11 Способів cекономіть при покупці житла в Канаді

  1. 1. Home Buyers 'Plan: RRSP (federal)
  2. 2. First-Time Home Buyers 'Tax Credit (federal)
  3. 3. GST Rebate (federal)
  4. 4. BC Property Transfer Tax (BC Only)
  5. 5. BC Property Tax Deferment Programs
  6. 6. BC Home Owner Grant
  7. 7.1 BC Home Adaptations for Independence (HAFI)
  8. 7.2 BC Seniors 'Home Renovation Tax Credit
  9. 8. Provincial Hydro & Gas Grants (На прикладі Британської Колумбії)
  10. 9. Capital Gain Exclusion (federal)

Тим часом в нашому селі багато всього відбувається: прокинулися ведмеді, вийшли на луки і дороги олені, навіть один бобер виплив, а я все не можу ні про що це написати оскільки залишився незавершеним   розповідь про покупку житла

Тим часом в нашому селі багато всього відбувається: прокинулися ведмеді, вийшли на луки і дороги олені, навіть один бобер виплив, а я все не можу ні про що це написати оскільки залишився незавершеним розповідь про покупку житла . Щоб ця історія була завершеною, наведу список способів заощадити новоспеченому домовласникові в Британській Колумбії і взагалі в Канаді.

Якщо знаєте способи заощадити в інших провінціях - кидайте посилання в коментарях, я з радістю додам.
Отже, де і як можна заощадити при покупці нерухомості в Канаді і, зокрема, Британської Колумбії.

1. Home Buyers 'Plan: RRSP (federal)

Суть полягає в тому, що уряд Канади намагається заохочувати відкладання коштів на власну пенсію і робить це за допомогою спеціального депозитного рахунку, який можна відкрити в будь-якому банку - RRSP (Registered Retirement Savings Plan).

Ви можете використовувати до $ 25,000 з вашого пенсійного фонду (+ стільки ж з рахунку чоловіка) - RRSP - на початковий внесок (downpayment). Протягом наступних 15 років ви повинні повернути всю суму назад на рахунок починаючи з наступного року після покупки.

  1. Виходячи з вашої попередньої податкової декларації, податкова служба вказує, яку суму ви можете внести на ваш пенсійний фонд;
  2. Засоби, які ви на нього кладете протягом року, віднімаються з вашого доходу в наступній податкової декларації;
  3. Відповідно якщо ваш офіційний дохід був зменшений на якусь суму, а ви вже сплатили податки (які часто віднімаються автоматично з зарплати) з повного доходу, то вам зобов'язані повернути різницю, таким чином, ви отримуєте приблизно 1/3 вкладеної суми назад;
  4. Ви можете зняти покладені на цей рахунок кошти в будь-який момент, але в цьому випадку, знята сума буде знову додана до вашого доходу в цьому році і ви повинні будете сплатити на неї прибутковий податок;
  5. Система розрахована на те, що коли ви виходите на пенсію, то ваш дохід зазвичай сильно зменшується, як знижується і податкова ставка, тоді потроху знімаючи ці кошти, ви сплатите значно менше податку (це можливо завдяки ступеневою системою податкової ставки в Канаді);
  6. З метою допомоги канадцям в покупці свого першого житла, держава дозволяє зняти до $ 25,000 з цього рахунку неоподатковуючи їх податком за умови повернення їх в наступні 15 років.

Таким чином, виходить що ви кожен місяць протягом декількох років кидаєте грошики в цю своєрідну скарбничку де вона, до того ж, обростає відсотками з інвестицій та після досягнення $ 25,000 знімаєте всю суму на початковий внесок.

До речі, прибуток з інвестицій на RRSP теж не обкладається податком.

Тут не зовсім правильно говорити про чистий прибуток, швидше за просто той факт що частина грошей вам «тимчасово» повертають в кінці року допомагає швидше відкласти потрібну суму.

Ідея полягає в тому, що внісши, припустимо, $ 20,000 на свій пенсійний рахунок за пару-трійку років в Канаді ви отримаєте $ 6,000 назад на руки і ще можете отримати пару тисяч зростання після чого використовуєте ці $ 22,000 або скільки вийде на даунпеймент.

Оформляється за бажанням в банку, в будь-який момент після подачі першої податкової декларації (відкриття RRSP рахунки) і потім при покупці - перед внесенням депозиту після підтвердження пропозиції (accepted offer) - як Home Buyer's Plan.

Після зняття коштів для покупки першого будинку ви не платите податок за зняту суму з пенсійного рахунку, але зобов'язані повернути всю суму на рахунок протягом наступних 15 років, починаючи з наступного року після покупки.

Таким чином, в рік покупки житла ви тільки знімаєте гроші і нічого не повинні, далі ви повинні вносити певну суму щороку назад на RRSP (1/15 від знятої суми). У вашій податкової декларації ви вказуєте ці кошти як повернуті і не отримуєте з них повернення. Там же за бажанням можете вказати що повертаєте довше, ніж передбачалося (з ваших контрибуцій в RRSP). Якщо ви не повертаєте або повертаєте в повному обсязі належну за рік суму, то при підрахунку повернення податку недолік вважають вам в дохід і оподатковують.

У моєму випадку економія - ~ $ 7,000
джерело: http://www.cra-arc.gc.ca/tx/ndvdls/tpcs/rrsp-reer/hbp-rap/menu-eng.html

2. First-Time Home Buyers 'Tax Credit (federal)

Для тих хто купує перше житло (за умови що ви дійсно будете проживати в ньому) в будь-якій провінції, передбачено повернення податків на суму, що дорівнює мінімальній податковій ставці, помноженій на $ 5,000 - тобто, максимум $ 750.

Вказується при заповненні щорічної податкової декларації за рік, в якому здійснена покупка.

У моєму випадку економія - $ 750
джерело: http://www.cra-arc.gc.ca/hbtc/

3. GST Rebate (federal)

При купівлі нового житла сплачується податок з продажів - 5% GST.
При вартості житла до $ 350,000 покладається повернення 36% від сплачених податків, але не більше $ 6,300.
При вартості нерухомості від $ 350 до $ 450 тис. Повернення зменшується до нуля із зростанням ціни.

Вказується при заповненні щорічної податкової декларації.

У моєму випадку економія - $ 0
З іншого боку, економія - $ 19,000 (5% від суми угоди) оскільки за житло на вторинному ринку податок з продажів не сплачується.
джерело: http://www.cra-arc.gc.ca/E/pub/gp/rc4028/rc4028-e.html

4. BC Property Transfer Tax (BC Only)

Одноразовий податок на передачу власності (property transfer tax) -1% на перші $ 200,000 + 2% на залишок.

У Британській Колумбії ви звільняєтесь від сплати податку якщо

  1. ви громадянин або PR;
  2. прожили на території провінції більше 12 місяців;
  3. ніколи не володіли нерухомістю ніде в світі (не питайте, наскільки легко їм перевірити володіння нерухомістю, наприклад, в Україні - не знаю, думаю дуже важко, але така вимога);
  4. купуєте житло для проживання в ньому а не здачі в оренду, наприклад;
  5. вартість житла не перевищує $ 475,000 (часткова знижка дається на житло вартістю до $ 500 тис.);
  6. площа землі - менше 0.5га.

Заява про звільнення від сплати цього податку підписується у нотаріуса під час укладання угоди разом з іншими паперами.

У моєму випадку економія - $ 5,600
джерело: http://www2.gov.bc.ca/gov/content/taxes/property-taxes/property-transfer-tax/understand/first-time-home-buyers

5. BC Property Tax Deferment Programs

Власники будинків віком старше 55 років, або які мають на утриманні дітей до 18 років мають право на знижку з щорічного податку на нерухомість (property tax).

Подається щороку перед сплатою міських податків.

У моєму випадку економія - дізнаюся в липні
джерело: http://www2.gov.bc.ca/gov/content/taxes/property-taxes/annual-property-tax/pay/defer-taxes

6. BC Home Owner Grant

Ще одна знижка на міський податок на власність (property tax) в Британській Колумбії - на суму до $ 1,200 за умови фактичного проживання в своєму будинку за умови його оціночної вартості менш $ 1,200,000 (частковий грант видається при вартості житла до $ 1,314,000). За умови володіння декількома об'єктами нерухомості, грант може використаний тільки на один з них:

  • максимум $ 570 / рік в Вікторії і долині річки Фрейзер (Greater Vancouver Area)
  • додатково $ 200 / рік для проживаючих в сільській місцевості на решті території Канади
  • додатково $ 275 для пенсіонерів, інвалідів та ветеранів.

Подається перед сплатою щорічних міських податків.

У моєму випадку економія - дізнаюся в липні, має бути $ 570
джерело: http://www2.gov.bc.ca/gov/content/taxes/property-taxes/annual-property-tax/reduce/home-owner-grant

7.1 BC Home Adaptations for Independence (HAFI)

Грант на суму до $ 20,000 для пенсіонерів та інвалідів, що покриває витрати на обладнання будинку для поліпшення доступу з обмеженою рухливістю або безпеки.

Джерело: http://www.bchousing.org/Options/Home_Renovations

7.2 BC Seniors 'Home Renovation Tax Credit

Те ж що і HAFI, тільки 1 раз на рік на суму до $ 1,000, для покриття 10% витрат на відповідні модифікації з безпеки і доступності житла для людей з обмеженою рухливістю.

8. Provincial Hydro & Gas Grants
(На прикладі Британської Колумбії)

Крім того, газова і електрокомпаніі провінції постійно пропонують невеликі гранти, що покривають частину вартості техніки з технологією Energy Star, умови компаній раз у раз змінюються, тому стежте за інформацією на їх сайтах. З BC Hydro мені не вдалося нічого збити, Fortis зазвичай більш послідовний у своїх знижки: якщо міняєте газовий обігрівач або камін, перевірте обов'язково, покладений чи вам грант.

У моєму випадку економія - ~ $ 10 на LED лампочках в Костко :-)
джерела: BC Hydro | Fortis

9. Capital Gain Exclusion (federal)

Нарешті, під час продажу житла ви повинні відзвітувати до податкової служби про те, скільки ви заробили (або втратили) на своїй інвестиції і сплатити відповідний податок на прибуток. Однак ви рятуєтеся від необхідності сплати цього податку якщо дана нерухомість була вашим основним місцем проживання протягом останнього року.

джерело: http://www.cra-arc.gc.ca/tx/ndvdls/tpcs/ncm-tx/rtrn/cmpltng/rprtng-ncm/lns101-170/127/rsdnc/dspsng/menu-eng.html

10. Income Tax Deduction

Якщо ви працюєте за контрактом або маєте додатковий дохід (наприклад, від побічних проектів або від продажу фотографій) і працюєте хоча б частково з дому, то можете списати частину своїх витрат на обладнання кімнати-офісу, електрику, обігрів та ін. Це ні для кого не секрет. Куди цікавіше інше - ви також можете повернути з своїх прибуткових податків частина відсотків які ви платите по іпотеці і ще якщо ваш додатковий дохід невисокий, то можете повернути навіть більше ніж сплатили з нього податків (здається, до $ 750 більше ніж сплатили).

Новости