10 найдорожчих логотипів в світі

Логотип - найпомітніша частина бренду, саме він робить компанію пізнаваною. Саме тому в розвиток візуальної частини вкладаються колосальні суми. Все більше грошей витрачається на створення або оновлення фірмового стилю.

Давайте подивимося на найдорожчі логотипи світу.

  1. Белфаст - 280 тисяч доларів
Логотип - найпомітніша частина бренду, саме він робить компанію пізнаваною

Коли місто Белфаст вирішив змінити свій логотип в 2008 році, приголомшливі $ 280 000 пішли на новий дизайн - серце-«В» з назвою міста в ньому. Символ любові був обраний для дизайну, щоб передати послання любові і показати, що місто залишив свою бурхливу історію в минулому. За даними міськради «B» означає «Белфаст», «бути», як в «бути гостинним», «бути яскравим», «бути частиною цього».

  1. Мельбурн - 625 тисяч доларів

Мельбурн - 625 тисяч доларів

Ребрендинг міста Мельбурн був розроблений Landor Associates в 2009 році. Він був покликаний підтримати нову стратегію фірмового стилю міста. За що і взяли $ 625 000.

  1. Олімпіада в Лондоні 2012 - 625 тисяч доларів

Цей логотип розроблений лондонською компанією Wolff Olins в 2007 році. Дизайн широко критикували за неакуратність і непрофесійність. Проте, він коштує $ 625 000.

  1. Pepsi - 1,2 млн доларів

У 2008 році дизайнери з Arnell Group оновили логотип і зробили повний ребрендинг компанії Pepsi, отримавши за цей проект кругленьку суму в 1,2 мільйона доларів. Тим не менш, деякі вважають, що це зміна логотипу - провал і чергова поразка в Cola Wars, так як логотип Pepsi ніколи не досягне вічного ідентичності логотипу Coca-Cola.

  1. BBC - 1,8 млн доларів

Логотип компанії BBC був розроблений в 1997 році. До цього в якості логотипу використовувалося зображення земної кулі з похилими кольоровими буквами під ним. Для найбільшої мовної компанії це був життєво важливий крок, який став хорошим вкладенням. Новий монохромний логотип пізнаваний у всьому світі. Якщо BBC як і раніше продовжить його використовувати в 2016 році, логотип з самим довгограючим в історії компанії (попередній рекордний лого протримався з 1971 по 1988 рік).

  1. ANZ - 15 млн доларів

Банківська група з Австралії і Нової Зеландії зробила ребрендинг, на який пішло два роки з 2010 по 2012, і 15 мільйонів доларів. Ця сума включала нову маркетингову стратегію, логотип і фірмовий стиль. Будучи найбільшим банком в Новій Зеландії і 3-м в Австралії, ANZ не дарма витратив такі великі гроші на ребрендинг, він був повністю виправданий.

  1. Posten Norge - 55 млн доларів

Posten Norge є компанією, що надає послуги поштового зв'язку в Норвегії. У 2008 році компанія запустила масштабну кампанію по ребрендингу, яка коштувала 300 мільйонів норвезьких крон і включала в себе новий логотип і маркетингові стратегії. Кампанія успішно створила позитивний впізнаваний бренд.

  1. Accenture - 100 млн доларів

Landor Associates зробив простий, але потужний лого для Accenture. Компанія Andersen Consulting в 200 році розірвала контракт з бухгалтерської групою Андерсена і перетворилася в Accenture, так що ребрендинг був вимушеним. На жаль, оновлена ​​торгова марка піддалася серйозній критиці.

  1. British Petroleum - 211 млн доларів

Логотип British Petroleum був розроблений Landor Associates в 2008 році. Вартість ребрендингу склала $ 211 млн.

Звичайно, $ 211 млн - це не тільки логотип. Це вартість зміни фірмової всієї символіки: офіси, документація, заводи, автозаправки, трейлери і т. Д.

Landor про свою роботу: «Знак Геліос був розроблений, щоб символізувати нову об'єднану компанію. Яскравий і сміливий, ідентифікується з природними формами і енергією, які представляють позиції BP в якості екологічного лідера і його цілі виходять за рамки нафтового сектора. »

  1. Symantec - 1 млрд 280 млн доларів

Це найдорожчий відомий на сьогодні ребрендинг. Він увійшов в історію саме через божевільну вартості. При цьому виявився провальним. І таке буває.

Як бачите, за великі гроші можна створити логотип, який дізнаватимуться мільйони, а можна і просто викинути гроші на вітер. Кому як пощастить. Але що ще приємніше, є чимало прикладів, коли дешевий і навіть безкоштовний лого ставав неймовірно популярним і впізнаваним.

джерело: simpliowebstudio , mirfactov

Новости