Віскі Джек Деніелс - легендерний напій

  1. Екскурс в історію Джек Деніелс
  2. Як роблять віскі Джек Деніелс
  3. Рецепт віскі Джек Деніелс в домашніх умовах
  4. Як відрізнити віскі Джек Деніелс від підробки?
  5. Як і з чим пити Джек Деніелс?
  6. Джек Денііелс - цікаві факти

Віскі Джек Деніелс заслужено вважається найвідомішим і затребуваним алкоголем, продажі якого невпинно зростають з року в рік. Саме він уособлює собою весь асортиментний ряд спиртного американського виробництва, і негласно вважається національним надбанням США. Дізнайтеся історію, як п'ють віскі в Америці з з чого роблять справжній Jack Daniels?

Екскурс в історію Джек Деніелс

Історія віскі Джек Деніелс почалася з того, що в 1875 році якийсь Джаспер Деніел зважився заснувати власну лікеро-горілчані підприємство в невеликому містечку Лінчберг. Час показав, що Джаспер мав не тільки вправністю, а й комерційним талантом, завдяки якому маленький заводик всього за 50 років перетворився на величезний алкогольний концерн.

Цікавинками всього той факт, що власником винокурні Деніел став в 13 років, а ще через три отримав ліцензію на виробництво спиртного на повністю законних підставах Цікавинками всього той факт, що власником винокурні Деніел став в 13 років, а ще через три отримав ліцензію на виробництво спиртного на повністю законних підставах. Також заслуговує уваги, що власником винокурні, куди прийшов працювати маленький Денні (у віці 6-7 років, такі реалії того часу) був священик Денн (це ім'я однозначно є знаковим для історії віскі) Колл. Саме він став учителем винокурного ремесла для майбутнього засновника всесвітньо відомого бренду. Таким чином до історії розвитку віскі найсерйознішу, нехай і непряму участь доклав служитель Бога.

Бачачи тямущі і старанність хлопчика, батько Денн присвятив його в усі тонкощі виробництва, пізніше - зробив своїм діловим партнером, а після смерті священика винокура Джаспер стає повноправним і єдиним господарем бізнесу.

Ентузіазм Джаспера був настільки великий, що повністю поглинув творця знаменитого спиртного напою: за своє життя він не встиг одружитися і обзавестися потомством, а тому заповідав свій алкогольний бізнес синові рідного брата. Племінник не підвів, і в 1941 році віскі стало предметом підвищеної уваги уряду. Його включили в перелік марочного алкоголю штату Теннесі і наказали відокремити від поняття « бурбон ». Чому так сталося?

Як роблять віскі Джек Деніелс

Саме те, як роблять віскі Джек Деніелс, мотивувало уряд Штатів відмовитися від ідеї називати продукт бурбоном Саме те, як роблять віскі Джек Деніелс, мотивувало уряд Штатів відмовитися від ідеї називати продукт бурбоном.

Справа в тому, що в процесі виробництва легендарного напою задіяна технологія «Лінкольна» - специфічний процес фільтрації алкоголю через деревне вугілля кленових дерев. Саме ж спиртне на 80% складається з кукурудзяного дистиляту, на 12% -ізо житнього і всього на 8% - з ячмінного. Основою для змішування всіх інгредієнтів служить джерельна вода, а сам віскі має 40% на виході.

Завдяки специфічному процесу дистиляції, напій майже не має в собі сивушних масел і специфічного смаку від кукурудзи. Вугілля з деревини американського клена, через який і проходить спирт, надає йому м'якість і неповторні смакові якості.

Рецепт віскі Джек Деніелс в домашніх умовах

Оскільки вихідні інгредієнти напою ніхто не приховує, народні умільці не упустили можливості поекспериментувати з такими, і розробити рецепт віскі Джек Деніелс в домашніх умовах Оскільки вихідні інгредієнти напою ніхто не приховує, народні умільці не упустили можливості поекспериментувати з такими, і розробити рецепт віскі Джек Деніелс в домашніх умовах. Як підготовчих робіт пропонується зробити наступне:

  1. Взяти в рівній кількості житнього і ячмінний солод, додати до нього стільки ж кукурудзяної крупи і все пропустити через м'ясорубку.
  2. Суха суміш заливається тільки що закипілої водою. Слідкуйте, щоб рідини було в 2,5 рази більше, ніж зерновий частини.
  3. Підготовлене «сусло» поміщається на годину в тепле місце, в якому буде постійно підтримуватися температура в районі 55-63 ° С. Весь цей час суміш часто розмішується, а потім природним шляхом охолоджується до 25-28 ° С.
  4. Через 12 годин можна закладати дріжджі з розрахунку 50 г на 7-8 кг сусла. Брага заливається в бутель, остання забезпечується гідрозатворів і відправляється в тепле місце, де немає ні найменших вібрацій.

Етап дистиляції настає вже через 3-5 днів, і починається він з перегонки сусла через спеціальний самогонний агрегат при температурі в 95 ° С. Тільки так вдасться позбавити віскі від сивушних масел. З метою пом'якшення напою, його виганяю через саморобний фільтр, зроблений з вати і деревного вугілля. Ну а якщо хочеться отримати благородну версію алкоголю, його потрібно на 4 місяці закатати в обпалену дубову бочку.

Скільки градусів в домашньому віскі Джек Деніелс? Це залежить від уміння готувати домашній алкоголь. В ідеалі, цей показник повинен максимально наближатися до сорока.

Як відрізнити віскі Джек Деніелс від підробки?

Як відрізнити віскі Джек Деніелс від підробки, особливо, якщо з кожним роком кількість контрафакту зростає із загрозливою швидкістю Як відрізнити віскі Джек Деніелс від підробки, особливо, якщо з кожним роком кількість контрафакту зростає із загрозливою швидкістю? Тут потрібно пам'ятати такі відмінні риси оригінального напою:

  • при збовтуванні алкоголь дає великі бульбашки, довго не розчиняються в основній масі;
  • істинний віскі буде повільно стікати по стінках пляшки, тоді як рідина-підробка зробить це за кілька секунд;
  • рідкісна підробка jack daniels буде демонструвати наявність акцизної марки. У свою чергу, вона повинна бути наклеєна акуратно і рівно, без патьоків клею і «зморшок»;
  • як правило, сурогат запечатують пробкою з металу, тоді як для оригіналу використовується виключно пластикова пробка;
  • віскі jack daniels honey, втім, як і всі інші його види, розливається в квадратну пляшку з чіткою і впізнаваною гравіюванням;
  • всі написи на етикетці повинні бути чіткими, кілька опуклими і акуратними;
  • на етикетці не може бути навіть натяку на те, що в пляшці міститься віскі «шотландського типу». Такого алкоголю просто не існує;
  • написи Premium або Deluxe чіткіше решти вказують на оригінальність продукту.

Як і з чим пити Джек Деніелс?

Відповідь на питання того, як правильно пити віскі jack daniels, старий як світ - в чистому вигляді, звичайно ж Відповідь на питання того, як правильно пити віскі jack daniels, старий як світ - в чистому вигляді, звичайно ж! Тільки так вдасться повною мірою насолодитися його смаковими якостями і зрозуміти, чому саме цей напій став негласним символом США. Якщо ж вам складно пити спиртного не закушуючи, постарайтеся обмежитися часточкою лимона. Ну а коли і такий варіант здається нереальним, спробуйте коктейлі - віскі у поєднанні з:

  • кока-колою, пом'якшувальною напій і наділяє його новими смаковими характеристиками;
  • газованою мінеральною водою;
  • льодом, який робить алкоголь не таким вже пекучим, повільно зменшує його міцність і зменшує запах від випаровування спирту.

Відповідь на питання того, як правильно пити віскі jack daniels, старий як світ - в чистому вигляді, звичайно ж!

Келихи для чистого віскі повинні бути тюльпановіднимі, для змішаного з мінералкою або колою краще підібрати широкі склянки з товстим дном.

Не можна нагрівати напій, оскільки це погіршить його смак Не можна нагрівати напій, оскільки це погіршить його смак. Але і сильно охолоджувати теж не варто, інакше збитку піддасться аромат. Ідеально, якщо віскі буде прогрітий до 18-21 градуса.

Питання того, ніж закушують віскі Джек Деніелс і зовсім не має права на існування. Спиртне цього виду не потерпить ніякої закуски! Мало того, напій не можна навіть запивати, ні соками, ні звичайною водою. Максимум - це часточкою груші, і все! Неприпустимо змішувати різні сорти Деніелс або пити його упереміш з іншим алкоголем, «цідити» віскі крізь зуби або пити через трубочку.

Джек Денііелс - цікаві факти

В квадратні пляшки, що стали візитною карткою бренду, віскі «Джек Деніелс» стали розливати в 1897 році.

В квадратні пляшки, що стали візитною карткою бренду, віскі «Джек Деніелс» стали розливати в 1897 році

Що приховує напис «Old No. 7 »

Назва однієї з популярних марок Old No. 7 пов'язано з державним реєстраційним номером спиртзаводу, на якому даний напій проводився. Після зміни меж округів завод отримав номер 16, але назва встигла завоювати популярність марки міняти не стали.

Сплеск популярності напою припав на 1904 рік, коли віскі Джек Денііелс отримав золоту медаль на Всесвітній виставці в Сент-Луїсі.

Хоча Джек Денііелс чи не єдиний американський «справжній» віскі, північноамериканські торгові угоди класифікують напій як «віскі-бурбон». Відповідно до даних документами, а також законами Канади, назва «віскі» можуть носити тільки марки, імпортовані з Європи.

Як і з чим пити Джек Деніелс?
Дізнайтеся історію, як п'ють віскі в Америці з з чого роблять справжній Jack Daniels?
Чому так сталося?
Скільки градусів в домашньому віскі Джек Деніелс?
Як відрізнити віскі Джек Деніелс від підробки?
Як відрізнити віскі Джек Деніелс від підробки, особливо, якщо з кожним роком кількість контрафакту зростає із загрозливою швидкістю?
Як і з чим пити Джек Деніелс?

Новости