10 кращих мемів з Путіним

  1. Путін краб
  2. Пиня
  3. Читайте також
  4. Читайте також
  5. сльози Путіна
  6. ватажок стерхов
  7. Путін і голуб
  8. Ботоксний
  9. «Вона потонула»
  10. Путін і рояль

Володимир Путін за всі свої роки правління не відзначився великою кількістю цікавих мемів, хоча і залишається самим мемасним політичним діячем Росії. Фотожаби з президентом ще на початку 2000-х стали особливим жанром народної творчості, а кількість пародій, анекдотів, карикатур та інших жартів з Путіним з кожним роком тільки зростає.

7 жовтня 2017 Володимиру Володимировичу виповнилося 65 років. З цієї нагоди Memepedia згадує 10 головних мемів з главою держави.

Путін краб

Мем набув широкого поширення в рунеті в 2008 році після того, як в новинах неточно передрукували фразу президента, яку він виголосив у одному з інтерв'ю.

Замість «раб на галерах» вийшло «краб на галерах». Смішна формулювання послужила поштовхом для нового мема . На іміджбордах за Путіним закріпилося прізвисько Крабі.

Пиня

Прізвище Пиня спочатку являло собою збірний образ пасивного прихильника опозиції, але через кілька років став асоціюватися з Володимиром Путіним.

Все почалося з веб-серіалу про Пиню, який з'явився на YouTube 29 грудня 2011 року. У ньому був показаний типовий диванний ліберал, який цілими днями сидить в інтернеті і засуджує владу. У 2017 році персонажа спробували знову зафорсіть на «Двач», і аноніми вирішили обернути мем проти самих тролів. Їх зусиллями в мережі з'явилося безліч смішних картинок про Путіна в образі Пині, а видача Гугла на відповідний запит почала демонструвати статті про президента.

Читайте також

Путін їсть дітей

У червні 2006 року під час прогулянки по Кремлю президент несподівано поцілував маленького хлопчика в живіт. «Жертвою» велелюбного Путіна став 5-річний Микита Конкін з Коломни. Епізод виявився знятим на камеру і привернув до себе увагу російських і західних ЗМІ.

Пізніше, в рамках інтернет-конференції, Путін пояснив свій вчинок. За його словами, він побачив в хлопчика серйозність і безпосередність, таку, що йому «просто захотілося його так потискати, як кошеня».

Епізод, звичайно, став приводом для численних жартів. Однією з них стала байка під назвою «Путін їсть дітей» - саме так інтерпретували в народі дивну витівку президента.

Читайте також

Путін з голим торсом

Влітку 2009 року Володимир Путін на посаді прем'єр-міністра відпочивав в Туві. Протягом доби він встиг порибалити, поплавати, сплавитися по річці і попити чай з чабаном. Але найзнаменитішим став момент, коли Путін з голим торсом займається верховою їздою. Фотографія Олексія Дружиніна пішла в народ і стала вірусної. У Росії з неї робили фотожаби, а на Заході цей образ став популярним в ЗМІ і масовій культурі.

У 2017 році вже на посаді президента Путін знову побував в Туві і знову оголився. На початку серпня всі російські ЗМІ «стежили» за тим, як глава держави ганяється за величезною щукою. Фото Путіна з голим торсом, який демонструє видобуток, розійшлося по Інтернету, і стало приводом для жартів. На цей раз його згадували в контексті Олексія Навального, у якого з фізичною формою колись було не дуже.

сльози Путіна

4 березня 2012 року в Росії відбулися президентські вибори. Після оголошення попередніх результатів голосування на Манежній площі почався мітинг, на якому виступив сам Володимир Путін. Прем'єра на сцені крупно знімали камери, і було видно, що він плаче.

Багато хто визнав, що кандидат в президенти був схвильований і зворушений до сліз, але за офіційною версією очі Путіна сльозилися від вітру.

Багато хто визнав, що кандидат в президенти був схвильований і зворушений до сліз, але за офіційною версією очі Путіна сльозилися від вітру

Проте, кадр з сумували Путіним став популярним шаблоном для мемів.

ватажок стерхов

У 2012 році по дорозі на саміт АТЕС у Владивостоці Володимир Путін зробив зупинку на Ямалі. Там він пролетів на мото-дельтаплані зі зграєю рідкісних птахів - стерхов. Разом зі страхує пілотом президент піднявся в небо, подавши приклад птахам.

У ЗМІ цю новину розтиражували під заголовком «Путін став ватажком стерхов». В інтернеті жарт сприйняли буквально, що стало приводом для нових фотожаб.

Путін і голуб

31 травня 2017 року Рогожском культурному центрі Путін відвідав кілька храмів. Під час прогулянки з митрополитом старообрядницької церкви Корнилієм президент несподівано привітав голуба, ніж розвеселив користувачів мережі.

І хоча в оригіналі птах ніяк не відреагувала на привітання, рунет не міг не відповісти пародією, в якій голуб нібито віддає честь глави держави.

Ботоксний

У 2011 році в ході виборчої кампанії блогосфера звернула увагу на те, що основний кандидат Володимир Путін в свої 59 років надзвичайно молодо виглядає. У порівнянні з його старими фото було помітно, що на його обличчі стали зникати зморшки.

Ці зміни були пояснені тим, що президент скористався ін'єкціями ботокса - препарату в косметичної індустрії, за допомогою якого «підтягують» особа. Будь-яких офіційних коментарів щодо використання ботокса або проведення інших пластичних операцій озвучено не було, але опозиціонери взяли цю здогадку на озброєння і стали часто згадувати ботокс під час дискусій про Путіна, а його самого назвати «Ботоксним».

«Вона потонула»

У вересні 2000 року на запитання ведучого телеканалу CNN Ларрі Кінга про те, що насправді трапилося з російським підводним човном «Курськ», Володимир Володимирович відповів коротко: «Вона потонула». І сама цинічна фраза, і єхидна посмішка обурили світову громадськість. А опозиція стала використовувати цей мем як один з аргументів проти президента Путіна.

Путін і рояль

13 травня 2017 року відбулася зустріч президента РФ Володимира Путіна з головою КНР Сі Цзіньпіном. Перед цим президент знайшов час зіграти на роялі, а через пару днів зізнався, що рояль був засмучений. В оригінальному відео Путін виконав «Московські вікна» і «Місто над вільною Невою». Але в соцмережах знайшлися більш актуальні версії того, що б міг зіграти президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости