У Волзькому районі для роботодавців організовують безкоштовні навчальні семінари з організації безпечних умов праці

На території Волзького району зареєстровано понад 3 тис. Підприємств малого бізнесу. У 2017 році в рамках виконання державних повноважень з державного управління охороною праці фахівцями управління праці та соціального розвитку були здійснені виходи більш ніж в 270 організацій малого бізнесу, в тому числі в 70 організацій Волзького району, для вивчення ситуації з охорони праці та надання методичної та консультативної допомоги.

У 2017 році в рамках виконання державних повноважень з державного управління охороною праці фахівцями управління праці та соціального розвитку були здійснені виходи більш ніж в 270 організацій малого бізнесу, в тому числі в 70 організацій Волзького району, для вивчення ситуації з охорони праці та надання методичної та консультативної допомоги

В результаті обстежень було встановлено, що більше 70% працедавців не були навчені питань охорони праці в навчальних організаціях. У 85% обстежених підприємствах не проводилося внутрипроизводственное навчання і перевірка знань з охорони праці працівників. У 80% організацій атестація робочих місць за умовами праці або спеціальна оцінка умов праці на той момент не була проведена. На даний момент ситуація змінилася.

На даний момент ситуація змінилася

За результатами виходів для роботодавців, слабо поінформованих про організацію безпечних умов праці, управлінням спільно з адміністрацією Волзького району організовані безкоштовні навчальні семінари з питань дотримання трудового законодавства, майстер - класи по правильному застосуванню ЗІЗ, семінари - тренінги з надання першої допомоги постраждалим. Цього року участь в них взяли понад 40 організацій малого бізнесу Волзького району.

Цього року участь в них взяли понад 40 організацій малого бізнесу Волзького району

На допомогу роботодавцям на офіційному сайті управління праці та соціального розвитку ( www.trudsaratov.ru ) Розміщені довідкові матеріали по організації охорони праці на підприємствах, аналіз виробничого травматизму, досвід роботи кращих підприємств міста.

Робота щодо поліпшення умов і охорони праці на підприємствах малого бізнесу, залучення роботодавців і працівників до питань охорони праці та профілактики виробничого травматизму буде продовжена.


Адміністрація Волзького району
муніципального освіти «Місто Саратов»

Новости