10 порад по роботі з персоналом від Google | Блог видавництва «Манн, Іванов і Фербер»

  1. 1. Зробіть роботу осмисленої
  2. 2. Довіряйте своїм людям
  3. 3. Наймайте тільки тих, хто краще вас
  4. 4. Не плутайте поняття «розвиток» і «управління продуктивністю»
  5. 5. Зосередьтеся на процвітаючих і відстаючих
  6. 6. Будьте бережливим і щедрим
  7. 7. Не платите по справедливості
  8. 8. Підштовхуйте
  9. 9. Керує зростаючими очікуваннями
  10. 10. Отримуйте задоволення! А потім поверніться в пункт 1 і починайте спочатку

Сергій Капличний   Останній рейтинг журналу Forbes відзначив Google як кращого роботодавця в світі
Сергій Капличний

Останній рейтинг журналу Forbes відзначив Google як кращого роботодавця в світі. І це далеко не перший раз, коли компанія Ларрі Пейджа і Сергія Бріна отримує таку приємну нагороду. Як же IT-гігант відбирає претендентів і знаходить саме тих, хто зробить їх продукти ще краще?

книга «Робота рулить!» від віце-президента Google по персоналу Ласло Бока розкриває кадрові секрети інноваційної компанії.

1. Зробіть роботу осмисленої

Робота поглинає не менш третини вашого життя і половину часу неспання. Вона може і зобов'язана бути не просто засобом досягнення мети. Саме тому дуже важливо пов'язати роботу з ідеєю або цінністю, яка не обмежується рутинними потребами і чесно відображає зміст цієї роботи. Якщо ви нарезаете рибу - ви годуєте людей. Якщо ви сантехнік, то покращуєте якість життя людей, сприяючи збереженню чистоти і здорового способу життя ваших клієнтів. Якщо ви працюєте на конвеєрі, то, що сходить з нього, використовується людьми і приносить їм користь. Що б ви не робили, це для когось важливо. І має бути важливо для вас.

2. Довіряйте своїм людям

Якщо ви вірите в те, що рід людський в цілому непоганий, дійте відповідним чином. Будьте відкриті і чесні зі своїми людьми, дайте їм право голосу в рішенні про те, як все повинно працювати. Найкращого результату можна досягти тоді, коли дасте своїм співробітникам можливість приміряти бізнес на собі. Дайте працівникам трохи більше влади і прислухайтеся до їхніх порад.

3. Наймайте тільки тих, хто краще вас

Організації часто діють так, ніби їм важливіше швидше заповнити вакансії, а не знайти кращих. Але поступатися якістю кадрів - неправильно. Через погані кадрів буде знижуватися не тільки їх результативність, а й результативність, дух і енергія всіх навколо.

Через погані кадрів буде знижуватися не тільки їх результативність, а й результативність, дух і енергія всіх навколо

Успішні співробітники позитивно впливають на атмосферу в колективі. джерело .

Якщо дев'ять з десяти свеженанятих працівників виявляться кращими вас, значить ви правильно підходите до кадрового питання. Якщо немає - припиніть набирати персонал, поки не знайдете кращих. У короткостроковій перспективі ви, можливо, і сповільніть темп, але в підсумку отримаєте більш сильну команду.

4. Не плутайте поняття «розвиток» і «управління продуктивністю»

Бесіди про професійний розвиток викличуть менше бажання оборонятися, якщо ви будете проводити їх регулярно в процесі досягнення мети. Розділіть в часі і просторі бесіди про те, чи була ціль досягнута. Після закінчення етапу роботи проведіть пряме обговорення на тему того, які цілі були поставлені, а які досягнуті і як система заохочень прив'язана до робочих результатів. Але бесіда повинна бути цілком присвячена результатам, а не процесу їх отримання. Завдання могли бути не виконані, виконані або перевиконані, і кожен з цих статусів тягне різні винагороди або заохочення.

Якщо ви зробите все правильно, бесіди про продуктивність не будуть несподіванкою, тому що стануть рутиною, а співробітники на кожному етапі будуть відчувати вашу підтримку.

5. Зосередьтеся на процвітаючих і відстаючих

Розглядайте своїх кращих співробітників під мікроскопом. Завдяки збігу обставин, умінь і твердості характеру вони відкрили таємницю успіху. Вам і вашим співробітникам є, чому у них повчитися.

Але не забувайте і про співчуття до тих, хто потрапив в число тих, що відстають. Допоможіть їм навчитися потрібним навичкам або знайти нове місце. А якщо не вийде, негайно від них позбудьтеся. Не треба їх жаліти: їм буде краще там, де вони не опиняться в числі гірших.

6. Будьте бережливим і щедрим

Дуже багато з того, що ми робимо для наших працівників, не варто ні гроша. Домовтеся, щоб підприємці надавали вашому персоналу послуги прямо в офісі, а місцева закусочна доставляла їжу.

Завдяки цьому підходу ви створите ідеальні умови, в яких співробітникам буде комфортно працювати, відпочивати і обговорювати спільні проекти. У сукупності це призведе до ще більш успішних результатів.

7. Не платите по справедливості

Пам'ятайте, що для більшості видів деятеольності робоча результативність визначається статечним законом, і неважливо, що заявляє ваш відділ кадрів: 90% і більше результатів у вашій команді видають на-гора кращі 10% працівників. Кращі коштують набагато більше, ніж середнячки. Можливо, на 50% або в 50 разів більше, ніж середні працівники. Але головне - вони явно коштують набагато більше. Подбайте, щоб вони про це знали.

8. Підштовхуйте

Організуйте фізичне простір навколо співробітників так, щоб воно стимулювало до прояву потрібного поведінки. Якщо вам потрібно змусити співпрацювати людей, посаджених в кабінки, - знесіть стіни між ними. Намагайтеся думати над тим, як саме доносити інформацію до своїх команд. Розповідайте, що робиться правильно - наприклад, скільки людей попрацювали волонтерами в місцевих благодійних організаціях. Тим самим ви спонукаєте інших приєднатися. І будете здивовані тому, як зміниться атмосфера всередині колективу.

І будете здивовані тому, як зміниться атмосфера всередині колективу

Організуйте фізичне простір навколо співробітників так, щоб воно стимулювало до прояву потрібного поведінки. джерело .

9. Керує зростаючими очікуваннями

Іноді ви робите промах і змушені відступати. Тому спочатку повідомте людям, що ви вирішили поекспериментувати дещо з якими ідеями з цієї статті, а вже потім беріться за справу. Тоді люди будуть вас підтримувати, а не критикувати, а якщо експеримент провалиться, заздалегідь висловлені сумніви підуть вам на користь.

10. Отримуйте задоволення! А потім поверніться в пункт 1 і починайте спочатку

Ларрі Пейдж і Сергій Брін побажали створити компанію, в якій самі хотіли б працювати. І ви можете зробити те ж. Звичайно, це справа не однієї хвилини. Створення сильної корпоративної культури і робочого оточення вимагає постійного навчання та оновлення. Однак кожна подоланий щабель наближає вас до мрії. Дійте!

За матеріалами книги «Робота рулить!» .

Як же IT-гігант відбирає претендентів і знаходить саме тих, хто зробить їх продукти ще краще?

Новости