ВИДИ фідерного вудилища

Фидерное вудилище має пару характерних ознак - це велика кількість кілець на всіх колінах і яскраво пофарбований кінчик у останнього коліна, використовуваний для реєстрації клювання.

Він має назву - квівертіп, до кожного вудилища в комплекті йде від 1-го до 4-х штук, що відрізняються пружністю, і забарвлених в різний колір.
Вудилища можуть мати довжину від 2-х до 5-ти метрів, і згідно з цією характеристикою призначені для більшості можливих місць лову, як в стоячій воді, так і на водоймах з течією.

Вудилища довжиною до 3-х метрів, зазвичай (виняток становлять бортові фідери), призначені для лову в стоячій воді або на слабкій течії, з дистанцією лову до 30-ти метрів і вагою закидалися годівниць до 45 грам. Називають їх Пікер. На таку, дуже чутливу снасть, ловлять рибу до 2-х кг.

Вудилища довжиною від 3 до 3,9 метра найбільш універсальні, серед них можна вибрати одночасно і чутливий і далекобійний фідер, який порадує на рибалці, як на річці з плином, так і при лові в невеликому пруду.В улові можуть бути і риби понад 2 -х кг вагою, і дрібні 5см уклейки.

Для лову на великих дистанціях і на сильній течії, а так само великої риби, призначені фідерні вудилища довжиною, від 3,9 до 5-ти метрів з тестом по вазі закидається годівниці понад 100 грам. Слід звернути увагу, чим більше довжина вудилища, тим далі воно може доставити годівницю.

Так само фідерні вудилища відрізняються ладом:
- повільний, при якому під навантаженням згинається все коліна - параболічний;
- швидкий, це коли згинається тільки останнім коліно;
- прогресивний, який об'єднує в собі обидва вишеперечісленние.У таких вудилищ, в залежності від навантаження (при малій - швидкий, при великій повільний), лад бланка змінюється.

Ну і ще фідери бувають телескопічні, для мандрівників і човнові самі розумієте для кого. Зазвичай же фідер - це штекерное вудилище що складається з двох і більше колін.
Найсучасніші фідерні системи дозволяють змінювати як довжину, так і лад, шляхом ротації колін зі свого комплекту. До складу такої системи можуть входити до 10 колін, і кілька КОМЕЛЬ, які роблять фідерні системи вершиною універсальної фідерної ловлі на сьогоднішній день.

При підборі фідера слід враховувати предпологаются місця лову, від них залежить і вага використовуваних годівниць, і довжина вудилищ, і відповідно товщина шнура. Чим вище вага годівниць тим товщі повинен бути шнур. Якщо передбачається ловля на течії ваш вибір вудилище з тестом вище 60 грам і шнуром мінімум про, 16, а якщо ви плануєте насолодитися ловом карася в ставку то досить і тесту в 45 грам на шнурі 0,12.

Новости