100 кращих ароматів: квіткові

  1. Разом з парфумерним критиком Ксенією Голованова «Афіша Daily» запускає парфумерний серіал про сотню...
  2. Carnal Flower, Frédéric Malle
  3. Amouage Gold Woman, Amouage
  4. Tea Rose, Perfumer's Workshop
  5. Le Temps d'Une Fête, Nicolaï Parfumeur Createur
  6. Bombay Bling !, Neela Vermeire
  7. Encens et Lavande, Serge Lutens
  8. Melodie de l'Amour, Parfums Dusita
  9. Iris Cendré, Naomi Goodsir
  10. A la Nuit, Serge Lutens
  11. Neroli Blanc Eau de Parfum, Au Pays de la Fleur d'Oranger
  12. Sécrétions Magnifiques, Etat Libre d'Orange

Разом з парфумерним критиком Ксенією Голованова «Афіша Daily» запускає парфумерний серіал про сотню кращих ароматів в історії. Перший епізод був присвячений цитрусовим ароматам, другий - зеленим, третій - шкіряним, а новий - квітковим.

Hermessence Osmanthe Yunnan, Hermès

тихий китаєць

Osmanthe Yunnan - вершина творчості Жан-Клода Еллена і кращий аромат в колекції Hermessence. Це не перший османтус парфумера: була ще проба пера для The Different Company, прекрасний Osmanthus, в якому Еллена показав і милкость , І шкіру, і абрикоси - все, чим багата заголовна нота. Osmanthe Yunnan такий же легкий, прозорий і струістий, як старший брат, але в танець семи вуалей тут включається восьма - тонка нота чаю з молоком . Вона дає аромату рукотворне тепло , Якого не вистачало трохи відсторонений Osmanthus: «Юньнань» на відміну від останнього потрібна людина, щоб розкрилася вся його краса.

Ціна 3069 р. за 15 мл

Carnal Flower, Frédéric Malle

Тубероза для людей з денною роботою

Парфумер Домінік Ропьон зробив безліч квіткових ароматів, які стали сучасною класикою : Ysatis і Amarige для Givenchy, Alien для Mugler, Une Fleur de Cassie для того ж Frédéric Malle і т. Д. Його коник - білі квіти і особливо тубероза, головний парфумерний хижак, який норовить розжувати все, що потрапило на зуб. Ропьон приборкує туберозу віртуозно - НЕ хлистом, а почісуванням за вухом: зелені і камфорні «вершки», характерні для абсолюту туберози, тут м'якше, ніж у лютій Tubéreuse Criminelle Serge Lutens Парфумер Домінік Ропьон зробив безліч квіткових ароматів, які стали   сучасною класикою   : Ysatis і Amarige для Givenchy, Alien для Mugler, Une Fleur de Cassie для того ж Frédéric Malle і т , А квіткові вершки легше топленого масла Fracas Robert Piguet . Це ідеальна тубероза - вершкова, шовкова, солодка і одночасно трохи горчащая. цілком safe for work .

Ціна 18 050 р. за 50 мл

Amouage Gold Woman, Amouage

класичний гламур

Всі прекрасно в Gold, крім одного - зовсім незрозуміло, як впровадити його в свою повсякденність , Зібрану з офісу, походів в хімчистку і періодичних вилазок в нове веганські кафе на UberX. Gold неймовірно красивий (і дуже дорогий, що вже там), чудовий квітковий альдегідний аромат - в порівнянні з ним блідне навіть Chanel No. 5 . Його троянда, ірис і конвалія іскрять, як шампанське, і переливаються, як діаманти, в потоці світла, який в цій інтерпретації точно ближче до хвиль, ніж до частинкам: Gold абсолютно безшовний - і розсмиканому його на ноти не виходить. І не хочеться.

Ціна 20 700 р. за 50 мл

Tea Rose, Perfumer's Workshop

фотографія троянди

Як і самі троянди, їх похідні, що використовуються в парфумерії - ефірні масла, абсолюти, природні ізоляти, - пахнуть абсолютно по-різному . Навіть абсолюти з врожаїв різних років, нехай і зібраних з одного поля, можуть сильно відрізнятися, що зближує виробництво аромасирья з виноробством. Як наслідок, рожеві аромати теж дуже різноманітні - і ступінь їх спорідненості з якимось збірним образом троянди неоднакова. Але є Tea Rose - парфумерний інді-хіт 1972 року народження, ідеально відповідний архетипу: ось вона, троянда, велика і свіжа, з щільною зав'яззю, з чашолистками, які пахнуть чимось зеленим і їдким, c геранню, смородиною і медом.

Цена 4 900 крб. за 60 мл

купити Cosmotheca

Le Temps d'Une Fête, Nicolaï Parfumeur Createur

зелений нарцис

Мало що зрівняється з ароматом нарциса - зеленим, трохи сенним і тваринам (в його абсолюті є виразний тон теплого хліва, гною). Ця квітка пахне звіром , Який весело запаскуджений в ранковій траві, і «Свято» - ідеальний нарцис, казкова химера - і цвіте, і лютує в рівній мірі. Тепер Nicolaï продається в московському бутіку «Акценти», але Le Temps d'Une Fête там годі й шукати, як і на сайті марки. У листуванні Nicolaï відповідають, що є невеликий запас, правда, заповнювати він чи ні - не до кінця зрозуміло: чесно зізнаються, що абсолют нарциса відповідної якості коштує дуже дорого і не завжди по кишені невеликого незалежного бренду. Проте цей шедевр все ще можна замовити, написавши або зателефонувавши за номером, вказаним внизу.

Bombay Bling !, Neela Vermeire

Лихоманка суботнього вечора

Всі аромати Neela Vermeire зроблені Бертраном Дюшофуром і все присвячені епох в історії Індії: є в колекції Індія ведийская, Індія часів імператора Ашоки, Індія колоніальна. Bombay Bling! - запах нової Індії, вічно переживає якісь катаклізми: то мусон, то економічний бум, то все манго у торговця фруктами на мумбайській набережній розсипалися. Нотою зеленого манго, з якої любить і вміє працювати Бертран Дюшофур (порівняйте з його ж Nuit de Tubereuse для L'Artisan Parfumeur і L'Or du Serail для Naomi Goodsir), і відкривається аромат. Далі - щільно збитий, як солодкий молочний кулька гулабджамун, квітковий акорд: плюмерія, тубероза, гарденія, іланг-іланг. Є прянощі, димок пахощів, щось зелене, може, листя банана з рисом всередині - все це піднімає фруктово-квітковий Bombay Bling! над численними побратимами по жанру, під якими тріщать полиці магазинів.

Ціна 21 600 р. за 60 мл

Купити Вітальня-бутик MayFair

Encens et Lavande, Serge Lutens

лавандові пустки

Encens et Lavande - біла ворона в сімействі ароматів Serge Lutens, чистий, холодний і суворий. Своєю структурою він нагадує мебліровочную музику Еріка Саті, що складається з нескінченних повторів однієї і тієї ж простий музичної фрази. Тут вона зібрана з крижаного ладану і трав'янистої лаванди, які ідеально один одному підходять, як уд і троянда або ірис і шкіра. Саті дуже нервував, коли його мебліровочную музику слухали і коментували: вона, за його задумом, була продовженням інтер'єру і її не слід брати до уваги. Але гіпнотична краса п'єси Vexations очевидна і заворожує, як і краса Encens et Lavande. Шкода, що остання «звучить» на порядок менше, ніж, наприклад, ось це десятигодинну виконання.

Ціна 20 000 р. за 75 мл

Melodie de l'Amour, Parfums Dusita

справжня гарденія

В одному з останніх випусків ми вже розповідали про тайського парфумера Піссаро Умавіджані. У цьому році вона привезла на Pitti Fragranze два нових аромати, про які багато буде написано, але перші три ніколи не підуть в архів, настільки вони гарні - кожен у своєму жанрі. Issara - прекрасний зелений фужер, Oud Infini - квітково-удова блокбастер з потужною «Животина», а Melodie de l'Amour потрібно пробувати всім любителям білих квітів, особливо тим, хто силкується знайти справжню, чи не пластикову гарденії. Тут явно був використаний дуже якісний і дорогий абсолют: гарденія «Мелодії» здається майже зеленої в своїй чистоті і свіжості - без відзвуків землі, грибів і згірклого масла, які характерні для ноти.

Ціна € 295 за 50 мл

Iris Cendré, Naomi Goodsir

сірий ірис

П'ятдесят відтінків сірого - не в тому сенсі, що розпуста (ірис взагалі не про це), а в значенні спектру, з яким працює Iris Cendré. Це без всяких сумнівів дуже холодний аромат: над захололим попелом ірису носиться, як неприкаяний дух, похмурий ладан - і хтось сумно курить в стороні. Але хороші і квіти, і пахощі, і сигарети - невеселі, ну і здорово.

Ціна 14 900 крб. за 50 мл

купити Cosmotheca

A la Nuit, Serge Lutens

жасмин Жасміновіч

Прекрасний жасмин (насправді їх тут три - індійський, єгипетський і марокканський), в якому вдало підсвічена головна особливість компонента, цікаве протиріччя в основі його аромату: запах жасмину зелений і молочний одночасно. Те ж саме можна сказати про бамбуку, аире і фігових листках - їх терпка зелень розчиняється в ніжному молоці, і виходить щось таке, що ніс, точніше спантеличений їм мозок, визначає як «зелені вершки». A la Nuit, якщо вірити назвою, повинен нагнітати нічну млість, але жасмин тут ранковий, зеленуватий на просвіт і абсолютно байдужий до завдань, які люблять ставити перед білими квітами парфумери: спокушати, навіювати думки про розпусту і т. Д. Просто жасмин, просто розцвів.

Ціна 9200 р. за 50 мл

Neroli Blanc Eau de Parfum, Au Pays de la Fleur d'Oranger

квітковий мед

З квітів гіркого апельсина добувають два екстракту: ефірне масло і абсолют. Перший називається неролі, другий - флердоранж. У неролі запах трохи мильний, легкий, прозорий і свіжий, а флердоранж звучить в більш низькому регістрі: густіше, щільніше, темніше, медовий. Коли ці компоненти працюють разом і у вірних пропорціях, як в Neroli Blanc, виходить аромат з величезною кількістю нюансів - з квітковим пилком, лимонним кремом, тонкої пудрою і воском простих церковних свічок.

Ціна 10 800 р. за 50 мл

Купити «Арома-тека»

Sécrétions Magnifiques, Etat Libre d'Orange

Родом з дитинства

«Виділення» зроблені з цікавістю дитини, для якого немає хороших і поганих запахів - є тільки нудні і, навпаки, ті, що цікаво досліджувати. Цей квітковий водяний аромат нагадує про чудесні і одночасно злегка огидних речах родом з дитинства: мокрій ластовиці купальника, залишеного сушитися на балконі, відрі з повними жуків лататтям, які дідусь-рибалка влітку привіз з далекого водосховища, дачній баку з темною дощовою водою. Красива і дивна штука.

Ціна 7500 р. за 50 мл

Новости