Windows Server 2016 - огляд і порівняння версій: Standard, Professional

  1. Windows Server 2016: особливості
  2. Windows Server 2016: редакції
  3. Windows Server 2016 Standard
  4. Windows Server 2016 Professional
  5. Windows Server 2016: порівняння версій

Фінальна версія Windows Server 2016 включає в себе безліч корисних оновлень і орієнтована на безпечний запуск і розгортання додатків в ізольованому середовищі

Фінальна версія Windows Server 2016 включає в себе безліч корисних оновлень і орієнтована на безпечний запуск і розгортання додатків в ізольованому середовищі. Значні зміни відбулися середовищі Hyper-V. Значно вище став рівень захисту даних, завдяки інструменту PowerShell і функції делегування прав доступу.

У службах Active Directory також відбулися зміни, так як тепер можна використовувати смарт-карти для атестаційних ключів. Система послідовного поновлення кластерів без зупинки дозволяє без перебоїв продовжувати роботу, значно заощаджуючи час. У SoftMagazin Windows Server 2016 купити ліцензію можна буде вже з 1 жовтня.

Windows Server 2016: особливості

Головною особливістю Windows Server 2016 є ізольована операційне середовище із застосуванням контейнерів. По суті, реалізація контейнерного типу додатків дозволила значно оптимізувати діяльність у віртуальному середовищі.

Ізольована середовище дозволить додаткам запускатися, не маючи впливу на всю операційну систему в цілому. У WS 2016 доступні два види контейнерів: Windows Server і контейнери Hyper-V. Причому в середовищі Hyper-V додатків забезпечується більш повна ізоляція завдяки високому рівню оптимізації віртуальних машин.

Причому в середовищі Hyper-V додатків забезпечується більш повна ізоляція завдяки високому рівню оптимізації віртуальних машин

Windows Server 2016: редакції

Windows Server 2016 доступний в двох редакціях: Standard і Datacenter. Якщо в WS 2012 відзначились у версіях були незначні, то в ліцензіях 2016 передбачаються функціональні зміни. У стандартній версії, наприклад, можна запускати 2 віртуальних машини або контейнера, але при цьому, використовувати необмежену кількість контейнерів Windows.

У Datacenter можна запускати і розгортати контейнери, як в середовищі Hyper-V, так і ВМ Windows в необмеженій кількості. Слід врахувати, що крім однієї з двох версій, необхідно буде придбати також для пристроїв або користувачів ліцензію Windows Server CAL. Remote Desktop і RMS не входять до комплекту, їх також потрібно купувати додатково.

Windows Server 2016 Standard

Стандартна ліцензія WS 2016 з функціоналом відрізняється від версії Datacenter. У Windows Server 2016 Standard доступний новий вид установки Nano Server. Такий варіант розгортання не займає багато місця, швидкий в налаштуванні і не вимагає частих оновлень.

Серед можливостей стандартної версії також використання 2 контейнерів ВМ, або Hyper-V. Контейнери в ОС Windows можна запускати в необмеженій кількості. Серед відмінностей від версії 2012 - по-ядерне ліцензування. Ліцензія Standard підійде для частково віртуалізованих середовищ або повністю невіртуалізірованних.

Ліцензія Standard підійде для частково віртуалізованих середовищ або повністю невіртуалізірованних

Windows Server 2016 Professional

Ліцензія Datacenter володіє значно більшим функціоналом, ніж Standard. Крім підтримки ВМ і контейнерів, як в середовищі Windows, так і Hyper-V, версія Дата-центр, включає використання нових технологій.

Наприклад, функцію захисту даних ВМ Shielded Virtual Machines і новий мережевий стек (Microsoft Azure Stack), який дозволяє створювати гібридні рішення. Серед нововведень також присутня функція створення кластерних сховищ з високим рівнем доступу. Datacenter підійде організаціям, які використовують високовіртуалізірованние інфраструктури або рішення з гібридною хмарної середовищем.

Windows Server 2016: порівняння версій

На відміну від редакцій WS 2012 у MS Windows Server 2016 передбачені значні зміни між версією Standard і Datacenter. В основному відмінності стосуються функціональних можливостей і середовищ використання. Стандартну ліцензію можна застосовувати для невіртуалізірованной середовища або частково виртуализированной. Datacenter використовується для створення гібридних хмарних середовищ або високовіртуалізірованних інфраструктур.

Більш широкий набір нових технологій використовується в Datacenter, таких як: Storage Replica, Host Guardian Servic і Microsoft Azure Stack. Завдяки використовуваних функцій вміст ВМ Hyper-V знаходиться під надійним захистом, також, як і захист їх даних від несанкціонованого доступу. Реалізована підтримка нового стека, за допомогою якого можна створювати гібридні рішення.

Реалізована підтримка нового стека, за допомогою якого можна створювати гібридні рішення

Новости