Управління швидкістю обертання кулера

Канал ютюб Bulgar Tech. Розглянемо на прикладі, як відбувається за допомогою програмного забезпечення регулювання швидкість обертання комп'ютерного кулера. Вилетіла відеокарта geforce GTX 650 Ti. Це проявляється: навантажується відеокарта, вилітає помилка: «Відеодрайвер nvlddmkm перестав відповідати і був успішно відновлений.» Після роздумів і тестів, прийшов до висновку, що йде перегрів ядра. Деградації банок відеопам'яті немає. Як же вирішити проблему, щоб використовувати відеокарту і не купувати нову? Для цього потрібен MSI afterburner. Щоб її завантажити, заходимо на сайт gaming.msi.com. Встановимо програму.


Запускаємо. Далі. Тут все просто. Rivatuner теж встановимо. Запускаємо Afterburner Це утиліта для розгону і управління настройками відеокарт. Покаже, яка відеокарта. В даному випадку geforce GTX 650 Ti, версія драйвера: 368,69 моніторити її починаючи від температури ядра і закінчуючи завантаженням відеопам'яті.

Потрібен Fan Speed, підняти швидкість кулера . Для цього, заходимо в Settings. Якщо кілька відеокарт, то виберіть потрібну. Включаємо параметри: Запускати разом з Windows і запускати в мінімізованому стані. Якщо закрити програму або після перезапуску не задавнити, то знову настройки за замовчуванням і отримаємо ту ж помилку. Переходимо на вкладку Кулер. Включити програмний призначений для користувача автоматичний режим. Бачимо настройки кривої пресету за замовчуванням. Налаштування: 30 - 66%, 36 - 91% 48 - 100%. Швидкість обертання кулера підвищилася, можемо перевірити стабільність відеокарти за допомогою: 3dmark Professional Edition або запустити гру. Якщо роботу не вискакує, значить все ок. Як бачимо, тест пройшов на відмінно.

Для розгону і управління відеокартою можна підняти вольтаж відео-ядра, частоту, це небезпечно для заліза. Або якщо не боїтеся втратити карту після декількох невдалих спроб розгону. Якщо все ж зважитеся. Це робите на свій страх і ризик. Є ймовірність, що спалите карту. Це зовсім інша тема ...

Як же вирішити проблему, щоб використовувати відеокарту і не купувати нову?

Новости