Xbox 360 controller для Android по Bluetooth

  1. Принцип роботи
  2. Раціональність сполучення з Android
  3. Як підключити
  4. Як підключити джойстик для Андроїд: Відео

Володарі консолі XBOX 360 знають, що ні сама приставка, ні її оригінальні контролери не мають Bluetooth-модулів. Між собою вони зв'язуються через спеціальний радиоинтерфейс, тому через синєзуб підключити геймпад до планшета не вийде. Розробники Microsoft зробили так, щоб їх продукцію не можна було використовувати, крім як тільки з її пристроями. Сьогодні ми опишемо спосіб підключення XBOX 360 controller для Android способом, аналогічним підключенню по Bluetooth.

Сьогодні ми опишемо спосіб підключення XBOX 360 controller для Android способом, аналогічним підключенню по Bluetooth

Принцип роботи

Спочатку навіть до комп'ютера геймпади від приставки не можна було підключити просто так, але з часом Microsoft випустила ресивер, за допомогою якого можна підключати джойстики до ПК. Ресивер - це приймач, ідентичний тому, який вбудований в консоль, тому геймпади без проблем його сприймають як консолі і підключаються до нього. Зовні по виду такий пристрій нагадує пігулку, яка підключається до ПК через USB-інтерфейс.

Плюс в тому, що, хоча сам девайс підключається до комп'ютера через шнур, джойстик синхронізується з радіосигналу, і в результаті ви отримуєте бездротової геймпад . До того ж ви можете одночасно підключити до 4 геймпадов одночасно, що дуже зручно.

Раціональність сполучення з Android

Якщо мова йде про підключення XBOX controller до Android по бездротовому зв'язку, як через Bluetooth, то цей метод має сенс, якщо ви вже придбали сам ресивер. Тому що мобільні ігри поки що не мають підтримки декількох джойстиків, а розраховані тільки на один ігровий маніпулятор.

Сам Receiver коштує трохи дешевше, ніж спеціальний контролер для мобільних пристроїв, який буде зв'язуватися через Bluetooth і забезпечений спеціальним тримачем для телефону. Тобто, трохи доплативши, ви отримаєте спеціалізований пристрій з усіма зручностями і впевненістю в тому, що всі підтримувані гри будуть працювати без нарікань.

Як підключити

Якщо ж ви вже володар подібного пристрою, тоді дійсно має сенс спробувати сполучити ігровий маніпулятор з мобільним девайсом. Для цього планшет або смартфон повинні підтримувати OTG підключення, інакше вам не вдасться підключити Receiver.

  • Підключіть приймач до мобільного девайсу через OTG USB-кабель.
  • На таблетці натисніть єдину клавішу, щоб почати пошук XBOX контролера.

На таблетці натисніть єдину клавішу, щоб почати пошук XBOX контролера

  • Увімкніть XBOX 360 controller, натиснувши на велику сріблясту кнопку по центру, і активуйте режим сполучення, натиснувши на маленьку кнопку, що знаходиться на торці контролера (між клавішами LB і RB).

Увімкніть XBOX 360 controller, натиснувши на велику сріблясту кнопку по центру, і активуйте режим сполучення, натиснувши на маленьку кнопку, що знаходиться на торці контролера (між клавішами LB і RB)

Після даних дій обидва девайса повинні підключитися, і можна починати грати в ігри.

Важливо врахувати: працездатність через такий контролер гарантується не у всіх іграх, так як, на відміну від Dualshock, не використовується ніякої сторонній софт, який перекодовує Dualshock в спеціальний Android Gamepad . Стовідсоткова працездатність гарантується на будь-якому емуляторі консолі, які можна знайти в Google Play .

Як підключити джойстик для Андроїд: Відео

Дата публікації: 05.11.15

Новости