Відбулося відкриття Торгового дому Азербайджану в Ризі

У столиці Латвії Ризі відкрився Торговий дім Азербайджану, повідомляє в понеділок міністерство економіки Азербайджану

У столиці Латвії Ризі відкрився Торговий дім Азербайджану, повідомляє в понеділок міністерство економіки Азербайджану.

У церемонії відкриття взяла участь азербайджанська делегація на чолі з заступником міністра економіки Сахибом Мамедовим.

Торговий дім допоможе в просуванні продукції під брендом Made in Azerbaijan на латвійському ринку, надасть підтримку експорту азербайджанської продукції і її продажу в Латвії.

У Торговому домі також організована постійна виставка азербайджанської продукції. Тут представлені винна продукція, коньяки, горілка, чай, соки, компоти та інші товари азербайджанських виробників, в тому числі рослинні масла, рис, фрукти і овочі, текстильна, косметична, промислова продукція і т.д.

Заступник міністра Сахіб Мамедов, виступаючи на церемонії, наголосив, що відкриття Торгового дому є показником значущості, яку глави двох держав надають розвиткові торговельно-економічних зв'язків.

Мамедов зазначив, що відносини між Азербайджаном і Латвією розвиваються успішно, а відкриття Торгового дому стане поштовхом до подальшого розвитку.

Він додав, що в даний час азербайджанські інвестиції в Латвію склали 164 мільйони доларів, а Латвії в Азербайджан - 84 мільйони доларів. В Азербайджані діють 40 компаній з латвійським капіталом.

В рамках заходу азербайджанські компанії «Kaslar» і «Bina Aqro» підписали з латвійськими компаніями меморандуми порозуміння, які передбачають експорт місцевої продукції в Латвію.

За даними Державного митного комітету Азербайджану, товарообіг з Латвією у першому півріччі 2018 року склав 15,1 мільйона доларів. На експорт азербайджанської продукції припали 1,1 мільйона доларів.

Minval.az

Новости