09.02.2017 10:50. «Альфа-каналу» 16 років: історія «Сканера»

«Альфа-каналу» 16 років: історія «Сканера»

09.02.2017 10:50 тисячу дев'яносто одна

На цей раз у святковій рубриці, присвяченій історії «Альфа-каналу», мова піде про програму, яка виявилася старшою самої телекомпанії - це програма «Сканер». Історія «Сканера» почалася в 1998 році. Програма вперше вийшла в ефір телекомпанії «Місто», а потім перебралася на «Альфа-канал».

Сергій Бредіхін - боєць невидимого фронту. Він і водій, і кореспондент, і оператор в одній особі. У програмі «Сканер» він працює з 2010 року. За цей час було різне, Сергій неохоче розповідає, але іноді зйомки переступають межу безпеки. Один випадок запам'ятався йому надовго.

«Був момент - я приїхав на ножове. Тоді у мене був маленький досвід роботи. Заходжу в квартиру, ще не було ні поліцейських, ні швидкої допомоги, а там все з сокирами бігають. І на мене з сокирою, я ледве встиг відскочити, щоб не отримати сокирою по голові. Після цього я на такі події без співробітників поліції не заходжу », - поділився Сергій Бредіхін.

За роки роботи йому доводилося знімати різне - і жорсткі автопригоди, і злочини, і жертв цих злочинів. Спочатку така робота давалася нелегко.

«Перший час було дуже важко, і сни снилися всякі, потім, природно, звик. Будь-яка людина до роботи звикає. Єдине, до чого неможливо звикнути - це коли страждають діти. У такі моменти прямо ножем по серцю », - розповів Сергій Бредіхін.

На місце зйомки Сергій вирушає з маленькою любительською камерою. Громіздке обладнання і штатив на оперативних зйомках будуть тільки заважати.

Автором і творцем кримінальної хроніки був журналіст Костянтин Морозов. Програма вперше вийшла в 1998 році в ефір телекомпанії «Місто», а потім перебралася на «Альфа-канал».

У найпершому випуску глядачам розповіли, як в Благовєщенську іномарка протаранила швидку допомогу, а ще в той день було чимало пожеж, про що улюблений багатьма провідний розповідав у своїй іронічно-стриманій манері.

Сьогодні Костянтин живе і працює в Москві. Він шеф-редактор популярної програми «Головна дорога» на НТВ.

"Це було круто! Ми ж хотіли «палити» дієсловом, напалмом. Ми хотіли бути першими, до речі для мене з тих нічого і не змінилося. Коли ти перший - тебе ні з ким ні порівнюють, коли ти перший - ти вже переміг. А це дає дуже сильні крила, на яких можна продовжувати цей політ багато років. Хороший був час, приємно згадати », - розповів творець програми« Сканер »Костянтин Морзов.

Після Костянтина Морозова біля керма «Сканера» стояли Михайло Шамотін і Марина Тян, але найдовше - Іван Сельвинский . Глядачі і зараз пам'ятають його незмінну бейсболку і своєрідну манеру ведення.

Ось уже два роки місце ведучого займає Максим Івановський. Він відкриває секрет - робота в такій програмі його змінила, і до життя він став ставитися по-іншому.

«До життя починаєш ставитися по-іншому зовсім. Ти цінуєш кожен момент, коли бачиш, що відбувається в цьому житті і як люди позбавляються цих життів, на жаль. І тобі хочеться кожен день відчувати це життя, і тому "Сканер", як це не дивно, - одна з найбільш позитивних програм. Після перегляду всіх жахів тобі хочеться жити і робити цей світ прекраснішим », - зазначив ведучий програми« Сканер »Максим Івановський.

Сьогодні «Сканер» залишається однією з найбільш рейтингових програм амурського телебачення. І все це завдяки глядачам, які не тільки дивляться програму в ефірі, а й допомагають робити кримінальні новини, вчасно набираючи номер 50-12-12.

Джерело новини: http://www.amur.info/news/2017/02/09/121005

Новости