вантажівок. Крім того, є ряд виключень, на які не поширюється заборона. Зокрема, дозволений проїзд на дизельному транспорті для мешканців прилеглих будинків, а також тих, хто перебуває там у справах.

Читайте також Дизельний скандал: в офісах Porsche і Audi пройшли обшуки

Екологічні організації вважають таку заборону символічним. Це зробить "лише кілька сотень метрів дороги трохи менше забрудненими", заявив представник "Грінпісу" в Німеччині Ніклас Шінерл (Niklas Schinerl). Екологи вимагають більш масштабних заходів для очищення повітря від автомобільних викидів, включаючи заборони на використання дизельних авто.

27 лютого Федеральний адміністративний суд Німеччини в Лейпцігу дозволив містам країни забороняти проїзд на дизельних авто на свій розсуд, не потребуючи для цього рішень урядів федеральних земель або, тим більше, федеральної влади країни. Раніше в Німеччині велися дискусії про те, щоб в середньостроковій перспективі заборонити дизельні автомобілі, які опинилися під вогнем критики на тлі скандалу з Volkswagen і іншими автовиробниками починаючи з 2015 року. Їх двигуни викидають, зокрема, оксиди азоту, які шкодять дихальній системі. Рівень концентрації цього газу в повітрі багатьох німецьких міст перевищує європейські норми.

Інші міста також готуються до заборони дизельних авто. У Штутгарті намір заборонити їх використання вже в кінці цього року. А уряд столиці ФРН Берліна хоче перевірити можливість заборони дизельних авто починаючи з 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости