1С БГУ - відображення повернення готівки з картки

Відображення повернення готівки з картки банку в 1С БГУ

Внесення готівкових коштів в касу державної установи за допомогою карти фінансової організації в обліку повинна оформлятися із застосуванням рахунку 0 201 23 000, де відображається рух грошей, що знаходяться в дорозі. У разі зарахування суми на рахунок організації на день пізніше (або в день після вихідних або святкових днів), слід застосовувати рахунок 0 210 03 000, на якому фіксуються операції з фінансовими організаціями з використанням готівкових грошових коштів. Аналітичний облік по цих рахунках в рішенні 1С Бухгалтерія державної установи здійснюється із застосуванням позабалансових рахунків 17 і 18. Як правило, їх потрібно відкривати.

При наявності банківської карти, державна установа може після отримання готівкових коштів в касу, щоб не допустити порушення встановленого ліміту (або при його відсутності) внести їх на рахунок установи за допомогою карти банку. Протягом одного дня, як правило, відбувається перерахування коштів з карткового рахунку безпосередньо на особовий рахунок.

У рішенні Бухгалтерія державної установи слід зробити перелік операцій в певній послідовності, щоб відображення факту попадання коштів на рахунок організації в фінансовому органі із застосуванням картки будь-якого банку було максимально коректним. На першому кроці потрібно відобразити видачу з каси готівки, щоб в подальшому внести їх на особовий рахунок організації через банківський термінал. Така операція оформляється наступним чином:

Необхідно створити нову форму видаткового касового ордера. Документ розташований в розділі меню 1С БГУ з операціями з грошовими коштами, підрозділі, де відбивається їх рух в касі.

Заповнюючи ятати з даними для ордера, слід вказати всі параметри, які потрібні для коректного його проведення в базі даних рішення 1С Бухгалтерія державної установи, а також для його подальшого друку. Зокрема, кореспондуючий рахунок повинен бути 201.23, на якому фіксується рух коштів організації, що знаходяться в дорозі.

У закладці з розшифровкою платежу необхідно вказати суму внесених коштів, КФВ, КПС і КЕК.

Далі слід заповнити всі поля, які потрібні для здійснення коректних проводок в 1С БГУ. Такі дані вносяться на вкладці з параметрами бухгалтерської операції. Особливістю заповнення даної закладки є вказівка, що операція є типовою і відображає внесення готівки на рахунок державної установи в банку.

Щоб провести документ, слід відобразити, що він сплачений. Дана дія здійснюється за допомогою відповідного прапорця.

Після того, як заповнена форма видаткового касового ордера буде проведена, її можна надрукувати і підшити при необхідності. Є також можливість друку бухгалтерської довідки встановленого виду.

Є також можливість друку бухгалтерської довідки встановленого виду

Другим дією при відображенні внесення коштів на рахунок установи в банку є їх відображення на балансовому рахунку 40116 (необхідність використання даного рахунку обумовлена ​​тим, що дата потрапляння грошей на карту і дата їх зарахування на рахунок організації в банку відрізняються). Для відображення цього факту господарської діяльності в облікових регістрах 1С БГУ слід скористатися спеціальним документом «Операція». Він розташований в меню з формами документів, які використовуються при здійсненні різних дій з обліковими регістрами.

Він розташований в меню з формами документів, які використовуються при здійсненні різних дій з обліковими регістрами

Щоб проводки в рішенні 1С Бухгалтерія державної установи відповідали вимогам нормативних документів і методичних рекомендацій, слід врахувати ряд особливостей:

  • прапорець, що допускає використання стандартних операцій, повинен бути знятий;
  • дію відображається за дебетом рахунка 210.03, а по кредиту - 201.23;
  • обов'язкове застосування позабалансових рахунків: за дебетом - 17.30, а по кредиту - 18.03.

03

Після створення і проведення документа в базі даних 1С БГУ, рекомендується надрукувати довідку з програми по даному дії.

Після створення і проведення документа в базі даних 1С БГУ, рекомендується надрукувати довідку з програми по даному дії

Третім дією є оформлення факту попадання грошей, раніше покладених через термінал, на рахунок організації в фінансовій установі. У такій ситуації рекомендується скористатися формою, що відбиває надходження коштів через касу. Вона знаходиться в розділі меню 1С БГУ, де зберігаються відомості про операції з грошовими коштами, а також всі розрахункові і платіжні документи.

Вона знаходиться в розділі меню 1С БГУ, де зберігаються відомості про операції з грошовими коштами, а також всі розрахункові і платіжні документи

При заповненні реквізитів документа слід обов'язково вказати суму коштів, які були внесені.

При заповненні реквізитів документа слід обов'язково вказати суму коштів, які були внесені

Заповнюючи ятати з розшифровкою параметрів і реквізитів платежу, необхідно вказувати джерело коштів, які були внесені, КБК, Косгеї і суму грошових коштів.

Заповнюючи ятати з розшифровкою параметрів і реквізитів платежу, необхідно вказувати джерело коштів, які були внесені, КБК, Косгеї і суму грошових коштів

При заповненні даних про бухгалтерської операції слід вказати, що вона відноситься до категорії стандартних, а її вид - прихід готівки при відновленні витрат.

При заповненні даних про бухгалтерської операції слід вказати, що вона відноситься до категорії стандартних, а її вид - прихід готівки при відновленні витрат

Після того, як надходження буде відображено в облікових регістрах рішення 1С Бухгалтерія державної установи, рекомендується надрукувати довідку з програми, що підтверджує факт здійснення даної операції.

Після того, як надходження буде відображено в облікових регістрах рішення 1С Бухгалтерія державної установи, рекомендується надрукувати довідку з програми, що підтверджує факт здійснення даної операції


Новости