2 тижні навчання в школі EF в Сеулі

  1. Навіщо я поїхала в Корею?
  2. Скільки людей було в моїй групі? З яких країн?
  3. З яким рівнем я почала навчання і з яким закінчила?
  4. Що мені дали 2 тижні навчання в Кореї?
  5. Де я жила? Якими були умови?
  6. Чи багато часу йшло на навчання?
  7. Що мені найбільше сподобалося в навчальному процесі?
  8. Що мені не сподобалося?
  9. Чим займалася у вільний час?
  10. Скільки грошей брати з собою?
  11. Чи повернуся я в Південну Корею?
  12. Що мене здивувало найбільше?
  13. Що б я порадила студентам, які хочуть відвідати Сеул?

Я часто беру інтерв'ю у студентів EF , Пишу про вивчення мови за кордоном і подорожі, але до цього жодного разу не писала про власний досвід. Чи не писала, тому що нема про що було. Але в квітні я нарешті виконала свою давню мрію і можу з усією відповідальністю поділитися особистим досвідом навчання за кордоном. Я поїхала на 2 тижні в Південну Корею, щоб вивчити корейську мову.

Я давно мріяла погуляти по багатолюдних вулицях Сеула, зайти в традиційну корейську кафешку і спробувати гострий пібімпап (відварений рис з салатом, шматочками м'яса, яйцем і пастою з гострого перцю кочхуджан), забратися на гору Бугхансан і побачити своїми очима, як живуть корейці.

Більшість пунктів зі списку бажань мені зробити вдалося, до речі. Те, що не вдалося, я зроблю наступного разу. У мене немає сумнівів, що це була не остання зустріч з Південною Кореєю.

Навіщо я поїхала в Корею?

Я вчилася 2 тижні в школі EF в Сеулі . Відкрилася вона тільки в листопаді, тому студентів в школі було небагато, близько 100 чоловік. Ділилися на кілька класів з різним рівнем володіння мовою.

Ділилися на кілька класів з різним рівнем володіння мовою

Палац Кенбоккун в Сеулі

Скільки людей було в моїй групі? З яких країн?

Нас було близько 10 осіб. Були хлопці з Данії, Бельгії, Португалії, Іспанії, Китаю та Швеції. Якщо дивитися по школі в цілому, то там дуже багато європейців і студентів з країн Скандинавії. Були також студенти з Японії і з Тайваню, але їх меншість. Я була першим студентом з Росії.

З яким рівнем я почала навчання і з яким закінчила?

Приїхала я з початковим рівнем ̶ могла тільки читати, так як колись давно вчила корейський в Москві. Але ця навичка не особливо допомагає, коли ти не розумієш сенс. Закінчила я навчання на початковому рівні A1.1. Два тижні - невеликий термін, щоб помітити сильні зміни, але достатній, щоб мотивувати себе на продовження навчання вдома.

Що мені дали 2 тижні навчання в Кореї?

Спочатку може здатися, що 2 тижні - це ніщо. Це насправді дуже мало, але навіть два тижні в країні носіїв дає більше, ніж місяці занять в своїй країні. За ці 14 днів я покращила свою вимову, згадала і ще раз вивчила алфавіт, навчилася говорити простими реченнями. Але найголовніше, що мені дали ці два тижні - розуміння, що я можу вчитися на мові, який вивчаю. Це неймовірні відчуття, коли вчитель пояснює корейську фразу на корейському, і ти все розумієш. Хоча вчиш мову тільки 3 день і толком не вмієш говорити.

Де я жила? Якими були умови?

Я жила в 2-місній кімнаті в резиденції Urban Hotel від EF. Дуже зручно і всього в 20 хвилинах ходьби до школи. Моєю сусідкою була 20-річна дівчина з Данії - затята фанатка K-pop. Мені здається, вона скупила альбоми всіх можливих корейських груп.

У номері є всі зручності - годі й привозити з собою рушники і банні приналежності. Для люблячих готувати є невелика плита.

Чи багато часу йшло на навчання?

У мене був інтенсивний курс (32 уроки на тиждень). Вчилися ми з понеділка по п'ятницю. В один день заняття починалися о 9:30 і тривали приблизно до обіду, в іншій - з 13:30 до 18:00.

В один день заняття починалися о 9:30 і тривали приблизно до обіду, в іншій - з 13:30 до 18:00

Територія Bongeunsa Temple

Що мені найбільше сподобалося в навчальному процесі?

Ми багато розмовляли. Учитель наполягала, щоб кожен студент брав участь, тому відсидітися осторонь було неможливо. Кожні два дні у нас проходив невеличкий тест для того, щоб закріпити отримані знання і зрозуміти, де є прогалини. Це дуже допомагало тримати себе в тонусі. Адже якщо ти щось пропустиш, здати тест буде складно.

Також дуже порадували Spin-класи. У мене були заняття з K-Dramas і виживання в Кореї. На першому ми дивилися уривки популярних серіалів і розбирали їх, на другому - вчилися рахувати гроші, торгуватися на ринку і питати дорогу у незнайомих. Одного разу в метро ці знання дуже знадобилися!

Щоп'ятниці запрошували зовнішнього спікера на лекцію. Це були класи на вільні теми. Я ходила на корейські казки і цілепокладання.

Що мені не сподобалося?

Я не знаю, як саме розподіляються студенти по Spin-класами, але є відчуття, що не по рівням. Зі мною разом на уроці сиділи хлопці з інших груп з більш високим рівнем корейської мови. Коли ти бачиш, що відстаєш, складно сфокусуватися на темі заняття. Тому було нелегко переключатися з режиму «новачка» для занять з корейського, на режим «все можу» для spin-класів.

Чим займалася у вільний час?

школа щовечора щось організовує: барбекю, караоке, прогулянки до озера або на рибний ринок. У вихідні ходили до палацу і на співаючі фонтани. Це все за бажанням. Якісь активності платні, якісь ні. Відвідувала я не все, але сподобалися всі, в яких брала участь. Коли їхала, школа планувала поїхати разом зі студентами в Пусан.

Коли їхала, школа планувала поїхати разом зі студентами в Пусан

Розписуємо тарілки в Національному музеї

Розписуємо тарілки в Національному музеї

Прогулянка після класу

Скільки грошей брати з собою?

Витрачала я трохи. Вам точно буде потрібно 24000 вон (~ 1421 рубля) на проїзд - 4000 геть із них підуть за картку T-money (ви можете оплачувати з її допомогою метро, ​​автобуси, таксі). Потім свої 4000 геть можна повернути через спеціальний автомат в метро. Я не повертала, залишила на пам'ять.

Я не повертала, залишила на пам'ять

Мій бейджик і карта T-money

Одна поїздка в метро - 1250 вон (~ 74 рублів) + стягується 200-400 геть за зміну ліній підземки.

Обід в корейському кафе - 7000-10000 вон (~ 400-600 рублів)

Кава - від 2000 вон (~ 120 рублів). Можна знайти і дорожче, але це стандартна ціна для Американо.

Обід за 7000 геть

Чи повернуся я в Південну Корею?

Безумовно. За два тижні перебування в Сеулі я не встигла побачити все, що планувала. Адже на гору Бугхансан я так і не залізла.

Що мене здивувало найбільше?

Брудний дощ. Навесні в Південну Корею з Китаю вітром приходять жовті бурі. Саме тому радять навесні носити маски. Пил китайських промислових фабрик не завжди видно, але вона витає в повітрі. Особливо це відчувається під час дощу - за кілька секунд ваш одяг може покритися брудними розлученнями.

Що б я порадила студентам, які хочуть відвідати Сеул?

Не очікуйте нічого - Сеул вас вразить і так.

Не робіть висновки в перші три дні - вони завжди найскладніші.

Підготуйте себе морально до 6-годинний різниці - мені вона далася нелегко.

Південна Корея - це Азія. Як і будь-яка Азія, вона в корені відрізняється від Європи.

Як і будь-яка Азія, вона в корені відрізняється від Європи

Навіщо я поїхала в Корею?
Скільки людей було в моїй групі?
З яких країн?
З яким рівнем я почала навчання і з яким закінчила?
Що мені дали 2 тижні навчання в Кореї?
Де я жила?
Якими були умови?
Чи багато часу йшло на навчання?
Що мені найбільше сподобалося в навчальному процесі?
Що мені не сподобалося?

Новости