10 правил ідеального підлеглого

  1. Яким повинен бути ідеальний підлеглий і як себе вести, щоб ефективно виконувати цю важливу роль. ...
  2. 2. Узгоджуйте ініціативу
  3. 3. Працюйте на результат
  4. 4. Приймайте критику керівника
  5. 5. Слухайте і вникати
  6. 6. Розвивайтеся
  7. 7. Не приймайте рішень
  8. 8. «Бережіть» імідж свого керівника
  9. 9. Звертайтеся не відволікаючи
  10. 10. Допомагайте колега м

Яким повинен бути ідеальний підлеглий і як себе вести, щоб ефективно виконувати цю важливу роль.

Всі хочуть бути начальниками - про це пишуть, цьому вчать, над цим спеціально працюють. Роллю ж підлеглого ніхто не хвалиться, і про це не пишуть. Але жоден топ-менеджер не впорається без «якісного» виконавця.

Вікісловник визначає підпорядкування як «згоду або обов'язок діяти з чиєї-небудь волі». Це поширена помилка - справжній вірус в головах більшості, можливо, саме він винен у багатьох наших бідах. Оскільки виконавець не повинен діяти з волі свого начальника, він повинен діяти за правилами своєї посади і професії.

Work.ua публікує важливі «умови» підлеглого від Христини Стецьків, керівника School of Assistants and Secretaries і тренера бізнес-школи Profi .

1. Зустрітися зі своїм начальником

Дізнайтеся, що йому подобається, що його дратує, яка його історія, вивчайте книги, фільми, теми, які ваш шеф рекомендує. Зверніть увагу, чи допускають ваші колеги помилки в спілкуванні з керівництвом. Спостерігайте і, по можливості, самі винаходьте такі форми поведінки, якими керівник буде задоволений.

2. Узгоджуйте ініціативу

Навіть якщо вам здається, що ви робите все максимально добре, пам'ятайте, що ви ніколи не можете бачити картину в цілому, тому завжди погоджуйте свої дії з керівником. Ваші «добрі наміри», застосовані без дозволу, створять у начальника відчуття втрати контролю над процесом і можуть серйозно нашкодити справі і вашій кар'єрі.

3. Працюйте на результат

Ваші зусилля і втома не є показником продуктивності, від вас чекають тільки одного - якісно і своєчасно виконаного завдання.

4. Приймайте критику керівника

Завжди слід пам'ятати, що якщо керівник робить зауваження або підвищує тон - це не для того, щоб вас принизити або покарати. Сприймайте критику начальника з вдячністю, в першу чергу критика - це один із способів вас навчити. А якщо на ваші помилки начальник реагує спокійно - варто насторожитися, можливо, це сигнал, що він перестав покладати на вас надії. Як говорив Маяковський: «Найстрашніше, коли я - абсолютно спокійний!».

5. Слухайте і вникати

Будьте уважні до слів керівника, вникати в їх суть, виявляйте зони, які вам незрозумілі, уточнюйте. Тут дуже корисними будуть навички хорошого слухача і зворотного зв'язку, щоб уникнути помилок і завжди робити те, що треба.

6. Розвивайтеся

В першу чергу - професійно. Вчіться у досвідчених фахівців, читайте літературу і періодику по своїй темі, вивчайте історію питання, регулярно купуйте нові навички і застосовуйте їх для більш ефективної роботи.

7. Не приймайте рішень

Рішення приймає тільки керівник. Виникло питання - збирайте по ньому вичерпну інформацію, готуйте варіанти розпоряджень, пропонуйте і обов'язково аргументуйте, якщо треба - нагадуйте керівнику про необхідність підписати, затвердити, призначити і чекайте.

8. «Бережіть» імідж свого керівника

Підтримуйте гарне ім'я свого патрона, в першу чергу, шанобливим ставленням до його рішень, слів і дій. Не критикуйте свого шефа при ваших колег! Краще взагалі ні з ким не обговорювати свого керівника, оскільки навіть похвала є оцінкою.

9. Звертайтеся не відволікаючи

Бережіть нерви і час свого боса, не ставте зайвих запитань, намагайтеся якомога більше дізнаватися і розбиратися самостійно. Вибирайте форми спілкування, які не будуть відволікати вашого начальника від роботи, готуйтеся до розмови заздалегідь: виписуйте питання, уточнюйте інформацію. Систематизуйте взаємодія так, щоб якомога більше справ вирішувати при мінімумі транзакцій.

10. Допомагайте колега м

Це не означає робити їх роботу, це означає навчити їх, як можна краще виконувати свої завдання. Якщо бачите, що хтось із колег не встигає - підстрахує, при можливості робіть все, що в ваших силах, щоб результат був досягнутий вчасно!


Work.ua бажає вам отримувати задоволення від усвідомлення того факту, що ви першокласний виконавець. А якщо оплата праці поки заважає отримувати повноцінне задоволення від роботи - пам'ятайте, завжди в ваших силах домогтися підвищення зарплати .

Щоб Залишити коментар, нужно Войти .

Новости