16 кращих іграшок на 4-5 років для дівчаток і хлопчиків

  1. 8 кращих іграшок для дівчаток 4-5 років
  2. 8 кращих іграшок для хлопчиків 4-5 років

Для крихти 4-5-ти років двох-трьох іграшок вже мало. Затишний дитячий мікросвіт малюка в цьому віці створюється не тільки з кубиків і пірамідок, а з безлічі всіляких іграшок, що дозволяють розподіляти ролі, «царювати» в своєму світі, вивчати дрібниці і пробувати себе в нових завданнях. Які іграшки для цього віку сьогодні дуже корисні та цікаві?

Іграшки для карапузів 4-5 років - це і настільні ігри, і плюшеві звірі, і іграшки на радіокеруванні, і конструктори, і багато іншого. Головне - щоб вони організовували, навчали, дисциплінували малюка, стимулювали його розвиток, розвивали соціальні навички.
До вашої уваги - рейтинг популярності іграшок для дітей 4-5 років, заснований на відгуках батьків.

Зміст статті:

8 кращих іграшок для дівчаток 4-5 років

  • Інтерактивний пупс Бебі Бон

Іграшка, схожа на справжнього немовляти. Одне з останніх досягнень німецьких «чарівників»-виробників. Даний пупс може не тільки моргати і плакати, а й пити з пляшечки, лопати кашку з ложечки, рухати ручками / ніжками, бруднити пелюшки і навіть ходити на горщик. До пупсу додається (або купується окремо) придане - від горщика і одягу до колясок / ліжечок, посуду, меблів, аптечок та ін. Користь іграшки: дівчинка вчиться доглядати за немовлям, вчиться піклуватися й опікувати (нехай і іграшкове істота). Інтерактивний пупс розвиває фантазію дитини і дозволяє йому відчути себе трохи дорослішою, він є, свого роду, «тренуванням» через моделювання ситуацій з життя. Гра в дочки-матері - це «фундамент» для розвитку материнського інстинкту і сімейних традиційних установок в свідомості дитини. Приблизна ціна - 2500-4000 р.

  • Настільний мольберт

Універсальна річ для розвитку дитини. Бажано, вибирати мольберт з можливістю малювання крейдою, фарбами та ін. З кількома робочими поверхнями, з можливістю кріплення великих аркушів паперу, з відділеннями для фломастерів та фарб. Такий мольберт легко складається в симпатичний чемоданчик і переноситься без проблем вручну або в машині. У комплекті зазвичай присутня маса корисних штучок - від трафаретів до самих інструментів для малювання. Користь такого подарунка безсумнівна - розвиток творчого мислення, дрібної моторики, самоорганізація та ін. Приблизна ціна - близько 2000 р.

  • Кубики «Читаємо легко» (кубики Чаплигіна)

Вельми популярна розвиваюча іграшка, за допомогою якої вже багато малюків швидко і легко навчилися читати. Якщо ваш карапуз вже знає алфавіт, але з читанням слів поки не справляється, то такі кубики - ваша чарівна паличка. Особливо перед школою, до якої залишилося зовсім небагато. Авторська методика полягає в освоєнні принципу читання через гру. Зазвичай вистачає 3 днів, щоб малюк почав складати букви в слова. Приблизна ціна - 2500 р.

  • Танцювальний килимок

Така іграшка розрахована на дітей від 4-5-ти років і до ... нескінченності. Варіантів безліч - килимки на твердій і м'якій основі, з підключенням до ТВ і комп'ютера, з мікрофоном і без, на батарейках і від мережі, і ін. На одному килимку (найпростіший, з мінімумом функцій) можна просто танцювати, повторюючи руху з екрану . Інший килимок може доповнюватися функцією караоке, автоматичного відключення і ін. У чому користь? Переваг - море. Це і гарний настрій дитини, і фізичний розвиток, і азарт, і розвиток почуття ритму, і бажання вдосконалювати свої навички (програма підводить підсумки і повідомляє - наскільки ідеально станцював дитина). Це спосіб зайняти дітей (відвернути їх комп'ютера) і змусити рухатися, це привід для веселого проведення часу з друзями, яке заощадить цілий статок, що залишається мамами і татами в центрах розваг. На своєму килимку можна танцювати безкоштовно і в будь-який день. Приблизна ціна - 1000-3000 р.

  • Набір для плетіння браслетів з резіночек

Видів таких наборів чимало, як і фірм, що їх випускають. Зі звичайних різнокольорових гумок, за допомогою спеціального гачка і маленьких підвісок для фенечек, дитина може створювати, як прості браслетики, так і складні - майже твори мистецтва. Таке «народна творчість» сьогодні надзвичайно популярно, і навіть мами з задоволенням в'яжуть ці браслетики разом з дочками. Способи плетіння є в інструкції, і дитина без праці освоїть їх сам. Переваги іграшки: розвиток дрібної моторики, посидючості, фантазії, придбання нових навичок і просто приємне проведення часу. Приблизна ціна великого набору - 1000-2000 р.

  • М'яка іграшка-антистрес

Приємні на дотик, симпатичні, зі спеціальним наповнювачем - ці іграшки так і просяться в руки. Відірватися неможливо. Крім естетичного, така іграшка має фантастичним терапевтичним ефектом: спеціальні гранули наповнювача знімають психічну напругу, розвивають дрібну моторику, заспокоюють нервову систему та ін. Приблизна ціна - 500-2000 р.

Іграшок-головоломок придумано на сьогоднішній день чимало, але популярність пазлів не падає, а зростає. Користь пазлів: розвиток логічного і образного мислення, розвиток уважності, пам'яті, фантазії, сприйняття кольору, дрібної моторики та ін. Приблизна ціна - 200-1500 р.

  • Набір юного скульптора (створення фігурок з гіпсу)

Цікавий і корисний процес, який сподобається будь-якої творчої дівчинці. Серйозні навички не потрібні, зі створенням фігурок впорається кожна дитина. Потрібно лише розлити по готових формах гіпсовий розчин (який допоможе приготувати мама), дочекатися висихання і після розфарбувати фігурки в міру фантазії і бажання. Якщо в наборі присутні магнітики, то розмальовані фігурки можна буде прикріпити на холодильник. Користь: розвиток фантазії і дрібної моторики, посидючості й акуратності, терпіння. Приблизна ціна - 200-500 р.

Читайте також: 10 найшкідливіших іграшок для дітей - рейтинг шкідливих іграшок і відео огляд

8 кращих іграшок для хлопчиків 4-5 років

Згідно відгуками мам і тат, ця іграшка залишається поза конкуренцією. У збірці знаменитого конструктора беруть участь і діти, і батьки, з однаковим задоволенням збираючи, конструюючи, перебудовуючи конструкції з різнокольорових деталей. Причина популярності в перевагах іграшки: широкий вибір - тематичний і сюжетний, універсальність (можна підібрати конструктор для будь-якого віку), розвиток дрібної моторики, сприйняття кольору, творчих і інженерних здібностей, висока якість іграшки. Приблизна ціна - 500-5000 (і вище) р.

  • Машина на радіокеруванні

Також один з «хітів продажів» протягом багатьох років. Сучасні моделі машинок, та ще й здатних «самостійно» рухатися, приводять у захват кожного хлопчиська (і кожного тата). Гра з такими машинками перетворюється в захоплююче змагання, в якому дитина розвиває мислення, реакцію, координацію рухів, тощо. Приблизна ціна - 800-4000р.

  • Залізна дорога

Ця іграшка придумана давним-давно, але навіть сьогодні, в часи планшетів і айфонів, залишається на піку популярності. Ну хіба відмовиться хоч один хлопчина від можливості побути машиністом? Така іграшка не просто подарує дитині годинник спокійного і захоплюючого проведення часу, але і допоможе в розвитку фантазії, просторового мислення, дрібної моторики, творчого початку. Приблизна ціна - 1500-4000 р.

Цю гру купують, як гіперактивним діткам, так і тихоням-лінивців, яких неможливо змусити рухатися. Гра, корисна в усіх сенсах - для фізичного розвитку, для розвитку почуття рівноваги, координації, соціальних навичок, спритності і гнучкості, для зняття напруги та ін. Твістер приводить у захват всіх граючих, і що найголовніше - час проходить не тільки весело, але і з користю! Приблизна ціна - близько 1000 р.

  • Конструктор-динозавр (радіокерований)

Новинка на ринку конструкторів, вже полюбився всім любителям динозаврів і конструкторів. Іграшка «3в1»: конструктор, інтерактивна іграшка і динозавр. Зібраний дитиною з яскравого конструктора динозавр зможе самостійно пересуватися, завдяки вбудовувати в його корпус мотору і пульту управління. Така іграшка принесе малюкові користь в розвитку дрібної моторики, кмітливості, акуратності і посидючості, уважності. Приблизна ціна - 700-800 р.

Про трасах і автогонках знають всі хлопчаки. А дитячий автотрек - це можливість влаштувати гонки прямо в своїй кімнаті. Варіант гоночної траси і функціональність (+ комплектація) автотрека залежить тільки від розмірів батьківського гаманця. Така іграшка успішно конкурує з комп'ютерними іграми, в чому і полягає сьогодні її основна перевага. Хочете відвернути чадо від комп'ютерних гонок? Купіть йому автотрек - нехай розвиває свої конструкторські здібності, вчиться працювати в команді, звикає до здорової конкуренції, знайомиться з принципами чесної боротьби. Щоб інтерес був ще вище, можна придбати автотрек з героями мультфільмів, які любить ваша дитина. Або зі зменшеними точними копіями справжніх треків і автомобілів. Приблизна ціна - 500-5000 р, і вище.

Приблизна ціна - 500-5000 р, і вище

  • Об'ємні пазли (3-D)

Унікальна іграшка, барвиста, захоплююча і корисна. Якщо звичайні пазли можна тільки зібрати, розібрати і прибрати в коробку до наступного разу, то об'ємні пазли - це можливість продовжити гру з вже створеної з пазлів конструкцією. Користь: розвиток дрібної моторики, основ архітектури, сприйняття кольору, посидючості і уважності. З фрагментів іграшки створюється не плоска картинка, а яскрава об'ємна фігура, яку можна використовувати для гри і навіть для прикраси інтер'єру дитячої кімнати - лицарські замки, хмарочоси, кораблі і літаки, і ін. До таких пазлам нерідко додаються і фігурки для сюжетних ігор. Приблизна ціна - 500-3000.

  • Синтезатор для дитини

Тепер не потрібно захаращувати кімнату справжнім піаніно, сучасні синтезатори вирішують цю проблему. Плюсів від синтезатора - море. Це розвиток музичного смаку і слуху, відмінний старт для професійних занять музикою, навчальні програми, зручність використання, можливість запису своїх мелодій, регульована гучність і підключення навушників (щоб не зводити з розуму сусідів і домочадців), можливість брати інструмент з собою в поїздку, і багато іншого. Приблизна ціна - 1500-6000 р

Вік 4-5 років - найсприятливіший для всебічного розвитку вашого малюка. Вибирайте не просто популярні і яскраві, а розвиваючі іграшки. Нехай гри приносять користь!

Які іграшки для цього віку сьогодні дуже корисні та цікаві?
У чому користь?
Ну хіба відмовиться хоч один хлопчина від можливості побути машиністом?
Хочете відвернути чадо від комп'ютерних гонок?

Новости