14 цікавих фактів про браслеті Пандора | Інтернет-магазин Будинок Бусин

  1. Що таке Браслет Пандора і хто його придумав
  2. Чим відрізняється від браслета «Санлайт»?
  3. Чому популярний, в чому його особливість?
  4. Значення браслета Пандора: що означають підвіски (Шарми)?
  5. Як зібрати браслет?
  6. основа
  7. Кліпси і стопери
  8. Шарми
  9. процес складання
  10. З чим поєднувати (носити)?
  11. Чому не можна мочити (або можна?)
  12. Чому потемнів і чим чистити?
  13. Чи можна зменшити або подовжити браслет?
  14. Який браслет практичніше?
  15. Який зручніше: жорсткий або м'який?
  16. Скільки Шарм поміщається на браслет «Пандора»?
  17. Чи можна знімати браслет на ніч?
  18. Де придбати браслет?

З моменту винаходу браслетів Pandora пройшло вже три десятиліття. За цей значний період часу вони не тільки не втратили актуальності, а й стали ще більш популярними, ніж в момент своєї появи на світовому ринку. Це разюче, особливо якщо врахувати, як швидко змінюється мода.

браслетів Pandora

Що таке Браслет Пандора і хто його придумав

«Пандора» - це модульне прикраса, існуюче в тисячах різних варіацій в залежності від матеріалу виконання. Його основу становить шнури або текстильна нитка, або кільце зі звичайних і дорогоцінних металів, на яке нанизуються кільця, намистини і спеціальні підвіски під назвою «шарм». Підвіски і намиста легко замінюються, що дозволяє змінювати зовнішній вигляд браслета так, щоб він не набридав власнику.

На відміну від інших браслетів, наприклад, Шамбала , Який був винайдений в далекій давнині, Pandora, є твором сучасного ювелірного мистецтва. Його перший прототип був розроблений в 1982 році подружньою парою Пер і Вінні Еневольдсен, яка володіла невеликою ювелірної лавкою в Копенгагені (Данія). Спочатку «Пандора» являла собою кільце з дорогоцінних металів, прикрашене обробленими дорогоцінними каменями з Азії.

Справжню популярність браслету приніс ювелірний дизайнер Лоні Франдсен. Він був найнятий Еневольдсенамі в 1987 році для розробки естетичних дизайнерських прикрас для нового бренду PANDORA. Саме він переробив браслет, додавши до нього легкозмінним підвіски-шарм: особливі фігурки, геометричні елементи і намистини з дорогоцінних каменів, кожна зі своїм смисловим значенням. Отримане виріб з'явилося на датському ринку в 1999 році і викликав справжній фурор серед місцевих модниць і покупців з інших країн Європи. Трохи пізніше воно набуло всесвітню популярність.

Чим відрізняється від браслета «Санлайт»?

    Характерні особливості оригінальних браслетів бренду «Пандора»

  • основи для браслетів цього бренду виробляються з платини, золота, срібла або елітної шкіри та текстилю з фурнітурою з дорогоцінних металів і відносяться до середньої або люксової категорії ювелірних виробів, тому вони відрізняються високою ціною;
  • елементи виробів мають унікальну фірмову гравіювання PANDORA;
  • в каталозі виробника налічується понад 600 Шарм з дорогоцінних металів і каменів. Кожна фігурка має чітко окреслені форми і опрацьовані дрібні деталі;
  • користувачі відзначають надійну фіксацію Шарм. Вони ніколи не спадають і не розкручуються, навіть після тривалої шкарпетки;
  • також відзначається хороша застібка, що виготовляється зі срібла. Вона не розстібається і не ламається навіть від сильного впливу на браслет, що виключає його втрату.

Спочатку браслети з Шарм виробляли тільки під брендом PANDORA і переважно з коштовностей. Але згодом з'явилися більш дешеві варіації від сотень інших виробників. Одним з таких виробників є компанія «ОНІКС», яка випускає прикраси під маркою SUNLIGHT.

    Характерні особливості браслетів від бренду «Санлайт»:

  • основа їх браслетів проводиться не тільки з дорогоцінних металів і благородних металів, а й з більш дешевих матеріалів: еко-шкіри та текстилю. Те ж саме можна сказати про шарму, які виготовляються з благородних або простих металів, а також недорогоцінних або напівдорогоцінного каміння, скла та дерева. Все це дозволяє віднести деякі екземпляри «Санлайт» більше до біжутерії, ніж до ювелірних виробів;
  • всі браслети позначені фірмовою гравіюванням SL;
  • дорогоцінні камені для підвісок найчастіше мають гравіювання в 17 граней, що в 2.5 разів дешевше, ніж класична 57-гранна обробка;
  • деякі користувачі відзначають недостатню якість Шарм, зокрема не дуже надійну різьблення, посередню опрацювання деталей або не дуже якісне кріплення підвісок. Також зазначається їх меншу вагу, ніж у виробах від «Пандори». Але таких зауважень удостоюються тільки прикраси бюджетного класу.

Порівнюючи продукцію преміум-класу від двох цих виробників, складно знайти будь-які відмінності. Різниця виявляється лише в прикрасах «Санлайт» середнього і бюджетного класу, в яких «Пандора» майже не представлена.

Чому популярний, в чому його особливість?

Прикраса цього типу набуло настільки високу популярність за рахунок ряду характерних властивостей і особливостей:

  • Модульна конструкція
  • Головна позитивна особливість цього прикраси полягає в особливій модульної конструкції, яка дозволяє доповнювати деталі прикраси новими елементами, періодично змінюючи його зовнішній вигляд. Замість того, щоб мати в гардеробі кількох дорогих браслетів різного кольору і зовнішнього вигляду, можна мати всього один, при необхідності змінюючи його під вимоги поточного наряду або настрою.

  • індивідуалізація
  • Модульна конструкція і незліченну кількість Шарм, які є у продажу або виготовляються майстрами на замовлення, дозволяють максимально індивідуалізувати прикраса під смаки і характер його власника. Досить лише додати якісь нові елементи і демонтувати старі.

  • Універсальність і лаконічний дизайн
  • На відміну від більшості інших браслетів, «Пандора» не виглядає, як несмачне нагромадження намистин і дрібничок. Якщо елементи вироби були підібрані правильно і поєднуються між собою, то аксесуар можна буде носити під будь-який одяг. Він дуже універсальний.

Значення браслета Пандора: що означають підвіски (Шарми)?

Назва прикраси відсилає до давньогрецького міфу про першу жінку Пандору, яка була виліплена з глини за примхою олімпійського бога Зевса. Будучи дуже цікавою, розумною і хитрою, ця жінка не змогла встояти перед спокусою пізнання і відкрила заборонений скриньку, де зберігалися всі лиха і нещастя простих смертних. Таким чином, випустивши їх назовні і зробивши життя людини складною. Історія красива, повчальна і драматична, але до реального призначенням браслета не має ніякого відношення.

Насправді кожен володар «Пандори» вкладає в прикраса свій власний сенс. Шляхом поєднання і демонстрації підвісок, можна багато чого розповісти про себе, свої смаки, життєвої позиції, принципи та дотримуватися релігії. Наприклад, шарм у вигляді хрестика продемонструє той факт, що його власник є християнином, а підвіска з мотоциклом розповість про любов до мототехніки.

Але не завжди сенс браслета може і повинен бути зрозумілий оточуючим. У більшості випадків, власники складають з Шарм свій власний, зрозумілий лише їм або вузькому колі близьких людей посил, сюжет, спогад, ідею або яскраву емоцію. Тому збираючись придбати таку прикрасу в подарунок, краще підібрати до нього саме ті елементи, які будуть асоціюватися з певними з його майбутнім власником.

Як зібрати браслет?

Щоб створити класична прикраса «Пандора» буде потрібно кілька компонентів:

  • основа;
  • стопери: 6 шт .;
  • кліпси: 2-3 шт .;
  • намистини-роздільники: близько 5-7 і більше шт. (Точна кількість залежить від розміру намистин і довжини браслета). шарм: 1-3 шт.

З інструментів вам знадобляться лише невеликі пасатижі або крімпер.

основа

    Існує 4 типи основ:

  • металева жорстка
  • Вона являє собою незамкнуте кільце з дорогоцінних або благородних металів, з скручують наконечниками кулястої форми.

  • металева гнучка
  • Вона виконана у вигляді суцільної або розділеної на дві-три частини плетених ланцюга з благородних або дорогоцінних металів. Як правило, плетені ланцюг оснащується наконечниками з замком-карабіном або застібкою іншого типу.

  • шкіряна
  • Така основа створюється з переплетених між собою тонких смуг шкіри або шкірозамінника. Оснащується наконечниками із застібкою карабіном. Шкіра може бути забарвлена ​​в будь-який колір, але частіше за все це коричневий, чорний, білий, кремовий, червоний, синій, зелений, жовтий і їх численні відтінки.

  • Шнурок з текстильних матеріалів
  • Найбільш дешевий і гнучкий варіант.

    Традиційним матеріалом для замків «Пандори» вважається срібло або посріблені благородні метали. У більшості випадків основа для браслета продається вже з прикріпленими до неї наконечниками і замками.

    Купуючи основу, варто заздалегідь визначитися з її довжиною. Деякі її види (особливо зі шкіри та текстилю) можуть з часом розтягнутися, особливо якщо змонтувати на них безліч підвісок. Тому потрібно виміряти обхват зап'ястя і додати до отриманого числа 2-4 см. Так, щоб під застебнутий браслет проходило два пальця. Цей запас буде потрібно на випадок заповнення основи додатковий шарм.

Кліпси і стопери

    Кожен з цих елементів несе важливу функцію:

  • стоппер
  • Невеликий елемент, який насаджується на основу і акуратно обжимается так, щоб міцно зафіксувати на ній будь-які деталі і не дати їм зрушитися з свого місця. Стоппер обжимается за допомогою крімпер або щипців.

  • розділові кліпси
  • Вони необхідні для поділу браслета на три частини і для фіксації рухомих Шарм. Цей елемент фіксується на своєму місці за допомогою стопперів, або самостійно (якщо це кліпса-стоппер).

  • Намистини-роздільники
  • Намистини, які несуть дві функції: практичну - розділяючи елементи браслета і надаючи йому жорсткість, і декоративну - надаючи формуючи дизайн виробу. Кількість, розмір, форма і колір намистин вибираються на розсуд майстра.

Шарми

Шарми - це намистини або невеликі фігурки на підвісці. Мотив шарму, може бути яким завгодно: починаючи від зображень або фігурок рослин і тварин, яких-небудь предметів, букв і цифр, закінчуючи мініатюрними годинами або крихітним світлодіодним ліхтариком. Зазвичай до «Пандорі» підбирають один головний шарм, який повинен задавати антураж всьому браслету. Його можна доповнити декількома підвісками поменше.

процес складання

Основа аксесуар ділиться на 3 секції за допомогою кліпс-роздільників. Перед поділом на кожну із секцій потрібно нанизати потрібну кількість намистин-роздільників так, щоб вони формували повторюваний візерунок.

Між намистинами нанизуються кільця підвісок-шарм. Коли секція заповнюється, її закривають і фіксує стопером або кліпсами.

Дві кліпси поділяють браслет натроє, а третя фіксується на місці замку, закріплюючи 2 кульки-наконечника і замикаючи браслет, виконуючи функцію своєрідного замку. Якщо основа купується зі своєю кліпсою, то заміняти її на іншу зазвичай не потрібно.

ПОРАДА. Щоб створити мінімалістичний браслет-Пандори, потрібно взяти металеве кільце-основу, розділити його на 3 частини за допомогою стопперів або кліпс-стопперів і повісити всього одну підвіску, або і зовсім обійтися без неї. Ніяких розділових бус не буде потрібно, як і інших декоративних елементів.

З чим поєднувати (носити)?

Сполучуваність даного прикраси залежить від матеріалу основи, намистин роздільників, кліпс і Шарм і їх колірної схеми. Непомітні браслети з металевими елементами, однотонними намистинами і камінням цілком поєднуються з будь-яким одягом (навіть якщо це джинси і светр). Якщо ж виріб вигадливе і рясніє дрібними деталізованими елементами яскравого забарвлення, то його рекомендується носити лише під вечірні або дуже жіночні речі: сукні, блузи та ін.

Кожна жінка зі смаком, що має досвід носіння і виготовлення прикрас, з часом розбереться до яких нарядам цей аксесуар підходить найкраще.

Чому не можна мочити (або можна?)

    Аксесуар не рекомендується мочити в таких випадках:

  • якщо його основа виготовлена ​​зі шкіри або матерії, яка від зволоження розтягується, або сильно стискається і грубіє;
  • якщо в одному з елементів використовується срібло або мельхіор (мідно-нікелевий сплав), які швидко окислюються і чорніють від контакту з вологою, або дерево, яке від води розбухає, а при висиханні розшаровується або розтріскується;
  • також намочування не рекомендується для пофарбованих деталей.
  • Але навіть при наявності всіх перерахованих вище факторів, браслет цілком витримує короткочасний контакт з водою, наприклад, при митті рук або вологого прибирання. Головне - швидко його висушити.

Чому потемнів і чим чистити?

Аксесуар або деякі його елементи можуть потемніти згодом через наявність в них срібла або мельхіору. Зазвичай чорний наліт в сукупності з тьмяним блиском срібла на гранях і потертості вироби, виглядають естетично і благородно. Але якщо власника це не влаштовує, він може на кілька хвилин замочити виріб або окремі його деталі в содовому розчині, а потім протерти жорсткої ганчірочкою. Також підійдуть інші методи для чищення срібла і мельхіору.

Чи можна зменшити або подовжити браслет?

Довжину аксесуара можна збільшити декількома способами:

  • знявши деякі елементи вироби або пересобран його повністю, можна вивільнити від 1 до 3 см довжини;
  • знявши один з наконечників і прикріпивши на його місце ланцюжок з карабіном, або подовжений наконечник, можна збільшити довжину на 2-4 см.

Щоб зменшити довжину, досить одягнути кілька намистин або знову ж - поміняти наконечник або замок на ньому на більш короткий елемент.

Який браслет практичніше?

Якщо планується носити аксесуар щодня, не знімаючи його взагалі, то він повинен відповідати таким критеріям практичності:

  • міцна основа
  • Щоб прикраса часом не порвалося, що не погнулося і не подовжився в процесі носіння, його основа повинна бути максимально міцною. Найкраще, якщо це буде металеве кільце, або плетені металевий ланцюжок.

  • вологостійкість
  • Всі елементи вироби повинні бути стійкими до негативного впливу вологи, щоб в браслеті можна було приймати душ або ванну, не побоюючись, що він або його окремі деталі удлинятся, окислятся або зіпсуються.

  • Міцні кріплення Шарм
  • Слід вибирати Шарми (особливо якщо вона дорогоцінні) з надійними і міцними кріпленнями, щоб вони не відірвалися навіть від сильного натягу. Якщо кріплення погане, то іноді досить зачепитися за щось браслетом або рукою, щоб відірвати шарм.

Який зручніше: жорсткий або м'який?

Якщо аксесуар точно підігнаний під розміри зап'ястя і сидить на ньому злегка вільно, то в більшості випадків ніякої відчутної різниці перед жорсткою або м'якою основою не відчувається. Але м'яка основа все ж зручніше, оскільки під час сну, навіть міцно притиснутий до тіла браслет, не зупиняє кровообіг і повністю і майже не викликає дискомфорту.

Скільки Шарм поміщається на браслет «Пандора»?

Колечко для підвіски, яке нанизується на основу, зазвичай нешироке, щоб воно не займало багато місця. Тому на одному браслеті може поміститися навіть 2 десятка підвісок, якщо нанизати їх замість розділових намистин і стопперів в один суцільний ряд. Але зазвичай на одному аксесуарі розташоване не більше 1-3 Шарм, оскільки велика кількість цих елементів візуально перевантажують зовнішній вигляд прикраси, перетворюючи його в несмачну дрібничку.

Чи можна знімати браслет на ніч?

Якщо замок розрахований на багаторазове використання, то аксесуар можна знімати і одягати щодоби. В інших випадках відсутність функціонального і простого замка компенсується правильно підібраним розміром браслета так, щоб він не заважав під час сну. Також проблему можна вирішити шляхом заміни замка на більш зручний.

Де придбати браслет?

Придбати браслет «Пандора» або його бюджетний аналог від «Санрайс» можна у офіційних дистриб'юторів. Але варто зазначити, що навіть найдешевший текстильний браслет від цих виробників, без додаткових декоративних елементів (які потрібно докупити окремо) обійдеться на суму не менше 1000 грн.

Тим, хто бажає обзавестися подібним браслетом, але не бажає переплачувати за бренд, рекомендуємо зібрати його самостійно, закупивши всі необхідні матеріали в нашому магазині. Ми пропонуємо вигідні ціни, які в десятки разів нижче, ніж у розкручених виробників. А також широкий асортимент біжутерії та швидку доставку в будь-яке місто України протягом 1-3 діб з моменту здійснення замовлення.

Чому популярний, в чому його особливість?
Значення браслета Пандора: що означають підвіски (Шарми)?
Як зібрати браслет?
Чи можна зменшити або подовжити браслет?
Який браслет практичніше?
Який зручніше: жорсткий або м'який?
Скільки Шарм поміщається на браслет «Пандора»?
Чи можна знімати браслет на ніч?
Де придбати браслет?
Чим відрізняється від браслета «Санлайт»?

Новости