Водонепроникний чохол для фотоапарата на святі Холі

  1. зміст посту Яскравий індійське свято весни, фарб, водних облівашек та іншого божевілля застав мене...
  2. Водонепроникний чохол для фотоапарата
  3. Підводний бокс для фотоапарата
  4. Чохол для фотоапарата своїми руками

зміст посту

Яскравий індійське свято весни, фарб, водних облівашек та іншого божевілля застав мене в місті Удайпур, про це є кілька постів в блозі. Про свято Холі в Удайпурі можна прочитати тут і тут.

Свято Холі дійсно виявився дуже яскравим, веселим і безбашенним, як я його собі і уявляв. Готуйтеся до того що кілограми різнокольорових фарб і літри підфарбованою води виллються на вас і ви просто зобов'язані відповісти тим же. Але виникає питання, як при цьому всьому неподобство захистити свій фотоапарат і телефон від фарб і води?

Є дуже простий рада, не брати дорогу зеркалку і дорогий iphone на вулицю і просто насолоджуватися божевіллям свята Холі. Однак такий спосіб підходить не всім, не підійшов він і для мене. Тому я вирішив заздалегідь (ще перед поїздкою до Індії) підготується до Холі.

Суть захисту фототехніки на святі Холі (особливо дзеркальних фотоапаратів) полягає в тому щоб захистити нутрощі дзеркалки від впливу усюди проникаючої фарби. Будь-яка дзеркальна камера, немов пилосос втягує всю дрібний пил всередину корпусу, ви відразу цього не помітите, але через нетривалий час знадобиться професійна чистка нутрощів фотоапарата від яскравої фарби. Друга проблема на святі Холі - це вода, яка ллється з усіх боків і контролювати цей процес неможливо. Причому, води може бути дуже багато, з верхніх поверхів на перехожих запросто можуть вилити бочку води і це в порядку речей.

Водонепроникний чохол для телефону

Водонепроникний чохол для телефону або iphone - це лінія оборони номер раз. Водонепроникний чохол можна купити дуже дешево, ось посилання на сайт АліЕкспресс , Де цього добра дуже багато і коштують водонепроникні чохли для iphone і різних смартфонів недорого. Як правило, всі iphone, samsung і інші смартфони мають приблизно рівний розмір, так що вам буде легко і просто підібрати водонепроникний чохол для свого телефону.

Глибоко занурюватися (з аквалангом) з китайськими водонепроникними чохлами я б не рекомендував (скоріше за все проблеми почнуться вже на 5 метрах), але на глибині один-два метри вони цілком придатні для фотографування.

Ці чохли можна так само використовувати в якості водонепроникного чохла для документів і грошей, тут вони справляються на ура.

Водонепроникний чохол для фотоапарата

Якщо ви знімаєте зеркалкой і бажаєте що б вона пережила свято Холі, то кращим рішенням буде покупка водонепроникного чохла для фотоапарата. На сайті китайського ширвжитку АліЕкспресс, вартість переобладнання звичайного фотоапарата в водонепроникний фотоапарат починається від 5 доларів, в російський магазинах ці ж китайські чохли коштують набагато дорожче. Ось перевірений продавець чохлів для фотоапарата на аліекспрессе , У якого я сам замовляв.



Однак, купувати найдешевший чохол я вам не рекомендую і ось чому. У хорошого (більш-менш нормального) водонепроникного чохла для дзеркального фотоапарата має бути скляне вікно (в тому місці де оптика дивиться в світ), а у п'ятидоларових чохла там клейонка, яка при першому ж використанні отримує потертості і поверхня стає матовою, чим більше її протираєш, тим гірше. Мій перший чохол для фотоапарата замовлений на аліекспрессе був саме такий (пошкодував грошей) і в підсумку на другий день він відправився в смітник, знімати в чохлах дуже важко, а в цьому було взагалі неможливо.

Як правило, більшість водонепроникних чохлів для фототехніки виробляють універсальними, так що в нього можна помістити як Никон (nikon), так і кенон (canon). Але може бути всяке, іноді, такі чохли можуть не підходити під вашу фото техніку, навіть якщо чохол був зроблений саме під вашу модель (Китай є Китай). Будьте уважні з об'єктивами, хоча більшість моделей фото камер з Kitовимі об'єктивами туди влізуть, а ось про телевики доведеться забути / забити.


Будьте уважні з об'єктивами, хоча більшість моделей фото камер з Kitовимі об'єктивами туди влізуть, а ось про телевики доведеться забути / забити

Ну і найважливіше, управління фотокамерою вміщеній у вологозахисний чохол стає схоже на перших кроків людини на поверхні місяця, так що наберіться терпіння. Можуть бути й інші складності, які виробник має права вносити без повідомлення споживача. :)

Якщо ви навчитеся фотографувати в подібних пристроях, то ваша камера прослужить вам набагато довше відведеного їй терміну. Все фотозйомки на морі (на пляжі) не кращим чином позначаються на вашій фототехніку, та й якщо фотоапарат впав у воду (від глибини звичайно залежить), то нічого страшного з ним не станеться якщо він знаходиться в герметичному чохлі. У моїх знайомих був досвід фотозйомки на глибині (не більше 5 метрів), китайські чохли впоралися, але з дорогим фотоапаратом я б так не експериментував.

Підводний бокс для фотоапарата


Підводний бокс для фотоапарата

Для захисту фотоапарата і відеотехніки від всіляких життєвих перипетій існують спеціальні водонепроникні жорсткі бокси, які в основному призначені для підводних зйомок. Як правило, вартість якісних боксів для фотоапарата може дорівнювати вартості самої камери або навіть трохи вище, так що цей спосіб придатний не всім, та й до того ж захист на святі фарб Холі потрібна не така потужна.

Чохол для фотоапарата своїми руками

На сьогодні, найпростіший спосіб захисту фотоапарата на святі Холі є найдешевшим і доступним кожному - це звичайна харчова плівка. Звичайно, ніякої зміни об'єктивів і іншої магії під час свята Холі робити не варто. Але завдяки харчовій плівці і звичайному скотчу ви можете своїми руками відмінно укутати фотоапарат і при цьому отримати практично всю його функціональність, що важливо. Ремінець від камери теж рекомендую замотати в плівку.



Правда, є невеликі складнощі з кільцями зуммирования і фокусуванням, але при бажанні можна впоратися і з цією проблемою або як варіант знімати все на одному фокусній відстані (адже люди якось знімають на фікс об'єктиви), а фокусування віддати на управління електроніки фотоапарата.



Для захисту лінз оптики фотоапарата застосовуйте змінні фільтри, але відразу приготуйтеся дуже часто їх протирати. Все що описано вище, крім мабуть якісних і дорогих підводних боксів, не гарантує повний захист від попадання у нутрощі фотоапарата дрібних частинок пилу, так що варто для себе вирішити знімати на святі Холі чи ні.

Але виникає питання, як при цьому всьому неподобство захистити свій фотоапарат і телефон від фарб і води?

Новости