09.11.2018 16:37. Через захворювання дівчинка ходить в школу в піжамі

Через захворювання дівчинка ходить в школу в піжамі

09.11.2018 16:37 341 09

У Великобританії дев'ятирічної дівчинки доводиться ходити в школу в піжамі-кігурумі через алергію на форму. Її шкіра реагує на найрізноманітніші раздрожители.

Лілі Мейсон (Lily Mason) з села Ківорт, графство Ноттінгем, страждає від рідкісного захворювання - синдрому активації огрядних клітин, через якого її імунна система стає гіперчутливій і надмірно реагує на найрізноманітніші подразники.

У минулому жовтні у дев'ятирічної Лілі почалася алергія на шкільну форму - по всьому тілу дівчинки з'явилася хвороблива висипка. Її мати Джой вирішила відправити дитину в школу в м'якій піжамі у вигляді панди - єдиною одязі, в якій шкіра дитини не дратувалася. Крім болю від висипу дівчинка могла втратити свідомість.

«Деякі види тканин викликають у неї роздратування, але її стан так швидко змінюється, що встежити за всіма алергенами неможливо. В один день все буде добре, в іншій - ні », - пояснила мама дівчинки. Під час загострення симптомів школярка носить тільки цю піжаму, сидить тільки на спеціальних подушках і приймає масу знеболюючих. Лілі може їсти тільки дев'ять продуктів без ризику розвитку алергії.

Дівчинці діагностували захворювання в минулому році після багаторічних безуспішних походів до лікарів. Діагностичні критерії для синдрому активації огрядних клітин виробили лише в 2010 році, тому багато терапевти, за словами Джой, навіть не чули про таку хворобу, повідомляє «Лента.ру» .

«Ми виявили, що у Лілі може розвинутися алергія на що завгодно. У неї трапляється анафілаксія, висип, носова кровотеча і перевтома, вона майже ніколи не відчуває себе добре », - додала Джой.

Джерело новини: http://www.amur.info/news/2018/11/09/145818

Новости