Закриті альтанки будиночки: фото, варіанти, дизайн

  1. капітальні
  2. Будиночки (фінські)
  3. засклені
  4. Дерев'яні альтанки напівзакритого типу
  5. критого типу

Добрий день. У даній публікації представлені фотографії різних закритих альтанок, які також називають будиночками. Ви здивуєтеся, як багато варіантів виконання подібних споруд існує і наскільки різними вони можуть бути.

Можливо, те чи інше рішення виявиться для вас корисним, і виникне бажання запровадити його у себе на дачі або в селі. Для кожного типу будуть вказані його переваги і недоліки

капітальні

Під капітальними маються на увазі споруди, які повністю захищені від будь-яких погодних умов (в межах розумного). Будівельний матеріал найчастіше цегла, хоча дерев'яні варіанти теж присутні, адже це екологічно чистий і елітний матеріал.

У подібній альтанці можна комфортно себе почувати і в дощ, і в сніг, і в холод, і в спеку. Інтер'єр всередині робиться відповідно зовнішньому пишності - стильно і дорого. Іноді подібні споруди обладнуються власною системою опалення або каміном.

Доцільні такі споруди лише на великих площах (на 4 сотках особливо не розвернешся).

Наведені нижче варіанти, як і всі інші будови даної категорії, є задоволенням дуже дорогим. На вигляд вони більше схожі на будинку або дачі, ніж на альтанки.

Хоча, навіть серед подібних вишукувань зустрічаються рішення, які можна впровадити і на своїй ділянці, тому рекомендую вам нижче вивчити фотографії (натискуючи стрілочки, ви картинки будуть змінюватися).

  • Переваги: ​​повна захищеність від погодних умов і комфорт.
  • Недоліки: дорожнеча і капітальне будівництво.

Недоліки: дорожнеча і капітальне будівництво

Будиночки (фінські)

Говорячи про альтанку у вигляді будиночка, найчастіше мається на увазі фінський гриль , В центрі якого розташований гриль, барбекю або звичайний мангал.

На відміну від капітальних, фінські коштують менше, а процес їх будівництва набагато простіше. Своїми руками їх зазвичай не збирають. Вся конструкція купується окремо, потім її в розбірному вигляді привозять, і команда професіоналів її зводить.

Завдяки витяжці, вирішується відразу ж ряд проблем. По-перше, готувати їжу можна безпосередньо всередині приміщення, не відволікаючись від розмов (я, як майстер по шашлику зі стажем, захоплююся даною перевагою).

А по-друге, в такому будиночку можна збиратися незалежно від погоди, так як вона повністю закрита. Зрозуміло, необхідно буде відкривати вікна і двері, щоб її провітрювати.

  • Переваги: ​​можливість готувати в приміщенні.
  • Недоліки: «своєрідність» споруди, незвичність для гостей при довгих застіллях.

Недоліки: «своєрідність» споруди, незвичність для гостей при довгих застіллях

засклені

Посилання на повну публікацію по темі - Засклені альтанки: варіанти, види, способи, фото .

В даному випадку альтанка представляється каркасних спорудою, обшитим з усіх боків, з встановленими вікнами та дверима.

Скління буває декількох видів - звичайні пластикові вікна, безрамне скління і «М'які» вікна . Всі дані приклади наведені в нижньому блоці фотографій, а також в публікації за посиланням вище.

Якщо у вас обмежений бюджет, але вас цікавлять саме закриті альтанки, то цей варіант є оптимальним.

Якщо у вас обмежений бюджет, але вас цікавлять саме закриті альтанки, то цей варіант є оптимальним

Скління - це перетворення відкритого приміщення в закрите. Даний спосіб укриття є порівняно недорогим і простим. Він дозволяє звичайну літню альтанку перетворити в повноцінний будиночок, в який можна провести освітлення.

Деякі варіанти скління зиму не витримують, як і серйозні фізичні впливу (град чи сильний вітер). У подібних випадках доцільно дану захист знімати і використовувати більш серйозне укриття.

  • Переваги: ​​дешевий аналог капітальних будівель, можлива повна захист від навколишнього середовища.
  • Недоліки: схильність фізичного впливу для безрамних і м'яких вікон, а також вічний брак чого-небудь - простору, освітлення, мангала, опалення.

Дерев'яні альтанки напівзакритого типу

Наведені нижче альтанки не закриті повністю від зовнішніх погодних умов, однак, вони створюють атмосферу затишку і знаходиться в них в хорошій компанії вкрай приємно.

За рахунок дерев'яної обрешітки дощ буде стримуватися і не стане серйозною перешкодою для відпочинку. У зимову пору року альтанка перестане експлуатуватися, тому краще її захистити укриттям.

У зимову пору року альтанка перестане експлуатуватися, тому краще її захистити укриттям

Подібні варіанти часто можна побачити не тільки на дачах, а й на базах для відпочинку, на річці або в лісі. Використовується максимально дешева конструкція, яка створює якесь усамітнення, але не закриває від зовнішнього світу.

Взимку такий варіант не використовується, а ось влітку є найпопулярнішим, так як дозволяє бути начебто в приміщенні, але і на свіжому повітрі в той же час.

  • Переваги: ​​простота зведення, почуття «єднання» з природою.
  • Недоліки: найменший порив вітру, гроза або зниження температури псує весь відпочинок.

критого типу

Альтанки критого типу відрізняються шиком і наявністю одного даху і стовпів. Якщо в напівзакритих конструкціях була лати, яка рятувала від погодних умов, то в цьому випадку такого захисту немає.

За рахунок відсутності стін досягається свобода в просторі, а це вкрай важливий момент, коли збирається велика компанія. Від примх погоди захищає в даному випадку тільки дах, яка виглядає досить ефектно незалежно від стилю споруди (фото знизу).

Відкритість і свіже повітря в цій ситуації може зіграти злий жарт. У сонячну погоду сонце буде деяких гостей засліплювати (ближче до вечора), а у вітряну і дощову погоду відпочити і зовсім не вийде.

У сонячну погоду сонце буде деяких гостей засліплювати (ближче до вечора), а у вітряну і дощову погоду відпочити і зовсім не вийде

Я б не назвав криті альтанки практичним і зручним варіантом. По-перше, необхідна велика територія на ділянці, щоб втілити подібний проект. По-друге, приміщення відкрите для сторонніх очей. Не завжди хочеться, щоб посиденьки або застілля було у всіх на виду, навіть з огляду на огорожу навколо ділянки.

Зважаючи на відсутність стін, матеріал схильний до дії як зовні, так і всередині. Цей момент також необхідно буде враховувати при проектуванні.

  • Переваги: ​​стильний і ефектний варіант, повна свобода дій, можливість постійного контакту з дітьми.
  • Недоліки: незахищеність від погоди, застілля «у всіх на виду».

Новости