1С Виробництво


Роздрібна:


купити
Галузеве рішення Автоматизація виробництва. Короткий опис.
Система автоматизації виробництва на платформі 1С Підприємство 8. Система призначена для автоматизації підприємств, які здійснюють штучне виробництво продукції на основі замовлень від покупців (сантехнічне обладнання, меблі, металоконструкції і т.д.).
Виробничий цикл формується при надходженні замовлення від покупця. У одного виробу може бути кілька варіантів виробничого циклу. До складу готового виробу може входити додаткове обладнання, що є товаром або продукцією, що має свій виробничий цикл. Виробничий цикл може бути протяжним в часі і включає в себе етапи. Етапи складаються з набору операцій. Операція описується матеріалами, що витрачаються при виконанні цієї операції і складом кваліфікацій робітників. Програма дозволяє переглядати виробничі цикли виробів у вигляді ієрархічного дерева, що зручно для контролю і коригування. До складу виробничого циклу можна включати додаткові операції (упаковку або доставку) за бажанням покупця.
На основі виробничого циклу формуються завдання на зміну. Завдання можна прив'язати до конкретної дати, зміні та підрозділу, а також призначати черговість виконання всередині змін. Існує система узгодження складу завдань. На основі завдань на зміну технолог робить підбір матеріалів виходячи з фактичних залишків на складі. Дані матеріали резервуються. Замість основного матеріалу можна використовувати аналоги. Перед початком зміни робочі отримують на складі матеріали за всі завданням для своєї ділянки. При виконанні завдання вказується час початку та закінчення виконання кожної операції, склад робочих, які виконували цю операцію і витрачені матеріали. При цьому формується виробнича собівартість виробу: амортизація обладнання, зарплата виробничих робітників. Фактичні витрати матеріалів визначається в момент передачі матеріалів з однієї зміни на іншу або інвентаризації ділянки (в залежності від облікової політики підприємства). При цьому формується собівартість продукції в частині витрат матеріалів.
При виробництві продукції використовуються напівфабрикати. Продукція та напівфабрикати переміщаються всередині виробництва і передаються на склад готової продукції. В результаті контролю продукцію / напівфабрикати списують на шлюб, передають на додаткове доопрацювання. У разі браку продукції / напівфабрикату по заявці на виробництво на неї переміщують продукцію з іншого (менш термінової) заявки. При цьому програма дозволяє контролювати виконання кожного етапу виробничого циклу для кожної з виробничих заявок. Це робить виробництво прозорим: формується звіт по незавершених етапах кожного запущеного у виробництво циклу.
У програмі реалізований облік основних засобів. Якщо етап вимагає використання ОС, то в завданні на зміну вказують конкретне основне засіб. При виконанні завдання амортизація включається до виробничої собівартості вироби. ОС вводять в експлуатацію, амортизують, ремонтують і списують. Основні засоби можна виготовляти і ремонтувати силами підприємства. Для цього формують завдання, і запускається виробничий цикл. Для ОС вказуємо цикл використання.
У програмі ведеться облік МБП за термінами використання і кількісним нормам. Програма допомагає відслідковувати необхідність списання і достатність наявності МБП в підрозділі.
Собівартість продукції відстежується в розрізі замовлень на виробництво, виробів, видів витрат. Собівартість складається з прямих і непрямих витрат. Прямі формуються в процесі виробництва. Непрямі витрати розподіляються в кінці місяця і складаються з зарплати управлінського персоналу, вартості списаних бракованих виробів, МБП і будь-яких видів витрат, які Ви відносите до непрямих і вказуєте в спеціальному документі. Розподіл відбувається пропорційно обсягу прямих витрат на випуск вироби.
Багатий набір звітів і спеціальних обробок (наприклад, автоматичне формування завдань на зміну з урахуванням складу, завантаження ОС і потужності підприємства) дозволяє якісно контролювати процес, отримувати прозорий механізм розрахунку собівартості продукції, виявляти вузькі місця у виробництві (перевитрата матеріалів, недолік робочих або їх кваліфікації , відсоток браку, планування матеріальних ресурсів).
Дана програма розроблялася для підприємств середнього масштабу і відображає його реальні потреби і бізнес-процеси. Гнучка адаптація з конфігурацією Управління торгівлею дозволяє в повному обсязі використовувати багатий функціонал цієї конфігурації.

Дане рішення не є самостійним, воно інтегрується в 1С Управління торгівлею 11 - яка купується окремо.

Дане рішення можна використовувати в готовому варіанті, а також можна доопрацювати під Ваші вимоги.


Новости