2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке

  1. 2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке сучасні мікрохвильовки часто...
  2. Як користуватися грилем?
  3. Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем
  4. Що таке конвекція в СВЧ-печі?
  5. Як користуватися конвекцією?
  6. Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією
  7. 2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке
  8. Що таке гриль в мікрохвильовій печі?
  9. Як користуватися грилем?
  10. Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем
  11. Що таке конвекція в СВЧ-печі?
  12. Як користуватися конвекцією?
  13. Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією
  14. 2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке
  15. Що таке гриль в мікрохвильовій печі?
  16. Як користуватися грилем?
  17. Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем
  18. Що таке конвекція в СВЧ-печі?
  19. Як користуватися конвекцією?
  20. Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією

2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке

сучасні мікрохвильовки часто постачають додатковими нагрівальними елементами. Це можуть бути печі з грилем. Що це за програми такі, як працюють подібні прилади - про це розповідає стаття. Також в ній йдеться про те, як користуватися такими режимами, щоб домашні або гості змели страви дочиста, а миття камери не зайняло жахливо багато часу.

Що таке гриль в мікрохвильовій печі?

Мікрохвильовка з грилем (як MO21MGE (XY820Z ) Від Gorenje) - це класична піч, доповнена вентилятором і окремим нагрівальним елементом. Завдяки вбудованому грилю можна не тільки суп підігріти, а й м'ясо підсмажити, приготувати смажений сир. З такою технікою можна навіть відкриті пироги і піцу робити. Скоринка страв виходить хрусткою і смачною.

Яким буває гриль - 3 види:

1. ТЕНовий - металева спіраль, розташована вгорі приладу. Таке буває найчастіше. Втім, зараз роблять моделі з рухомим Теном. Вони крутіше, ніж варіанти зі статичним, оскільки готують швидше і рівномірніше.
2. кварцовий . Такий гриль являє собою вбудовану в мікрохвильову техніку кварцову лампу, що світить інфрачервоними променями. На відміну від попереднього виду, кварцовий варіант швидше нагріває і витрачає більше електрики, зате не займає простір усередині камери.

3. Керамічний. Теж забезпечує інфрачервоне випромінювання. Але тут промені глибше проникають в продукти, а тому вони прожарюються швидше і краще. Такий варіант зазвичай подвійний. Він готує соковиті страви з скоринкою. Правда, оскільки такий гриль складається з двох елементів нагріву, він хоч і готує швидше, але витрачає більше електроенергії.

Читайте також: 5 відмінностей инверторной мікрохвильовки від звичайної

Як користуватися грилем?

Щоб блюдо приготувалося як треба, потрібно правильно користуватися грилем в мікрохвильовці. Нижче наведено кілька порад, дотримуючись яких, можна отримати смачне, соковите і ароматне блюдо з скоринкою.

Ось вони:

  • Не варто готувати велику порцію відразу, інакше в деяких місцях овочі або м'ясо можуть бути сируватими. Якщо ж це сталося - не треба впадати у відчай: можна укласти шматочки риби або птиці в глибоку тарілку, накрити пластиковим ковпаком (головне, щоб пластик підходив для готування в мікрохвильовій печі) і доготувати.
  • Обов'язково потрібно ставити металеву решітку всередину камери печі. Саме на неї укладають продукти. Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно.

Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно

Порада: якщо потрібна мікрохвильова піч, яка швидко і рівномірно прогріває, то варто придивитися до NeoChef Smart Inverter MH6595CIS .

  • При готуванні м'яса або птиці під грати на підставку зі скла (завжди є в мікрохвильовці) добре б поставити тарілочку, куди буде стікати жир. Так буде легше почистити камеру. А при приготуванні овочів можна поставити під грати ємність з водою, щоб вони не пересохли.
  • Укладені продукти не варто тримати весь цикл. Краще розбити цикл готування на 2 відрізка часу, щоб перевертати їх.

В тему: Духовка або мікрохвильовка - 3 ключові параметри для вірного вибору

  • Тости у мікрохвильовій печі, оснащеної грилем, теж робити можна. Як і гарячі бутерброди, звичайно. Під хліб краще підкладати серветку з паперу. Так менше ймовірності того, що він пересушиться або підгорить.

Примітка: щоб продукти розморожувалися рівномірно і не втрачали вологу, можна придбати GE83MRTS / BW з опцією швидкого розморожування.

Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем

Як і у будь-якого приладу, у мікрохвильовок, обладнаних вбудованим грилем, є свої позитивні і негативні риси.

Чим хороша техніка

Можливі нарікання Різноманітність: можна готувати курку, рибу, піцу, м'ясо, овочі. При цьому смак нагадуватиме страви, приготовані на багатті. Після приготування з гриль-режимом камера виходить дуже брудною (навіть якщо ставити ємність для жиру). Втім, досить протерти піч всередині відразу після використання, щоб полегшити догляд. Корисно: для приготування страв на грилі не потрібно лити багато масла. Якщо жир потрапить на нагрівальні елементи - з'явиться неприємний запах. Саме тому потрібно ставити ємність для жиру під решітку. Легко користуватися - є спеціальні рецепти для готування в мікрохвильовій печі з грилем. Треба лише все підготувати, запустити потрібний режим - і справу зроблено.

Порада: якщо потрібен недорогий варіант з грилем, то GO-E725S відмінно підійде. П'ять рівнів потужності, зручне електронне управління - те, що треба для різноманітної готування.

Для кулінарів: Як готувати в мікрохвильовці: 4 цікавих рецепта

Що таке конвекція в СВЧ-печі?

Мікрохвильовка з конвекцією - це СВЧ-піч, яка використовує не тільки мікрохвилі в готуванні, але і додатково оснащена конвектором. Що він собою являє? Тут все просто - це нагрівальний елемент, зроблений у формі кільця. Його розміщують в порожнині задньої стінки камери приладу. У техніки з конвекцією обов'язково є вентилятор. Такий режим є у NN-GD371MZPE.

Як працює конвекція в мікрохвильовці? Вентилятор рухає тепло, яке виділяє елемент для нагріву. Завдяки цьому гаряче повітря відмінно циркулює всередині камери. Такий режим ідеальний для запікання. Його навіть можна запускати окремо від СВЧ-програми. Але, щоб приготувати страву швидше, можна їх скомбінувати. Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря.

Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря

Здорово те, що завдяки конвекції повітря усередині камери може нагрітися до двохсот градусів і більше, як у справжній духовці. Не варто хвилюватися, що прилад перегріється, адже в подібну техніку вбудовують температурні датчики. Вони відключають конвектор, коли температура досягає необхідного значення. Якщо ж вона падає нижче потрібної позначки, датчики знову запускають нагрів.

Цікаво: виробники не завжди оснащують моделі одним вентилятором. У деяких мікрохвильовок їх кілька, що дозволяє їм готувати швидше.

Дивіться також: Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Як користуватися конвекцією?

Мікрохвильовка, оснащена режимом конвекції, здатна замінити духовку . У ній смачно виходять запіканки, рагу, м'ясо в горщиках, а ще можна пекти пироги, кекси і готувати безе. Головне правило - не забувати про решітку. З нею повітря зможе вільно пересуватися по всій камері, охоплюючи майбутнє блюдо з усіх боків. Це дозволяє продуктам рівномірно пропікатися.

Цікаво: найчастіше мікрохвильовки з конвекцією мають ще й гриль-режимом (як GE711KR ). У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку.

У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку

Готувати багато їжі відразу небажано: якщо потрібно створити блюдо на кілька порцій, добре б зробити це в два-три заходи. Занадто велика порція навряд чи пропечеться рівномірно.

Стане в нагоді: ТОП-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей

Якщо попалася мікрохвильовка з режимом попереднього нагрівання, то їм гріх не скористатися. Можна прогріти камеру печі кілька хвилин, і тоді їжа буде готуватися швидше.

Порада: для сімей з маленькими дітьми добре підійде варіант із захисним блокуванням. Така є у LG MH6353H.

Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією

Мікрохвильові печі з конвекцією - відмінний винахід, однак, не позбавлене недоліків. Одним з найбільш привабливих якостей такої техніки, крім можливості готувати різноманітніше, є економія часу і сил.

Подібні мікрохвильовки дозволяють скоротити час на приготування. До того ж, вони готують автоматично: за стравою майже не потрібно стежити. Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла.

Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла

Тепер про мінуси. Головний з них - енергоспоживання. Такі мікрохвильовки витрачають більше, ніж класичні СВЧ-печі , Які використовують тільки лише мікрохвилі. Ще один недолік полягає в тому, що відразу великий обсяг їжі не приготувати, інакше воно не пропечеться.

Для тих, хто в пошуку: ТОП-10 виробників мікрохвильових печей

Мікрохвильові печі, які працюють не тільки за допомогою СВЧ-випромінювання, дозволяють не тільки розігрівати і розморожувати, а й смажити, а також готувати випічку і запіканки. Варіанти з грилем - для соковитого страви, скоринка якого буде апетитно хрустіти. Моделі з конвекцією підходять ще і для випікання. У них навіть пироги можна пекти, не кажучи вже про картопелька. Основні мінуси обох варіантів - витрати електрики і неможливість приготувати відразу багато. Втім, для тих, хто готує нечасто, або для невеликої родини це відмінний варіант, здатний замінити духову шафу.

2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке

сучасні мікрохвильовки часто постачають додатковими нагрівальними елементами. Це можуть бути печі з грилем. Що це за програми такі, як працюють подібні прилади - про це розповідає стаття. Також в ній йдеться про те, як користуватися такими режимами, щоб домашні або гості змели страви дочиста, а миття камери не зайняло жахливо багато часу.

Що таке гриль в мікрохвильовій печі?

Мікрохвильовка з грилем (як MO21MGE (XY820Z ) Від Gorenje) - це класична піч, доповнена вентилятором і окремим нагрівальним елементом. Завдяки вбудованому грилю можна не тільки суп підігріти, а й м'ясо підсмажити, приготувати смажений сир. З такою технікою можна навіть відкриті пироги і піцу робити. Скоринка страв виходить хрусткою і смачною.

Яким буває гриль - 3 види:

1. ТЕНовий - металева спіраль, розташована вгорі приладу. Таке буває найчастіше. Втім, зараз роблять моделі з рухомим Теном. Вони крутіше, ніж варіанти зі статичним, оскільки готують швидше і рівномірніше.
2. кварцовий . Такий гриль являє собою вбудовану в мікрохвильову техніку кварцову лампу, що світить інфрачервоними променями. На відміну від попереднього виду, кварцовий варіант швидше нагріває і витрачає більше електрики, зате не займає простір усередині камери.

3. Керамічний. Теж забезпечує інфрачервоне випромінювання. Але тут промені глибше проникають в продукти, а тому вони прожарюються швидше і краще. Такий варіант зазвичай подвійний. Він готує соковиті страви з скоринкою. Правда, оскільки такий гриль складається з двох елементів нагріву, він хоч і готує швидше, але витрачає більше електроенергії.

Читайте також: 5 відмінностей инверторной мікрохвильовки від звичайної

Як користуватися грилем?

Щоб блюдо приготувалося як треба, потрібно правильно користуватися грилем в мікрохвильовці. Нижче наведено кілька порад, дотримуючись яких, можна отримати смачне, соковите і ароматне блюдо з скоринкою.

Ось вони:

  • Не варто готувати велику порцію відразу, інакше в деяких місцях овочі або м'ясо можуть бути сируватими. Якщо ж це сталося - не треба впадати у відчай: можна укласти шматочки риби або птиці в глибоку тарілку, накрити пластиковим ковпаком (головне, щоб пластик підходив для готування в мікрохвильовій печі) і доготувати.
  • Обов'язково потрібно ставити металеву решітку всередину камери печі. Саме на неї укладають продукти. Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно.

Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно

Порада: якщо потрібна мікрохвильова піч, яка швидко і рівномірно прогріває, то варто придивитися до NeoChef Smart Inverter MH6595CIS .

  • При готуванні м'яса або птиці під грати на підставку зі скла (завжди є в мікрохвильовці) добре б поставити тарілочку, куди буде стікати жир. Так буде легше почистити камеру. А при приготуванні овочів можна поставити під грати ємність з водою, щоб вони не пересохли.
  • Укладені продукти не варто тримати весь цикл. Краще розбити цикл готування на 2 відрізка часу, щоб перевертати їх.

В тему: Духовка або мікрохвильовка - 3 ключові параметри для вірного вибору

  • Тости у мікрохвильовій печі, оснащеної грилем, теж робити можна. Як і гарячі бутерброди, звичайно. Під хліб краще підкладати серветку з паперу. Так менше ймовірності того, що він пересушиться або підгорить.

Примітка: щоб продукти розморожувалися рівномірно і не втрачали вологу, можна придбати GE83MRTS / BW з опцією швидкого розморожування.

Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем

Як і у будь-якого приладу, у мікрохвильовок, обладнаних вбудованим грилем, є свої позитивні і негативні риси.

Чим хороша техніка

Можливі нарікання Різноманітність: можна готувати курку, рибу, піцу, м'ясо, овочі. При цьому смак нагадуватиме страви, приготовані на багатті. Після приготування з гриль-режимом камера виходить дуже брудною (навіть якщо ставити ємність для жиру). Втім, досить протерти піч всередині відразу після використання, щоб полегшити догляд. Корисно: для приготування страв на грилі не потрібно лити багато масла. Якщо жир потрапить на нагрівальні елементи - з'явиться неприємний запах. Саме тому потрібно ставити ємність для жиру під решітку. Легко користуватися - є спеціальні рецепти для готування в мікрохвильовій печі з грилем. Треба лише все підготувати, запустити потрібний режим - і справу зроблено.

Порада: якщо потрібен недорогий варіант з грилем, то GO-E725S відмінно підійде. П'ять рівнів потужності, зручне електронне управління - те, що треба для різноманітної готування.

Для кулінарів: Як готувати в мікрохвильовці: 4 цікавих рецепта

Що таке конвекція в СВЧ-печі?

Мікрохвильовка з конвекцією - це СВЧ-піч, яка використовує не тільки мікрохвилі в готуванні, але і додатково оснащена конвектором. Що він собою являє? Тут все просто - це нагрівальний елемент, зроблений у формі кільця. Його розміщують в порожнині задньої стінки камери приладу. У техніки з конвекцією обов'язково є вентилятор. Такий режим є у NN-GD371MZPE.

Як працює конвекція в мікрохвильовці? Вентилятор рухає тепло, яке виділяє елемент для нагріву. Завдяки цьому гаряче повітря відмінно циркулює всередині камери. Такий режим ідеальний для запікання. Його навіть можна запускати окремо від СВЧ-програми. Але, щоб приготувати страву швидше, можна їх скомбінувати. Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря.

Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря

Здорово те, що завдяки конвекції повітря усередині камери може нагрітися до двохсот градусів і більше, як у справжній духовці. Не варто хвилюватися, що прилад перегріється, адже в подібну техніку вбудовують температурні датчики. Вони відключають конвектор, коли температура досягає необхідного значення. Якщо ж вона падає нижче потрібної позначки, датчики знову запускають нагрів.

Цікаво: виробники не завжди оснащують моделі одним вентилятором. У деяких мікрохвильовок їх кілька, що дозволяє їм готувати швидше.

Дивіться також: Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Як користуватися конвекцією?

Мікрохвильовка, оснащена режимом конвекції, здатна замінити духовку . У ній смачно виходять запіканки, рагу, м'ясо в горщиках, а ще можна пекти пироги, кекси і готувати безе. Головне правило - не забувати про решітку. З нею повітря зможе вільно пересуватися по всій камері, охоплюючи майбутнє блюдо з усіх боків. Це дозволяє продуктам рівномірно пропікатися.

Цікаво: найчастіше мікрохвильовки з конвекцією мають ще й гриль-режимом (як GE711KR ). У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку.

У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку

Готувати багато їжі відразу небажано: якщо потрібно створити блюдо на кілька порцій, добре б зробити це в два-три заходи. Занадто велика порція навряд чи пропечеться рівномірно.

Стане в нагоді: ТОП-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей

Якщо попалася мікрохвильовка з режимом попереднього нагрівання, то їм гріх не скористатися. Можна прогріти камеру печі кілька хвилин, і тоді їжа буде готуватися швидше.

Порада: для сімей з маленькими дітьми добре підійде варіант із захисним блокуванням. Така є у LG MH6353H.

Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією

Мікрохвильові печі з конвекцією - відмінний винахід, однак, не позбавлене недоліків. Одним з найбільш привабливих якостей такої техніки, крім можливості готувати різноманітніше, є економія часу і сил.

Подібні мікрохвильовки дозволяють скоротити час на приготування. До того ж, вони готують автоматично: за стравою майже не потрібно стежити. Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла.

Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла

Тепер про мінуси. Головний з них - енергоспоживання. Такі мікрохвильовки витрачають більше, ніж класичні СВЧ-печі , Які використовують тільки лише мікрохвилі. Ще один недолік полягає в тому, що відразу великий обсяг їжі не приготувати, інакше воно не пропечеться.

Для тих, хто в пошуку: ТОП-10 виробників мікрохвильових печей

Мікрохвильові печі, які працюють не тільки за допомогою СВЧ-випромінювання, дозволяють не тільки розігрівати і розморожувати, а й смажити, а також готувати випічку і запіканки. Варіанти з грилем - для соковитого страви, скоринка якого буде апетитно хрустіти. Моделі з конвекцією підходять ще і для випікання. У них навіть пироги можна пекти, не кажучи вже про картопелька. Основні мінуси обох варіантів - витрати електрики і неможливість приготувати відразу багато. Втім, для тих, хто готує нечасто, або для невеликої родини це відмінний варіант, здатний замінити духову шафу.

2 режиму в мікрохвильових печах: гриль і конвекція - що це таке

сучасні мікрохвильовки часто постачають додатковими нагрівальними елементами. Це можуть бути печі з грилем. Що це за програми такі, як працюють подібні прилади - про це розповідає стаття. Також в ній йдеться про те, як користуватися такими режимами, щоб домашні або гості змели страви дочиста, а миття камери не зайняло жахливо багато часу.

Що таке гриль в мікрохвильовій печі?

Мікрохвильовка з грилем (як MO21MGE (XY820Z ) Від Gorenje) - це класична піч, доповнена вентилятором і окремим нагрівальним елементом. Завдяки вбудованому грилю можна не тільки суп підігріти, а й м'ясо підсмажити, приготувати смажений сир. З такою технікою можна навіть відкриті пироги і піцу робити. Скоринка страв виходить хрусткою і смачною.

Яким буває гриль - 3 види:

1. ТЕНовий - металева спіраль, розташована вгорі приладу. Таке буває найчастіше. Втім, зараз роблять моделі з рухомим Теном. Вони крутіше, ніж варіанти зі статичним, оскільки готують швидше і рівномірніше.
2. кварцовий . Такий гриль являє собою вбудовану в мікрохвильову техніку кварцову лампу, що світить інфрачервоними променями. На відміну від попереднього виду, кварцовий варіант швидше нагріває і витрачає більше електрики, зате не займає простір усередині камери.

3. Керамічний. Теж забезпечує інфрачервоне випромінювання. Але тут промені глибше проникають в продукти, а тому вони прожарюються швидше і краще. Такий варіант зазвичай подвійний. Він готує соковиті страви з скоринкою. Правда, оскільки такий гриль складається з двох елементів нагріву, він хоч і готує швидше, але витрачає більше електроенергії.

Читайте також: 5 відмінностей инверторной мікрохвильовки від звичайної

Як користуватися грилем?

Щоб блюдо приготувалося як треба, потрібно правильно користуватися грилем в мікрохвильовці. Нижче наведено кілька порад, дотримуючись яких, можна отримати смачне, соковите і ароматне блюдо з скоринкою.

Ось вони:

  • Не варто готувати велику порцію відразу, інакше в деяких місцях овочі або м'ясо можуть бути сируватими. Якщо ж це сталося - не треба впадати у відчай: можна укласти шматочки риби або птиці в глибоку тарілку, накрити пластиковим ковпаком (головне, щоб пластик підходив для готування в мікрохвильовій печі) і доготувати.
  • Обов'язково потрібно ставити металеву решітку всередину камери печі. Саме на неї укладають продукти. Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно.

Так мікрохвильова техніка приготує все рівномірно

Порада: якщо потрібна мікрохвильова піч, яка швидко і рівномірно прогріває, то варто придивитися до NeoChef Smart Inverter MH6595CIS .

  • При готуванні м'яса або птиці під грати на підставку зі скла (завжди є в мікрохвильовці) добре б поставити тарілочку, куди буде стікати жир. Так буде легше почистити камеру. А при приготуванні овочів можна поставити під грати ємність з водою, щоб вони не пересохли.
  • Укладені продукти не варто тримати весь цикл. Краще розбити цикл готування на 2 відрізка часу, щоб перевертати їх.

В тему: Духовка або мікрохвильовка - 3 ключові параметри для вірного вибору

  • Тости у мікрохвильовій печі, оснащеної грилем, теж робити можна. Як і гарячі бутерброди, звичайно. Під хліб краще підкладати серветку з паперу. Так менше ймовірності того, що він пересушиться або підгорить.

Примітка: щоб продукти розморожувалися рівномірно і не втрачали вологу, можна придбати GE83MRTS / BW з опцією швидкого розморожування.

Переваги та недоліки мікрохвильовки з грилем

Як і у будь-якого приладу, у мікрохвильовок, обладнаних вбудованим грилем, є свої позитивні і негативні риси.

Чим хороша техніка

Можливі нарікання Різноманітність: можна готувати курку, рибу, піцу, м'ясо, овочі. При цьому смак нагадуватиме страви, приготовані на багатті. Після приготування з гриль-режимом камера виходить дуже брудною (навіть якщо ставити ємність для жиру). Втім, досить протерти піч всередині відразу після використання, щоб полегшити догляд. Корисно: для приготування страв на грилі не потрібно лити багато масла. Якщо жир потрапить на нагрівальні елементи - з'явиться неприємний запах. Саме тому потрібно ставити ємність для жиру під решітку. Легко користуватися - є спеціальні рецепти для готування в мікрохвильовій печі з грилем. Треба лише все підготувати, запустити потрібний режим - і справу зроблено.

Порада: якщо потрібен недорогий варіант з грилем, то GO-E725S відмінно підійде. П'ять рівнів потужності, зручне електронне управління - те, що треба для різноманітної готування.

Для кулінарів: Як готувати в мікрохвильовці: 4 цікавих рецепта

Що таке конвекція в СВЧ-печі?

Мікрохвильовка з конвекцією - це СВЧ-піч, яка використовує не тільки мікрохвилі в готуванні, але і додатково оснащена конвектором. Що він собою являє? Тут все просто - це нагрівальний елемент, зроблений у формі кільця. Його розміщують в порожнині задньої стінки камери приладу. У техніки з конвекцією обов'язково є вентилятор. Такий режим є у NN-GD371MZPE.

Як працює конвекція в мікрохвильовці? Вентилятор рухає тепло, яке виділяє елемент для нагріву. Завдяки цьому гаряче повітря відмінно циркулює всередині камери. Такий режим ідеальний для запікання. Його навіть можна запускати окремо від СВЧ-програми. Але, щоб приготувати страву швидше, можна їх скомбінувати. Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря.

Мікрохвилі не проникнуть в порожнину, оскільки отвори в задній стінці пропускають тільки повітря

Здорово те, що завдяки конвекції повітря усередині камери може нагрітися до двохсот градусів і більше, як у справжній духовці. Не варто хвилюватися, що прилад перегріється, адже в подібну техніку вбудовують температурні датчики. Вони відключають конвектор, коли температура досягає необхідного значення. Якщо ж вона падає нижче потрібної позначки, датчики знову запускають нагрів.

Цікаво: виробники не завжди оснащують моделі одним вентилятором. У деяких мікрохвильовок їх кілька, що дозволяє їм готувати швидше.

Дивіться також: Історія винаходу мікрохвильової печі: від 1945 року і до сьогодні

Як користуватися конвекцією?

Мікрохвильовка, оснащена режимом конвекції, здатна замінити духовку . У ній смачно виходять запіканки, рагу, м'ясо в горщиках, а ще можна пекти пироги, кекси і готувати безе. Головне правило - не забувати про решітку. З нею повітря зможе вільно пересуватися по всій камері, охоплюючи майбутнє блюдо з усіх боків. Це дозволяє продуктам рівномірно пропікатися.

Цікаво: найчастіше мікрохвильовки з конвекцією мають ще й гриль-режимом (як GE711KR ). У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку.

У них програми можна комбінувати, що дозволяє не тільки скоротити час готування, а й отримати смачненьку, хрустку скоринку

Готувати багато їжі відразу небажано: якщо потрібно створити блюдо на кілька порцій, добре б зробити це в два-три заходи. Занадто велика порція навряд чи пропечеться рівномірно.

Стане в нагоді: ТОП-15 найпопулярніших мікрохвильових печей: огляд кращих моделей

Якщо попалася мікрохвильовка з режимом попереднього нагрівання, то їм гріх не скористатися. Можна прогріти камеру печі кілька хвилин, і тоді їжа буде готуватися швидше.

Порада: для сімей з маленькими дітьми добре підійде варіант із захисним блокуванням. Така є у LG MH6353H.

Переваги та недоліки мікрохвильової печі з конвекцією

Мікрохвильові печі з конвекцією - відмінний винахід, однак, не позбавлене недоліків. Одним з найбільш привабливих якостей такої техніки, крім можливості готувати різноманітніше, є економія часу і сил.

Подібні мікрохвильовки дозволяють скоротити час на приготування. До того ж, вони готують автоматично: за стравою майже не потрібно стежити. Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла.

Як і у випадку з гриль-микроволновками, в конвекційних можна готувати корисні запечені страви, не використовуючи багато масла

Тепер про мінуси. Головний з них - енергоспоживання. Такі мікрохвильовки витрачають більше, ніж класичні СВЧ-печі , Які використовують тільки лише мікрохвилі. Ще один недолік полягає в тому, що відразу великий обсяг їжі не приготувати, інакше воно не пропечеться.

Для тих, хто в пошуку: ТОП-10 виробників мікрохвильових печей

Мікрохвильові печі, які працюють не тільки за допомогою СВЧ-випромінювання, дозволяють не тільки розігрівати і розморожувати, а й смажити, а також готувати випічку і запіканки. Варіанти з грилем - для соковитого страви, скоринка якого буде апетитно хрустіти. Моделі з конвекцією підходять ще і для випікання. У них навіть пироги можна пекти, не кажучи вже про картопелька. Основні мінуси обох варіантів - витрати електрики і неможливість приготувати відразу багато. Втім, для тих, хто готує нечасто, або для невеликої родини це відмінний варіант, здатний замінити духову шафу.

Як користуватися грилем?
Як користуватися конвекцією?
Як користуватися грилем?
Як користуватися конвекцією?
Як користуватися грилем?
Як користуватися конвекцією?
Що таке гриль в мікрохвильовій печі?
Що він собою являє?
Як працює конвекція в мікрохвильовці?
Що таке гриль в мікрохвильовій печі?

Новости