Удмуртнефть здобула 90 млн тонн нафти на південній групі родовищ

Іжевськ Іжевськ. З початку 2018 року на родовищах пробурено 13 бічних стовбурів, введені з буріння чотири нові свердловини. Про це повідомили в прес-службі ВАТ «Удмартнефть».

Розробка цих родовищ почалася в жовтні 1969 року введенням в експлуатацію першої видобувної свердловини «Удмуртнефть» на Архангельському родовищі.

У південну групу входять 14 родовищ з єдиним центром управління - регіональної інженерно-технологічної службою «Південь» (РІТС «Південь»). Серед них і одні з наймолодших - Тімеевское і Логошурское і родовища-довгожителі - Архангельське і Греміхінское.

В інфраструктуру РІТС входять установки підготовки нафти «Ельніковская», «Іжевська», «Архангельська», «Гремиха», приймально-здавальний пункт «Мала Пурга», установка попереднього скидання води, вісім дожимні насосних станцій, 13 кущових насосних станцій та три водозабору. Фонд видобувних свердловин складає більше 1 тис. 300 свердловин. Середньодобовий видобуток нафти - понад 6,3 тис. Тонн.

Досягати таких результатів дозволяють проведення геолого-технологічних заходів (ГТМ), буріння нових свердловин, а також реалізація програми з модернізації виробництва. З початку 2018 року тут реалізовано 248 ГТМ, завдяки їм додатково видобуто понад 88 тис. Тонн нафти. Найбільш ефективним видом ГТМ став гідравлічний розрив пласта (ГРП) на Греміхінском, Ельніковском і Котовському родовищах. Середній приріст за результатами серії ГРП з початку 2018 року склав 8,8 т / добу на свердловину, додатково видобуто 9,2 тисяч тонн. Всього з початку 2018 року успішно виконані 32 операції ГРП.

З початку 2018 року пробурено 13 бічних стовбурів, введені з буріння чотири нові свердловини.

В даний час йде реконструкція дотискній насосної станції Котовського родовища і кущовий насосної станції Ельніковского родовища. У 2018 році введено в роботу пункт збору свердловини продукції Логошурского родовища.

У 2019 на території південної групи родовищ ВАТ «Удмуртнефть» будуть продовжені роботи по ГРП, будівництва нових нафтових і нагнітальних свердловин, облаштування родовищ.

Новости