Вентиляція в офісі

  1. Розрахунок необхідної кількості повітря для вентиляції в офісі
  2. Варіант розрахунку вентиляції в офісі по стислості повітрообміну
  3. Варіант вентиляції в офісі з розрахунку на кількість співробітників
  4. Правильна вентиляція в офісі. Що вибрати?
  5. Вибираємо підрядника для проектування та установки вентиляції в офісі

Останнім часом все частіше виникає питання про правильну організацію припливно-витяжної вентиляції в офісних приміщеннях .
Необхідність подачі свіжого повітря в приміщення, де знаходяться і працюють люди, неможливо переоцінити. Вентиляція в офісі - першорядне завдання при проектуванні і будівництві бізнес-центрів.

Розрахунок необхідної кількості повітря для вентиляції в офісі


В першу чергу, необхідно визначити кількість повітря, яке потрібно подавати всередину і видаляти з офісного приміщення. Існує два варіанти розрахунку кількості повітря:

  1. Варіант розрахунку вентиляції в офісі по стислості повітрообміну
  2. Варіант вентиляції в офісі з розрахунку на кількість співробітників

Припустимо, що в офісі площею 150 м² з висотою стель 3 метри працюють 30 чоловік, вікна не відкриваються.

Варіант розрахунку вентиляції в офісі по стислості повітрообміну


Метод вентиляції в офісі по стислості повітрообміну, в середньому становить 2,5 рази / год. Це означає, що повітря в приміщенні повинен змінитися повністю 2,5 рази в годину.
Необхідно обчислити об'єм приміщення: 150м² * 3м = 450м³. Після чого обсяг помножити на кратність повітрообміну: 450м³ * 2,5 = 1125м³ / год.

Варіант вентиляції в офісі з розрахунку на кількість співробітників


Останнім часом все частіше виникає питання про правильну організацію   припливно-витяжної вентиляції в офісних приміщеннях

Другий метод - це розрахунок виходячи з кількості співробітників, які перебувають в приміщенні, що становить 60 м³ / год на 1-го людини прі не відкриваються вікнах і 40 м³ / год при відкритті.
Обчислюємо об'єм приміщення: 30чол. * 60м³ / год = 1800м³ / год.

З цих двох розрахунків вибирається той, в якому вийшов більший результат, тобто необхідно в цей офіс подавати 1800м³ / год припливного повітря, видаляти же необхідно на 5% менше, ніж подається в приміщення 1800м³ / год - 5% = 1710 м³ / год.
Це робиться для позитивного балансу тиску всередині приміщення. Такий баланс вибирається для зменшення ймовірності потрапляння всередину приміщення непідготовленого (неочищеного, непідігрітого) повітря.

Правильна вентиляція в офісі. Що вибрати?


Найчастіше офісні будівлі вже обладнані центральними системами припливно-витяжної вентиляції, і єдине, про що необхідно подбати - це рівномірний розподіл припливного повітря по приміщенню. Воздухораздающіе і повітрозабірні елементи (решітки і дифузори) необхідно вибрати такого розміру і в такій кількості, щоб швидкість повітря на них була не більше 2,5 - 3м / с. Це дозволяє уникнути неприємних відчуттів від подачі повітря та виключити додатковий шум на решітках.

Вибираємо підрядника для проектування та установки вентиляції в офісі


Якщо ж будинок не обладнано центральної вентиляційною системою, в цьому випадку необхідно замовити проект у спеціалізованій компанії, виділити місце для розміщення обладнання, воно повинно бути максимально віддалене або шумоізоліровать від офісних приміщень. Так само необхідно вирішити питання з енергозабезпеченням припливної установки для нагріву припливного повітря в холодний період - це може бути електрику або вода теплопостачання.

У першому випадку вентиляція в офісі (обладнання) буде коштувати дешевше, а експлуатація істотно дорожче, ніж у другому.

Наступні етапи - це монтаж і налагодження роботи системи вентиляції. Вони нічим не відрізняються від будь-яких інших типів приміщень, головне, щоб всі роботи проводилися кваліфікованими фахівцями і в суворій відповідності з проектною і технічною документацією.

Компанія "Московський Інжиніринговий Центр" виконує проектування вентиляції в офісі , Установку і сервісні роботи в галузі опалення, вентиляції та кондиціонування в офісних приміщеннях.

Зв'язатися нами можна за телефоном 8 (495) 916-52-14 або залишити онлайн заявку на сайті.


Каталог обладнання для вентиляції та кондиціонування офісу


Що вибрати?
Що вибрати?

Новости