Xiaomi Mi Band 2 - огляд модного чоловічого Аксесуари

  1. Огляд Xiaomi Mi Band 2
  2. 2. Дизайн.
  3. 3. Екран
  4. 4. Режим
  5. 5. Додаток
  6. 6. Функціональність
  7. 7. Автономність
  8. Відео огляд

Першу модель смарт-браслета Xiaomi компанія називала пробної, але, тим не менш, ставка на доступну вартість і максимальну простоту виправдала найсміливіші очікування. Фітнес-браслет увійшов до трійки найпопулярніших товарів на ринку трекерів. Сьогоднішній огляд присвячений оновленої моделі - Xiaomi Mi Band 2.

Сьогоднішній огляд присвячений оновленої моделі - Xiaomi Mi Band 2

На відміну від попередника Мі Бенд 2 обзавівся екраном, функціональної кнопкою, більш ємним акумулятором і функцією підтримки жестів.

Огляд Xiaomi Mi Band 2

1. Комплектація.

Комплектація

Якщо говорити про комплектацію, то Ксіаомі Мі Бенд 2 нічим не відрізняється від першої моделі. Пристрій продається в боксі з картону, де також є USB-кабель та інструкція, на жаль, на китайській мові.

2. Дизайн.

Дизайн

Браслет Mi Band 2 складається з:

  • ремінця, виконаного з якісного силікону;
  • капсули, куди вмонтовано електронну систему.

Зовнішній вигляд капсули помітно змінився - збільшилися її розміри, вона стала товщі. Верхня частина пробрела глянцевость і покрита прозорим склом або якісним пластиком.

Попереду розташована сенсорна кнопка круглої форми, екран. При кожному натисканні кнопки на екрані відображається відповідна інформація:

  • час;
  • пройдену відстань;
  • заряд батареї;
  • пульс;
  • витрачені калорії.

У нижній частині браслета знаходяться контакти, за допомогою яких пристрій заряджається.

Це важливо! Кабель став помітно менше, його легко втратити, тому виробник рекомендує ставитися до нього дбайливо, оскільки знайти в продажу аналогічну модель дуже складно.

У задній частині браслета знаходиться віконце з діодами, які підсвічуються зеленим кольором, коли ви вимірюєте пульс.

Передбачено захист від води (стандарт IP67). Це означає, що браслет Xiaomi Mi Band 2 можна не знімати, якщо вам потрібно помити посуд, прийняти душ, він легко витримає заплив в річці і в басейні.

Це важливо! На море фітнес браслет Xiaomi Mi Band 2 краще не використовувати, оскільки морська вода більш агресивна і це може вплинути на роботу аксесуара і точність даних, що відображаються.

Ремінець став ширше, тонше, приємніше на дотик і довше на 0,5 см. Отвори для фіксації ремінця стали вже, таким чином, браслет надійніше тримається на руці. Страхувальна петля на краю ремінця стала товщою. Місце для капсули на відміну від першої моделі передбачено з внутрішньої сторони, тому годинник Xiaomi Mi Band 2 відрізняються більшою довговічністю і надійністю. За відгуками клієнтів, перша модель фітнес-браслета часто рвалася, тому виробники постаралися усунути цей недолік.

Всі зміни аксесуара пов'язані з екраном, головна перевага, яке відзначають користувачі, - включений екран демонструє, що на руці не просто декоративний браслет, а гаджет.

Всі зміни аксесуара пов'язані з екраном, головна перевага, яке відзначають користувачі, - включений екран демонструє, що на руці не просто декоративний браслет, а гаджет

Це важливо! Довжина браслета універсальна, тому аксесуар підійде чоловікам і жінкам. Довжини може не вистачити людям з дуже великими руками. В асортименті представлені ремінці блакитного, зеленого і оранжевого кольорів.

3. Екран

Екран

На екран можна виводити різну інформацію - це принципова відмінність від попередніх версій. Оснащений фітнес трекер Xiaomi Mi Band 2 oled екраном, діагональ якого 0,42 дюйма або 1,07 см. В інструкції виробник не уточнює дозвіл екрана, але приблизно вона становить 50х100 точок. Цього цілком достатньо, щоб виводити на екран необхідні дані.

Це важливо! Екран знаходиться у вимкненому стані, щоб його активувати, потрібно змахнути рукою або натиснути сенсорну кнопку.

Коли екран вимкнений, гаджет виглядає, як простий браслет. Функція настройки яскравості відсутня, але, з огляду на скромні розміри екрану і застосування технології OLED, інформацію легко прочитати днем, при яскравому освітленні, і вночі, в темряві.

Це важливо! Якщо функція зору порушена, прочитати дані на екрані може бути важко.

4. Режим

На екран фітнес трекера Xiaomi Mi Band 2 виводяться всі основні дані:

  • пройдену відстань;
  • пульс;
  • витрачені калорії;
  • час.

Для відображення інформації досить послідовно натискати сенсорну кнопку.

Це важливо! При першому торканні на екрані з'являється час, при другому - активується крокомір, при третьому - активується пульсометр або відображається значення пульсу. Якщо не натиснути на кнопку після закінчення вимірювання пульсу і дочекатися автоматичного відключення екрану, при наступному першому торканні відобразиться пульс.

Інформація оновлюється за допомогою датчиків, вбудованих в капсулу. Синхронізація зі смартфоном буде потрібно, якщо акумулятор гаджета розрядився повністю. Якщо приділяти належну увагу смарт-браслету і своєчасно його заряджати, використовувати смартфон можна вкрай рідко виключно для перегляду статистики.

Користувачі відзначають, що в новій моделі браслета функція відображення часу реалізована максимально комфортно. Щоб побачити час, досить повернути руку, від цього руху екран активується, і відображаються потрібні дані.

5. Додаток

Необхідні умови для синхронізації гаджета зі смартфоном:

  • спеціальний додаток Mi Fit, призначене для Android або iOS ;
  • системи Android 4.4, iOS 7 і більше нові версії;
  • наявність модуля Bluetooth 4.0.

Це важливо! Користувачі Android можуть завантажити офіційне додатки для Cяомі Мі Бенд 2 в магазині Google Play. Також додаток представлено в фірмовому магазині Xiaomi і є версії, перекладені користувачами, і викладені в мережу. Між версіями є відмінності - у версії компанії-виробника передбачена функція з можливістю вимірювання пульсу під час бігу в режимі реального часу. Версія, представлена ​​в Google Play, синхронізує інформацію з Google Fit.

З моменту виходу першої моделі розумного браслета додаток Mi Fit оновилося, з'явилися російська і англійська версії. Візуально додаток розділене на кілька екранів.

На першому екрані відображаються дані про:

  • пройдену відстань;
  • витрачені калорії;
  • інформація про фази сну;
  • пульс;
  • вага.

пройдену відстань;   витрачені калорії;   інформація про фази сну;   пульс;   вага

Другий екран дозволяє налаштувати:

  • будильник;
  • повідомлення про дзвінки, повідомлення і листах;
  • синхронізувати гаджет з Google Fit.

будильник;   повідомлення про дзвінки, повідомлення і листах;   синхронізувати гаджет з Google Fit

Останній екран дозволяє налаштувати особистий профіль - ввести дані про вік, зріст і вагу, переглядати статистику.

Це важливо! Обов'язково ознайомтеся, як налаштувати Xiaomi Mi Band 2 - активувати екран за помахом пензля, вибрати дані, які будуть виводитися на дисплей.

Користувачі відзначають не дуже точний переклад основних функцій програми. Наприклад, значення «Calories» - це температура, а «Distance» - це біг.

Перед першим використанням гаджета ознайомтеся з інструкцією і вивчіть, як підключити Mi Band 2 до смартфону. Пам'ятайте, що спочатку браслет потрібно зарядити - в магазинах аксесуар, як правило, продається в розрядженому стані, і потім приступати до його підключення й налаштування.

6. Функціональність

В цілому, функціональність гаджета практично не змінилася.

  • Крокомір. У новій версії функція підрахунку кроків поліпшена, тепер пристрій підраховує пройдене відстань точніше. Нова модель не враховує кроки, коли користувач їде в транспорті. У попередній версії браслета кроки підраховувалися від душі, активна тряска в транспорті активувала браслет і відповідно функцію шагомера.

У попередній версії браслета кроки підраховувалися від душі, активна тряска в транспорті активувала браслет і відповідно функцію шагомера

  • Годинники. Гаджет відображає час у форматі годинник і хвилини. З огляду на невеликий розмір екрану, додаткові циферблати не передбачені. Перевага функції в тому, що тепер немає необхідності носити традиційні годинник, досить надіти на руку браслет.

Це важливо! Екран активується від руху рукою, але відбувається це з затримкою в одну секунду. Інформація відображається 4 секунди, потім екран автоматично гасне.

  • Пульсометр. На жаль, точності і швидкості від цієї функції очікувати не варто. Пам'ятайте, що перед вами гаджет, а не спеціалізований спортивний датчик. Пульс можна виміряти, перебуваючи в спокійному стані, не можна рухатися і бажано прикласти руку до серця. Дані виводяться на екран через 7-8 секунд.

Це важливо! Якщо досить туго затягнути ремінець, можна вимірювати пульс в режимі реального часу під час бігу. У цьому випадку дані виводяться на екран смартфона. Щоб активувати цей режим, потрібно увімкнути сповіщення про перевищення максимально допустимого значення пульсу.

  • Відстеження фаз сну. Гаджет відстежує фази сну і може автоматично визначає початок і закінчення сну. Пристрій становить графіки, виділяючи глибокі і поверхневі фази.
  • Будильник. Є можливість налаштувати декілька варіантів будильників - по днях тижня або одноразовий. Якщо людина перебуває у фазі поверхневого (швидкого) сну, будильник може спрацювати раніше виставленого часу.
  • Повідомлення. Про події браслет повідомляє вібрацією. Ви можете отримувати повідомлення про вступників дзвінки, повідомлення, листах. Якщо користувач довгий час сидить на одному місці, гаджет повідомляє про те, що потрібно пройтися.

Це важливо! Якщо приходить повідомлення про дзвінок, на екрані з'являється трубка, якщо потрібно прогулятися, ви побачите чоловічка, а повідомлення APP вказує, що прийшло повідомлення від іншої програми.

Дана модель браслета все-таки дещо поступається більш дорогим аналогам, наприклад, в ній немає функції управління музикою.

7. Автономність

Автономність

Заявлені виробником параметри:

  • час роботи - 20 днів;
  • ємність акумулятора - 70 мАг;
  • час зарядки - від 1 до 1,5 годин.

Це важливо! Прогрес зарядки відображається на екрані, коли заряд повністю закінчується, відповідне повідомлення приходить на смартфон.

Результати тестування такі - за 7 днів активного використання браслета, підключення до смартфонів - гаджет розрядився тільки на 43%. Звичайно, тривалість роботи браслета змінюється в залежності від інтенсивності його експлуатації. В середньому гаджет можна використовувати протягом 20 днів. У порівнянні з іншими моделями це значна цифра.

Порівняльна характеристика різних моделей браслетів

ХарактеристикаXiaomi Mi Band Xiaomi Mi Band2Sony SmartBand 2 SWR12

Індикація Вибросигнал і 3 LED індикатора Вибросигнал і екран Вибросигнал і 3 LED індикатора Ступінь захисту IP67 IP67 IP68 Ремінець Сумний, з силікону Сумний, з силікону Сумний, з силікону Датчики Акселерометр Акселерометр, пульсометр Акселерометр , пульсометр Сумісність iOS 7.0, Android 4.4 і новіші версії iOS 7.0, Android 4.4 і новіші версії iOS 8.2, Android 4.4 і новіші версії Підтримка додатків можна передавати дані в Apple Health можна передавати дані в Apple Health За допомогою браслета можна управляти прилож еніямі на смартфоні з інтегрованою системою Android Ємність батареї (мАг) 41 70 Немає інформації Маса (г) 13 14 25 Вартість (грн.) 300 634 2600

У всіх трьох моделях не передбачені: камера, мікрофон і динамік.

Як бачите, Mi Band 2 багато в чому схожий на Sony SmartBand 2. Багато їх характеристики аналогічні. Однак пульсометри в різних моделях працюють по-різному. Головна перевага браслета Xiaomi - вартість в кілька разів нижче, ніж ціна гаджета Sony SmartBand 2.

Відео огляд

резюме

До безперечних переваг моделі можна віднести: універсальність, стильний дизайн, наявність екрану і пульсометра, поліпшена точність обліку кроків, тривалий час роботи.

Тим не менш, не обійшлося без недоліків - неточності в перекладі функцій програми, різні версії програми працюють по-різному.

Перша модель браслета визнана однією з найпопулярніших, а друга версія - успішне оновлення гаджета. Компанія-виробник врахувала побажання користувачів. Перш за все, з'явився екран, про який мріяли багато власників браслета. Браслет став більш міцним і довговічним. Капсула надійно фіксується і не випадає.

При цьому браслет зберіг всі переваги першої моделі - тривалий час роботи і демократичну вартість. Звичайно, вартість гаджета на старті продажів була набагато вище заявленої, але вже через кілька місяців ціна знизилася до цілком комфортною - 20-25 доларів.

Якщо ви хочете купити Мі Бенд 2 по найбільш вигідною вартості, скористайтеся Aliexpress. купувати модні речі з Aliexpress зручно, вигідно і просто.

Від автора статті: У цього продавця на Aliexpress замовляв особисто, доставка в Україну два тижні + додатково замовив собі ремінець і плівку на екран.

Поділіться інформацією в соціальних мережах. Нам дуже важливо дізнатися вашу думку про гаджеті, розкажіть, з якими проблемами ви зіткнулися в процесі експлуатації, які переваги оцінили.

Новости