10 недорогих, але якісних зволожувачів повітря для будинку

  1. Зволожувач повітря - користь чи шкода?
  2. Які бувають зволожувачі повітря?
  3. Обираю зволожувач для дитячої кімнати - мої критерії вибору
  4. Топ-10 відмінних зволожувачів повітря за прийнятною ціною

Про увлажнителях повітря і про їхнє існування взагалі, я не те, щоб не чула, але якось пропускала інформацію повз вуха Про увлажнителях повітря і про їхнє існування взагалі, я не те, щоб не чула, але якось пропускала інформацію повз вуха. Але тільки до народження першої дитини. Вивчаючи літературу по створенню для крихти оптимальних умов навколишнього середовища, я відразу зустріла вимоги до температури (20-23 градуси) і вологості (50-70% для маленьких дітей). Гігрометр був вбудований в наші настінні годинники, показники його, особливо в зимовий час, складали 20-30%, виникла потреба в додатковому зволоженні. Технічні досягнення дозволяють не користуватися перевіреними методами наших мам і бабусь: мокрі рушники на батареях і інших предметах меблів, тази, акваріуми та інші ємності з водою. Є зволожувачі. Їх вибором і займемося.

Зміст статті:

Зволожувач повітря - користь чи шкода?

Для мене, прочитавши певну кількість літератури, користь зволожувачів, особливо в квартирі з маленькими дітьми, незаперечна. До речі, вологість повітря 40-60% вказана у вимогах СанПіН до ДОП, і наші вихователі в дитячому садку якось розповіли, що перед приходом перевірки з СЕС бігають по групі з пульверизаторами, намагаючись створити необхідні умови.

У вологому атмосфері пересушується слизові поверхні носоглотки. Крім більш легкого подиху (без кірочок в носі і пересохлого горла), це ще і зниження ризику зараження повітряно-крапельним шляхом, тому що, по-перше, вірусам важче поширюватися (пил теж менше літає), а по-друге, працює місцевий імунітет тих самих слизових. Сухий же повітря загрожує пересушування ніжної шкіри дитини, згущенням крові і іншими «принадами».

Зволожуючий повітря прилад допоможе не тільки малюкам. Якщо в будинку є хворі з нежиттю і (або) кашлем, правильні навколишні умови знизять ймовірність застою слизу, а, отже, і бактеріальних ускладнень. Алергіки і астматики будуть щасливі вдихати менше пилу, що викликає напади.

«Пощастить» в разі підтримки оптимального рівня вологості і вашої дерев'яних меблів, паркету, кімнатним рослинам, нарешті.
Чи є шкода від зволожувачів? Якщо і є, виникає він, в більшості випадків, з невиконанням рекомендацій інструкції по експлуатації.

Наприклад, для ультразвукових зволожувачів рекомендовано використовувати дистильовану воду. Пов'язано це з тим, що вода з-під крана насичена солями, які осідають у вигляді білого нальоту на навколишні предмети. Купувати дистилят можна в автомагазинах, але для кого-то це дороге задоволення, ціна складає близько 10 рублів за літр. Моя подруга використовує кип'ячену, нальоту немає. Тим більше більшість виробників вже подбали про наших меблів і постачають моделі іонообмінними фільтрами, які і очищають воду від солей. Ваше завдання - вчасно змінити фільтр (недешевий).

Настійно рекомендується регулярно міняти (не доливають, а саме змінювати) воду в резервуарі приладу, а також промивати його від накипу, слизу на стінках, проводити дезінфекцію. В іншому випадку є ймовірність зараження бактерією легионелла, що мешкає і розмножується в теплій застійної воді. В організм людини зараза припадає при вдиханні парів води, тому не потрібно чекати, коли в вашому зволожувачі поселяться смертельно небезпечні мікроби, краще виконувати прості вимоги по догляду.

Відносна вологість повітря не повинна перевищувати рекомендовану, зайва «мокрості» створює сприятливі умови для існування пилових кліщів і сприяє появі цвілі. Зрозуміло, що це несприятливо не тільки для астматиків та алергіків, а й для всіх людей, та й речей.

Прилад повинен експлуатуватися при температурі не вище 23 градусів, інакше замість здорового вологого і прохолодного повітря господарі ризикують отримати задушливі тропіки.

Необережне поводження з паровими моделями може привести до опіку або, наприклад, відсиріванню шпалер на стінах.

Невелике гудіння, може перешкодити спати дитині. З власного досвіду скажу, що, якщо навіть малюк не чув подібний шум з народження, звикання просходит швидко.

Висновок: щоб отримати суцільну користь без шкоди, необхідно уважно прочитати інструкцію і слідувати її нечисленним правилам.

Які бувають зволожувачі повітря?

Розглянуті нами прилади бувають: парові, ультразвукові та холодного пара.

  • Парові. Принцип дії зрозумілий - вода кипить, пар йде, повітря зволожується. При кипінні станься знезараження, тому хвилюватися за безпеку пара не доводиться. З іншого боку це нагрівання, окріп - слід бути дуже уважним і обережним при використанні приладів такого типу, не встановлювати їх у доступних місцях, біля цінної меблів, стін.
  • Ультразвукові. Найпоширеніший тип випарників. Вода, потрапляючи на спеціальну мембрану, дробиться на настільки дрібні частинки, що вони можуть висіти в повітрі у вигляді суспензії. Такі моделі випускаються різних розмірів, форм і забарвлень, видають мало шуму і можуть прекрасно вписується в інтер'єр.
  • Холодного пара. Вода не нагрівається спеціально, а потрапляючи на випарні елементи, «випаровується» за рахунок додаткового обдування вентилятором.

Окремим рядком стоять так звані мийки повітря. За типом випаровування вони відносяться до холодних, проте роль паперового фільтра грає барабан з безлічі пластин, що обертається в ємності. Прилади даного виду пропускають крізь воду повітря приміщення і крім зволоження збирають пил, ворс і інші літаючі частинки, звідси і назва. Конструкція їх дуже проста, недарма в народі такі мийки звуться «відро з мотором». Досить габаритні, буде потрібно якийсь простір для розміщення.

Обираю зволожувач для дитячої кімнати - мої критерії вибору

Основний критерій вибору, звичайно, тип зволожувача, про них я говорила вище. Можна ще додати, що бувають зволожувачі з додатковою функцією очищення повітря за допомогою HEPA фільтра або вугільного. Є моделі з іонізацією або з ароматизацией. Перші заряджають повітря кімнати негативними іонами, по-друге є «гніздечко» для ефірних масел.

Визначившись з типом, вираховуємо площу приміщення, що обслуговується, саме за цим параметром відбувається подальший підбір. З власного досвіду скажу, що купуючи прилад на 60кв.м, не доводиться сподіватися, що повітря у всій квартирі такою площею стане досить вологим. Як правило, відчутний результат помітний тільки в кімнаті, де зволожувач встановлений, тому ефективніше купити два невеликих.
Рівень шуму. Зрозуміло, що хотілося б тихіше. Найтихіші - ультразвукові моделі.

Обсяг резервуара. Пов'язаний з обслуговується площею, чим менше місткість, тим частіше доведеться доливати воду.

Споживана електроенергія. Найбільш витратні - парові, найбільш економні - мийки повітря і холодного пара. Витрати збільшуються, якщо прилад з електронним типом управління.

Витрати збільшуються, якщо прилад з електронним типом управління

Вбудований гигрометр. Чи не потрібен, так як його свідчення, в безпосередній близькості від джерела вологи, будуть не вірні. Краще купити окремий і повісити над ліжком дитини.

Додаткові опції:

  • Таймер - вмикає і вимикає прилад.
  • Індикатор фільтра - повідомляє про необхідність заміни.
  • Індикатор роботи - показує, що зволожувач працює, відображає режим (їх буває кілька).
  • Регулятор рівня води - показує, скільки води залишилося в резервуарі, і відключає прилад, якщо вона закінчилася.

Топ-10 відмінних зволожувачів повітря за прийнятною ціною

Так як ультразвукові зволожувачі найбільш безпечні, продуктивні і безшумні, в огляд потрапили в основному вони.

Мені сподобалися такі:

Ballu UHB-255 E Hello Kitty

У вигляді Кітті, що дуже схвалить дочка. На приміщення менш 20 кв.м., з таймером, максимальний час роботи 8 годин. Є картридж для пом'якшення води.

Ціна ок. 4000руб.

Bork H501

Розрахований на площу 60 кв.м. має багато різних електронних наворотів і спеціальні режими: теплий пар, Beby, SPA, нічний, автоматичний. 10-12 годин роботи без доливання води. Стильний зовнішній вигляд.

Ціна ок. 10000 руб.

10000 руб

Vitek VT-+1761 BK

На 40 кв.м., з вбудованим іонізатором і антибактеріальним фільтром.

Близько 3000руб.

Boneco U201A Blue

Прилад від швейцарської компанії - визнаного професіонала на ринку очищувачів і зволожувачів повітря. Ультразвуковий, площа до 47кв.м, з ароматизатором, іонізуючим срібним стрижнем, картриджем для пом'якшення води. Дуже сподобався зовні: блакитний корпус і підсвічування води.

6000 руб.

Polaris PUH 2650

Ультразвуковий, на 24кв.м. З симпатичними квіточками «на фасаді», може працювати до 12 годин, регулюється сила зволоження.

Ціна ок. 3000 руб.

SCARLETT SC-985

На 30 кв.м. Красива різнокольорове підсвічування (заміна нічника), займає мало місця, безшумні, і за досить невеликі 2000руб.

REDMOND RHF-3305

Той же ультразвук, на 40 кв.м. Колір білий з золотом, до 13 годин роботи, саморегуляція зволоження, іонізатор.

Ціна ок.4000руб.

Redmond RHF-3302

Зволожувач з механічним управлінням. Гарний чорно-білий корпус з малюнком. Розрахований на невелике приміщення.

Ціна ок. 2500руб.

Мийка повітря VENTA LW 15

Інший тип, виглядає досить габаритно (розміри 26х28х31см) і не дуже привабливо, зате «промиває» повітря в кімнаті, що досить помітно при зміні води в ємності, там плаває пил, волосся та інші неприємності. На 20 кв.м.

Ціна ок. 14000руб.

LG Steamer SAHSBP30GA0.AWPERU

Паровий, на 20 кв.м. Пом'якшує, дезінфікує і підігріває воду. Корейська збірка.

Ціна ок. 10000руб.

Ми, після довгих роздумів і вагань, після боротьби з душа земноводним (в просторіччі жабою), зупинили свій вибір на мийці повітря. Поки не розчарувалися, завдання свої вона виконує, але дорогувато, звичайно. Більшість моїх знайомих, які користуються ультразвуковими Воздухоувлажнитель теж не скаржаться. Так що вибір за вами. Легкого дихання!

Зволожувач повітря - користь чи шкода?
Які бувають зволожувачі повітря?
Чи є шкода від зволожувачів?
Які бувають зволожувачі повітря?

Новости