10 питань акушера-гінеколога перед пологами

Зовсім скоро у вас народиться малюк! Ви, звичайно, переживаєте перед пологами, готуєтеся до цього процесу, намагаєтеся більше читати, слухати, питати, налаштовуватися морально.

Але, скільки не готові, звичайно виходить, що все одно не готовий! Ми пропонуємо вам дізнатися, які питання потрібно обов'язково встигнути задати свого акушера-гінеколога до пологів, щоб відчувати себе підготовленою.

Читай також: Як вибрати лікаря на пологи

Важливі питання, які потрібно задати акушера-гінеколога перед пологами

1. Як вибрати пологовий будинок? Кожна майбутня мама вибирає пологовий будинок , Керуючись якимись своїми аргументами, але фахівець зможе порадити вам, на що варто звернути особливу увагу при виборі пологового будинку:

  • бажано, щоб пологовий будинок знаходився недалеко від вашого будинку;
  • при виборі пологового будинку прислухайтеся до думок фахівців і матусь;
  • відвідайте той пологовий будинок, в якому плануєте народжувати;
  • заздалегідь виберіть лікаря, з яким хочете народжувати, і познайомтеся з ним.

2. Які документи потрібно брати в пологовий будинок? Це питання обов'язково треба поставити своєму лікарю напередодні пологів, адже ситуація з документами постійно змінюється, лікар точно буде в курсі нововведень, якщо вони є. На сьогоднішній момент на пологи треба брати обмінну карту, підписану в тому, пологовому будинку, в якому ви плануєте народжувати (підписувати обмінну карту потрібно в обраному вами пологовому будинку на 36 тижні вагітності), паспорт, страховку, якщо вона є, паспорт чоловіка, флюорографію для чоловіка , якщо плануються партнерські пологи.

3. Коли потрібно їхати в пологовий будинок? У пологовий будинок потрібно їхати, коли почнуться пологи, тобто ви відчуєте сутички, у вас відійдуть води або відійде пробка. Зазвичай акушери також рекомендують їхати в пологовий будинок, якщо на пізньому терміні у вас з'явилося кровотеча або сильні болі.

4. Що взяти з собою в пологовий будинок? Зазвичай в пологовому будинку майбутньої породіллі за кілька тижнів до пологів видають цілий список речей і медикаментів , Які потрібно взяти з собою на пологи. Ви можете порадитися зі своїм лікарем з приводу пунктів списку або з приводу додаткових речей, медикаментів, які вам можуть знадобитися.

Читай також: Пологи: види і основні відмінності

Читай також:   Пологи: види і основні відмінності

Читай також: 5 простих кроків до легких пологів

Ненька- форумчанка Олена поділилася своєю історією: «Я пам'ятаю, як мені мій лікар в поліклініці порадив взяти з собою в пологовий будинок мазь арніки, я взяла. Мені у великій пригоді ця мазь, я дуже вдячна лікаря за таку пораду - допомогла для обробки швів.

5. Як розпізнати сутички? сутички схожі на посилені раз в десять болю при менструації, які періодично повторюються, з плином часу вони стають частішими. Коли перейми будуть виникати кожні п'ять хвилин, необхідно намагатися якомога швидше потрапити в пологовий будинок. Акушери зазвичай попереджають породіль про те, що до кінця терміну вагітності можуть виникати помилкові перейми. При помилкових сутичках час між їх виникненням не скорочується, вони просто періодично виникають і проходять.

Мама-форумчанка Аліса розповідає: «У мене сутички, мабуть, почалися уві сні, помітила я їх, коли проміжок між переймами був вже п'ять хвилин, звичайно, при таких інтенсивних сутичках спати неможливо. У мене було відчуття, що раз в п'ять хвилин мене хтось сильно вистачає зсередини і тягне, а потім відпускає. Води в мене не відходили, пробка не відходила, просто почалися перейми і невеликі рожеві виділення. Ми з чоловіком викликали швидку допомогу, за 10 хвилин доїхали до пологового будинку, і через три з половиною години у нас народився здоровий і міцний хлопчик ».

6. Як можуть починатися пологи, якщо не зі сутичок? Початком пологів також можна вважати відходження пробки або вод, пояленія рожевих виділень. Якщо у вас відійшли води або пробка, з'явилися виділення, зателефонуйте своєму лікарю і скажіть про це, він вам порадить, що робити далі, дасть правильну психологічну установку.

7. Як поводитися на пологах?

Лариса Гераскевич, лікар акушер-гінеколог вищої категорії Медичного центру ADONIS FAMILY: "Архів НАЙГОЛОВНІШЕ в пологах, це навчітіся слухати, чути и Виконувати рекомендації медичного персоналу в Різні періоді пологів. Про це навчають на курсах майбутніх батьків. Це поведінка роділлі, ее Рухи. Положення тела, правильне дихання. Це все допомагає Зменшити больові Відчуття и длительность ПЕРІОДУ пологів. Саме важліво НЕ панікуваті, а довірітіся кваліфікованій медічній допомозі. Важліво Вчасно потрапіті до ПОЛОГОВОГО будинку. В лікаря необходимо Запитати і, Які бувають Симптоми качана нормальних и патологічніх пологів та. як швидко при їх появі, віклікаті карету швидкої медичної допомоги ".

як швидко при їх появі, віклікаті карету швидкої медичної допомоги

Читай також: Як підготувати чоловіка до партнерських пологів

8. У якому випадку мені можуть зробити кесарів розтин під час пологів? Будь-який фахівець скаже вам, що для проведення екстреної операції кесаревого розтину потрібні певні показання:

  • слабка пологова діяльність, повне його припинення;
  • передчасне відшарування плаценти;
  • розрив матки;
  • гостра гіпоксія плода (нестача кисню);
  • інші свідчення на розсуду лікаря, наприклад, занадто великий плід.

Найчастіше операція кесаревого розтину планується заздалегідь за показаннями, які видно вже під час вагітності.

9. Чим може допомогти чоловік під час пологів ? Сучасні фахівці і мами, народжували з чоловіками, стверджують, що тата на пологах можуть надати не тільки психологічну, а й цілком відчутну фізичну допомогу. Папа може зробити мамі знеболюючий масаж, допомогти їй перенести сутички у вертикальному положенні, підтримавши її, тато може допомогти мамі правильно дихати. Крім того, тато завжди може покликати лікаря, коли це буде потрібно, подати мамі водичку і так далі.

10. Що робити, якщо я боюся народжувати? Будь-доктор і мама скажуть вам, що народжувати боятися абсолютно все, це нормально. Але не варто тримати цей страх в собі, розкажіть про нього лікаря, поділіться з ним тим, що лякає вас найбільше. Ваш доктор обов'язково знайде потрібні слова й аргументи, які допоможуть вам боятися менше.

Пологи - це природний процес, організм жінки всю вагітність готуватися до пологів. Цілком зрозуміло, чому всі майбутні мами так переживають перед пологами, адже народження малюка - це складний процес. Задавайте якомога більше питань про пологи свого лікаря, налаштовуйтесь на позитив і важку роботу, і все буде добре.

Легких вам пологів!

Читай також: Що взяти з собою в пологовий будинок?

Завантаження ...

2. Які документи потрібно брати в пологовий будинок?
3. Коли потрібно їхати в пологовий будинок?
4. Що взяти з собою в пологовий будинок?
5. Як розпізнати сутички?
6. Як можуть починатися пологи, якщо не зі сутичок?
7. Як поводитися на пологах?
8. У якому випадку мені можуть зробити кесарів розтин під час пологів?
10. Що робити, якщо я боюся народжувати?

Новости