12 VR-шоломів від $ 10 до $ 3000

  1. Google Cardboard
  2. Zeiss VR One
  3. Merge VR
  4. Homido
  5. Noon VR
  6. Freefly VR
  7. Mattel View-Master VR
  8. Samsung Gear VR
  9. Oculus Rift
  10. HTC Vive
  11. Sony Playstation VR
  12. Microsoft HoloLens

Протягом 20 років віртуальна реальність (ВР, VR) була потенційною, неуспішною концептуальної технологією. Але стан речей змінилося в 2016 році: зараз ВР довела, що це щось більше, ніж просто фантазія гиків. Вона запекло рухається в сторону мейнстріму, починаючи з споживчих VR-шоломів, розроблених для щоденного розваги та інформаційного використання, і все більше підтримується швидкозростаючим ринком VR-додатків. Навіть Тім Кук визнав цей феномен, що може говорити про швидкий вступ Apple в цей напрямок. Беручи це все до уваги, настав час перерахувати найпопулярніші з доступних пристроїв для перегляду VR-контенту.

Google Cardboard

Google Cardboard

Google Cardboard (коштує $ 10-25) і його інтерпретації від різних виробників виконують одну і ту ж функцію: вони перетворюють будь-який смартфон в пристрій для перегляду ВР. Націлені на новачків віртуальної реальності, які хочуть зрозуміти навколо чого весь цей галас. Google Cardboard, по суті, доводить те, що VR-пристрій може бути зібрано з картонної упаковки. З ним можна використовувати Cardboard App або будь-яку з сотень інших додатків або ігор, доступних для цієї платформи.

З Google Cardboard у вас з'явиться досвід використання VR: більшість наборів йдуть без кріплень для голови, а картинка буде настільки хороша, наскільки велике дозвіл вашого смартфона. Якщо вам сподобається Google Cardboard у вас буде початкове уявлення про ВР і ви зможете більш грунтовно підійти до вибору повноцінного пристрою в майбутньому.

Zeiss VR One

Zeiss VR One

Відома своєю високоякісною оптикою, компанія Zeiss вийшла на арену ВР зі своєю гарнітурою VR One за $ 129. Настроюються висувні лотки дозволяють використовувати будь-який смартфон, а ще VR One можна використовувати разом з окулярами для зору, так як подібне дозволяє конструкція і якість лінз. Також в VR One не потрібно налаштовувати відстань між очей, протирати лінзи після запотівання, так як в конструкції передбачено вентиляційний отвір, а фронтальна напівпрозора кришка дозволяє працювати з додатками доповненої реальності через камеру смартфона.

Merge VR

Merge VR

Ви просто не можете пропустити гарнітуру Merge VR за $ 99. Його яскравий фіолетовий корпус захищає м'яку пінну серцевину, роблячи гарнітуру досить кумедною. Ключовий фактор в Merge VR - це комфорт.

Гарнітура сумісна з більшістю смартфонів, випущених за останні два роки. Нагорі у неї дві кнопки для того, щоб взаємодіяти з телефоном, також настроюються лінзи, є вентиляція проти запотівання, аудіороз'єми, доступ до камери для додатків доповненої реальності.

Homido

Homido

Cardboard-сумісна гарнітура Homido за $ 120 є досить легким і зручним екземпляром і сумісна з більшістю смартфонів на ринку. Додаткова оптична настройка дозволяє фокусуватися навіть з короткозорістю або далекозорістю, так що можна насолоджуватися VR-контентом без своїх окулярів. Також у Homido є безкоштовні додатки Homido VR Center і Player , Які пропонують велику кількість 2D, 3D і 360-відео.

Noon VR

Noon VR

Ще один шолом на основі Cardboard називається Noon VR і коштує $ 89. Сумісний з пристроями з діагоналлю від 4,7 'до 5,7'. Відмітна особливість - це трекінг фокусування, тобто ви можете керувати гарнітурою безпосередньо своїм зором. Також у Noon VR є свій додаток для iOS і Android. За допомогою цих додатків можна переглядати 3D і 360-градусний контент, а так само відео збережені на смартфоні. Компанія об'єдналася з Koom VR і вони разом створюють майданчик для поширення відео, що створюється користувачами за прикладом YouTube.

Freefly VR

Freefly VR

Якщо у вас iPhone 6 або 6s (ну або свіженький Android), то за $ 79 можна стати володарем Cardboard-сумісного шолом віртуальної реальності Freefly VR. Його відмінна риса - це 120-градусний кут зору, 42 мм лінзи, футуристичний дизайн і штучна шкіра. У комплекті до шолома йде Bluetooth-контролер.

Mattel View-Master VR

Mattel View-Master VR

Побудований на основі Cardboard 2.0 шолом View-Master VR від Mattel коштує близько $ 30 і своїм дизайном скоріше схожий на високотехнологічну іграшку. Його кріплення дозволяють використовувати практично будь-який, навіть 6 'смартфон і в арсеналі у View-Master VR є пара безкоштовних додатків.

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR

Несумісний з Mac і iOS

Якщо ви є власником Samsung Galaxy Note 5, S6, S6 Edge, S6 Edge +, то за $ 99 ви зможете прикупити Gear VR, який розроблявся спільно з Oculus.

Шолом у Samsung вийшов компактний, легкий і досить зручний. Все ПО було розроблено Oculus, тому у власників Samsung Gear VR є можливість запускати додатки з Oculus Store.

Oculus Rift

Oculus Rift

Несумісний з Mac і iOS

Абсолютно нова споживча версія знаменитого Oculus Rift зараз доступна для попереднього замовлення за $ 600. Ця версія буде відрізнятися дозволом 2160х1200, 110-градусним кутом огляду і вбудованими навушниками і мікрофоном. Набір буде поставлятися з бездротовим контролером від Xbox One і маленьким сенсором, який відстежує рух голови і дозволяє створювати значне 3D-простір, будучи прив'язаним до вашого PC. У другій половині 2016 року компанія планує випустити Oculus Touch - контролери, які будуть симулювати природні рухи рук.

HTC Vive

HTC Vive

Несумісний з Mac і iOS

Розроблений спільно з ігровою компанією Valve, VR-шолом HTC Vive коштує $ 799 і підтримує платформу SteamVR. Для HTC Vive потрібно більше вільного простору в приміщенні, ніж для більшості VR-пристроїв через те, що для функціонування шолом повинен бути підключений до комп'ютера, а в кімнаті повинні бути розставлені два пристрої для трекінгу. Це і відрізняє HTC Vive від конкурентів, Valve позиціонує цю гарнітуру, як VR для цілої кімнати, в якій ви можете пересуватися. Головне ухилятися від ламп і меблів.

Sony Playstation VR

Sony Playstation VR

Несумісний з Mac і iOS

Раніше відомий, як Project Morpheus, проект Sony Playstation VR концентрується на (ви не повірите) іграх. Через свого великого досвіду в консолях, прототип Sony має закінчений, вишуканий зовнішній вигляд з 5,7 'OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 1080p, 100-градусним полем зору, 360-градусним стеженням за рухами голови, частотою 120 Гц і часом відгуку менше 18 мілісекунд. Гарнітура буде підключатися до Sony PlayStation 4, чий графічний процесор призначений для обробки стереоскопічного 3D. Дата запуску - десь в першій половині 2016 року, вартість поки не відома.

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens

Несумісний з Mac і iOS

HoloLens ($ 3000 за набір для розробників) - шолом доповненої реальності від Microsoft займає особливе місце в ніші. Сьогодні, це більше професійний інструмент, ніж споживчий продукт, а особливість його полягає в тому, що, як випливає з назви, доповнює реальність, а не замінює її. Так що використання цього пристрою не буде напружувати зір і не закрутить вашу голову з HoloLens ви бачите інтегровані голограми, які інші люди без шолома не бачать. Вони засновані на скриптах, що встановлюються на комп'ютер під керуванням Windows 10, який є серцем HoloLens. Таким чином, HoloLens спрощує неприв'язаним перегляд 3D-об'єктів з високою роздільною здатністю, що на думку Microsoft буде цікаво для будинку, бізнесу, академічних, наукових, медичних, і звичайно ж, ігрових завдань.

Вибір як завжди за вами, вже зараз можна починати придивлятися до одного чи іншого виробника або взагалі відмовитися від цього напрямку, що швидше за все позбавить вас безлічі цікавих вражень.

Новости