За межами iPhone 5

Світом прокотилася чергова хвиля масового психозу - вийшов і був феєрично презентовано в Сан-Франциско смартфон iPhone 5 . Це видовище в значній мірі витіснило зі сфери суспільної уваги цілий ряд інших продуктів від Apple , А також новин від «яблучної компанії». Але ж ніч з 12 на 13 вересня принесла нам набагато більше цікавого, ніж один тільки iPhone 5. Подивимося, що ще ми отримали.

iPhone

Новий iPod nano

На тій же презентації в Каліфорнії Apple анонсувала оновлену (вже сьому) версію свого популярного плеєра iPod nano. Апарат обзавівся 2,5-дюймовим мультитач-дисплеєм з роздільною здатністю 240х432 пікселів і новим коннектором Lightning (Аналогічно iPhone 5). Існуючі аксесуари для 30-контактного роз'єму можна буде підключати з використанням спеціального перехідника. також в iPod nano є адаптер бездротового зв'язку Bluetooth, акселерометр і стандартний 3,5-мм аудіороз'єм.

У числі нових функцій nano - можливість відтворювати широкоекранний відео, підтримка функції «живий паузи» під час прослуховування радіо, вбудований крокомір. Новий iPod nano отримав 16 Гб вбудованої флеш-пам'яті .

повний заряд батареї дозволяє користувачеві 30 годин слухати музику або до 3,5 годин дивитися відео . Товщина новинки складає всього 5,4 мм, тобто новий nano став найтоншим iPod з усіх коли-небудь випускалися. Зміна формату дисплея призвело до того, що корпус нового плеєра став витягнутим. Попередній плеєр мав форму квадрата. Тепер його довжина і ширина - 76,5 і 39,6 мм. Важить гаджет 31 грам. Його продажі по всьому світу через мережу фірмових магазинів Apple почнуться в жовтні за ціною в $ 149.99. Покупці зможуть вибирати один з семи кольорів - блакитний, жовтий, рожевий, пурпурний, зелений, сріблястий або сірий.

Новий iPod touch

Apple в ніч з 12 на 13 вересня також представила «старшого брата» nano - оновлений мультимедійний плеєр iPod touch. І в цьому випадку модель п'ятого покоління стала найтоншим представником сімейства. iPod touch 5 отримав оновлений корпус із задньою стінкою з матового алюмінію. У новому iPod touch використовується 2-ядерний процесор A5 - він забезпечує вдвічі більшу продуктивність в звичайних обчисленнях і до 7 разів вищу продуктивність при обробці графіки .

Треки зберігаються у вбудованому флеш-модулі ємністю 32 або 64 Гб. У комплекті також бачимо модулі Wi-Fi (802.11n) і Bluetooth 4.0, акселерометр, трехосевой гіроскоп , Новий фірмовий роз'єм Lightning і 3,5-міліметрове гніздо для навушників .

Найпомітніше нововведення - 4-дюймовий сенсорний дисплей Retina з роздільною здатністю 640х1136 пікселів і яскравістю 500 кд / м? (Все як в iPhone 5). В наявності також дві камери - фронтальна FaceTime HD з матрицею 1,2-Мп і тилова 5-мегапіксельна iSight з автофокусом і спалахом (підтримує запис відео в 1080р). Все це працює під управлінням нової ОС Apple iOS 6 ; присутній і інтелектуальний помічник Siri.

Загалом, вийшов практично смартфон - тільки розмовляти по ньому не можна.

Одна зарядка акумулятора забезпечує iPod touch п'ятого покоління 40 годин автономної роботи при прослуховуванні музики і 8 годин при перегляді відео. Габарити плеєра - 123,4х58,6х6,1 мм, вага - 88 грам. Новинка буде продаватися в п'яти колірних варіантах: жовтому, рожевому, блакитному, сріблястому і чорному. У роздріб плеєр буде коштувати $ 300 і $ 400, відповідно, за версією з 32 і 64 Гб пам'яті .

У роздріб плеєр буде коштувати $ 300 і $ 400, відповідно, за версією з 32 і 64 Гб   пам'яті

iOS 6 вийде 19 вересня

«Яблучна компанія» на заході в Сан-Франциско оголосила, що її мобільна платформа iOS 6 вийде 19 вересня - хоча всі представлені гаджети вже працюють під її управлінням. Встановити оновлення до iOS 6 після 19-го зможуть власники планшетів iPad другого і третього поколінь, смартфонів iPhone 3GS, iPhone 4 і iPhone 4S і плеєрів iPod touch четвертого покоління.

За словами розробників , В iOS 6 користувачі побачать понад 200 нововведень, включаючи інтеграцію з Facebook, нові карти (їх, на відміну від колишніх версій ОС, підготувала сама Apple, а не Google ) З 3D-режимом, додаток Passbook для зберігання купонів і т.п.

п

Телевізора Apple поки не буде

На початку нинішнього року ходило багато розмов про розроблюваний в Купертіно «розумному» телевізорі Apple . Однак, як тепер стало зрозуміло, принаймні в 2012 році ми цей телевізор не побачимо. Причина в тому, що Apple не дуже далеко просунулася в переговорах з партнерами по контенту і кабельними операторами . А випускати дороге телевізійний пристрій, не забезпечене гідним контентом, сенсу немає.

У свою чергу, постачальники контенту (телестудії і кінокомпанії) не хочуть відмовлятися від напрацьованих схем отримання прибутку. Найактивніше противляться кабельні компанії, які хочуть і контролювати ПО на телевізорі Apple, і продавати контент самостійно, не віддаючи це у відання Apple.

Apple веде переговори з кабельними компаніями ще з випуску першого Apple TV в 2007-му. Сьогодні Apple робить акцент на тих компаніях, які готові дозволити їй передавати контент в прямому ефірі - таких, як Time Warner Cable. В такому випадку користувачам нової приставки доведеться платити стандартну плату за тарифом кабельних операторів.

Відомо, що в Apple працюють над власним телевізійним продуктом з середини 2000-х. Передбачається, що нова приставка Apple TV не просто буде інтегрована в телевізор. Вона також дозволить своїм власникам швидко знаходити потрібні телепрограми і фільми - як в прямому ефірі, так і в записі. Більш того, Apple TV зможе рекомендувати новий контент виходячи з інтересів конкретного користувача. З новим телевізором будуть інтегровані інші пристрої Apple - наприклад, iPhone або iPad можна буде використовувати як пульт ДУ .

Зараз на ринку присутня приставка Apple TV, що підключається до телевізорів інших виробників. Вона підтримує тлько деякі онлайнові потокові сервіси, а також контент з iTunes (З серверів Apple або з локального ПК). iPhone, iPad і iPod можна використовувати як пульт управління, але тільки на базовому рівні.

Apple представить новий iTunes

На заході 12 вересня Apple також представила нову версію програми iTunes для PC і Mac - 10.7. У ній спростився інтерфейс і був перемальований міні-плеєр, який отримав пошуковий рядок. У виконавців з'явилися власні сторінки, на яких вони можуть розміщувати інформацію для шанувальників.

Контент, отриманий з iTunes, синхронізуються між гаджетами Apple за допомогою хмарного сервісу iCloud . Користувач може почати перегляд відео на одному пристрої (наприклад, на iPad ), А продовжити дивитися його вже на іншому (наприклад, на ПК) з того ж місця.

Завантажити iTunes 11 з сайту Apple можна буде в жовтні; точніші терміни поки не називаються.

Apple Ping закривається

Музична соціальна мережа Ping, що належить Apple, припинить роботу 30 вересня. Оповіщення про це з'явилося в новій версії програми iTunes 10.7. Apple вже закрила в соціальної мережі реєстрацію нових користувачів.

Нагадаю, що цю соцмережу в вересні 2010-го представив Стів Джобс як ключову особливість музичного комбайна iTunes 10. Ping працює тільки в iTunes і дозволяє користувачам обмінюватися повідомленнями з друзями і дізнаватися про їх музичних уподобаннях.

Вперше повідомлення про те, що восени Ping буде закрита, з'явилися в червні нинішнього року. Tогда в одному з інтерв'ю глава Apple Тім Кук заявив, що його корпорації не потрібна своя соцмережа, але їй самій потрібно бути більш соціальної. Це, за словами Кука, виражається в інтеграції Twitter в мобільну ( iOS ) І настільну (Mac OS X Mountain Lion) операційні системи «яблучної компанії».

Віктор Демидов

Найпомітніше нововведення - 4-дюймовий сенсорний дисплей Retina з роздільною здатністю 640х1136 пікселів і яскравістю 500 кд / м?

Новости