В Україні стартував онлайн-аукціон з продажу автомобілів eTachki

22 вересня 2016, 16:12 2700

Сервіс пропонує супровід повного циклу продажу авто - від попередньої оцінки на сайті до продажу

eTachki   - перший в Україні e - commerce проект з продажу і покупці старих авто, який підтримав венчурний фонд TA Ventures eTachki - перший в Україні e - commerce проект з продажу і покупці старих авто, який підтримав венчурний фонд TA Ventures.

Компанія була створена 26 травня 2014 Олегом Скрипниченко і Сергієм Орловим, які до цього були керуючими співвласниками проекту modnaKasta.

За цей час проект eTachki трансформувався з авто-викупу в c 2b сервіс онлайн-аукціону з майданчиками огляду авто у всіх регіонах України - це 30 відділень в 23 містах України за станом на 19 вересня 2016р.

Альтернатива існуючим способам продажу дозволяє власникам авто швидко оцінити його стан і отримати ринкову ціну (по якій його можна моментально продати) в результаті онлайн-аукціону між сотнями потенційних покупців-партнерів сервісу eTachki з усієї України.

Проект має онлайн складову і майданчики огляду: після візиту на сайт і попередньої оцінки вартості, власник авто запрошується на огляд автомобіля в представництво eTachki в будь-якому обласному центрі України. За допомогою фахівців компанії, автомобіль перетворюється в цифровий лот з докладним описом, за який змагаються сотні партнерів та дилерів компанії на закритому онлайн аукціоні довгих ельностью 30 хвилин.

Олег Скрипниченко, співвласник і головний виконавчий директор компанії: «З Ервіс, які допомагають продати авто популярні в усі м світі, оскільки забезпечують максимально швидкий, комфортний і безпечний процес. У закордонних аналогів ланцюжок продажу авто розділена на кілька етапів, якими найчастіше керують різні компанії. Ми ж пропонуємо супровід повного циклу продажу авто - від попередньої оцінки на сайті до продажу. Можу сказати, що вже понад 40 000 автовласників з усіх куточків України побували в наших представництвах. Потенціал ринку старих авто - дуже великий, він оцінюється в 350-450 тисяч угод купівлі-продажу за минулий рік, тому ми віримо в те, що наш сервіс допоможе цьому ринку стати більш цивілізованим, а власникам - продавати свої авто швидко і зручно. Адже ми не тільки допомагаємо автомобілю стати «лотом», а й супроводжуємо клієнта в процесі оформлення документів і продажу ».


Сергій Орлов, співвласник компанії: «Ми розробили унікальну для країни онлайн платформу, яка дозволяє не тільки зручно продати автомобіль власнику, але і розширює можливості для наших партнерів (дилерів), які роблять ставки і купують ці автомобілі. Для них створені зручний персональний кабінет з широким функціоналом і система повідомлення про нові авто, які з'явилися на аукціоні. Але найбільша наша цінність для дилерів - це постійний потік «авто-лотів» з будь-якої точки України, які перевірені фахівцями eTachki. Ми фактично робимо за них огляд авто - їм залишається тільки зробити ставку і придбати його. Саме тому кількість партнерів, які оцінили зручність нашого сервісу постійно збільшується і вже досягла кількох сотень. Чим більше у нас партнерів - т їм велику ціну отримує власник авто, що продає його з нашою допомогою ».

Для того, щоб потенційні продавці авто відчули переваги нового сервісу, компанія створила «Школу інспекторів eTachki», де фахівці отримують необхідні технічні знання для оцінки авто і навички обслуговування клієнтів.

Як збільшувати або зменшувати проекту на найбільші міста країни співвласники компанії уклали партнерство з TA Ventures - венчурним фондом, що спеціалізуються на інноваційних проектах в Україні, США і Європі.

Вікторія Тігіпко, керуючий партнер TA Ventures: «З 2010 року ми активно підтримуємо і розвиваємо IT-підприємництво в Україні. На допомогу українським стартапам ми пропонуємо наш network - понад 500 з-інвесторів по всьому світу. Український сервіс eTachki - новий для нашої країни спосіб продажу автомобілів на вторинному ринку. Це надійна модель, яка перевірена в Європі і світі, за допомогою якої процес продажу авто стане швидким, прозорим і цивілізованим. Авторинки і сумнівні перекупники - більше не потрібні, а продати свою машину і отримати гроші тепер можна всього лише в кілька кліків за 30 хвилин. У нас є серйозна експертиза в цьому секторі: TA Ventures двічі інвестував в аналогічні і успішні компанії в інших країнах світу. Тому, ми впевнені в тому, що у eTachki велике майбутнє і потенціал для розвитку всередині країни і на європейських ринках ».

Нагадаємо, раніше IGate публікував матеріал про те, як Олег Скрипниченко і Сергій Орлов створювали проект eTachki.

Новости