20 найважливіших книг по інтернет-економіці

Ми підготували колекцію книг з найважливіших проблем, з якими стикається автор нового проекту в інтернеті. Як сформулювати ідею, як вибудувати бізнес, як знайти гроші для розвитку, як отримати визнання. В добірку увійшли закордонні бестселери і книги російських авторів.

1. Стів Бланк, Боб Дорф. «Стартап. Настільна книга засновника »

Один з найвпливовіших людей Кремнієвої долини, підприємець, за плечима якого запуск цілого ряду успішних стартапів, - Стів Бланк, - поганого не порадить за визначенням. Зі своїм співавтором, Бобом Дорф, не менше досвідченим експертом, він настійно рекомендує робити одну важливу, вкрай важливу роботу. А саме: вивчати споживача і тримати постійний зв'язок з ринком. Тому що навіть найкрутіша ідея може в житті виявитися неправильною і її доведеться міняти. І тільки знання ринку підкаже, в який бік потрібно рухатися.

2. Ерік Рис. «Бізнес з нуля. Метод Lean Startup для швидкого тестування ідей і вибору бізнес-моделі »

Метод Lean Startup для швидкого тестування ідей і вибору бізнес-моделі »

Запуск стартапу - динамічний, захоплююче, повне адреналіну дійство, схоже стрибків з парашутом, вважає багато хто. Це так, але це зовсім не означає, що його управління має бути таким же захоплюючим і спонтанним. Навпаки, каже Ерік Рис, один з кращих молодих підприємців в сфері технологій, автор ідеї «економічного стартапу». У автора є ідеї, випробувані успішною практикою, і він ними щедро ділиться з читачами. Але як управляти в умовах повної і безперервної невизначеності, коли все навколо змінюється щосекунди?

3. Гай Кавасакі. «Стартап по Кавасакі. Перевірені методи початку будь-якої справи »

«Існує міф, ніби без величезних амбіцій справжнього успіху досягти не можна. Мовляв, не варто навіть і думати про заняття бізнесом, якщо ви не поставите перед собою захмарні, ледь досяжні цілі. Мій досвід говорить про зворотне: в основі будь-якого мало-мальськи успішного проекту лежать прості відповіді на настільки ж прості питання ». З цим твердженням можна було б посперечатися, якби воно не прозвучало з вуст легендарного американського стартапера, який, за його власними словами «встиг не раз наступити на всі граблі стартапів». Гай Кавасакі, засновник, головний виконавчий директор Garage.com, інтернет-сайту, створеного для допомоги підприємцям і винахідникам, мріє тільки про одне - надихати і допомагати діяти.

4. Ендрю Романс. «Настільна книга венчурного підприємця. Секрети лідерів стартапів »

Секрети лідерів стартапів »

«Займатися любов'ю з кактусом» - так барвисто малює венчурний капіталіст Ендрю Романс взаємини стартапера і венчурного фонду. Для пошуку ж ідеального інвестиційного договору радить надіти «скафандр космонавта, щоб вийти в іншу галактику». Ні-ні, автор не намагається вас налякати. Будучи співзасновником і генеральним партнером Rubicon Venture Capital, найбільшого фонду венчурного капіталу, він просто ділиться своїм досвідом і допомагає тим, хто хоче легко орієнтуватися в «венчурної екосистеми». Всім її учасникам: підприємцям, інвесторам-ангелам, венчурним капіталістам - він адресує свою працю.

5. Бред Фелд, Девід Коен. «Стартап в Мережі. Майстер-класи успішних підприємців »

Ви - підприємець-початківець? Ваш досвід в підприємницькому справі недалеко пішов від позначки нуль? Але ваша бізнес-ідея змінить світ і зробить людство щасливим назавжди? Девід Коен і Бред Фелд поспішають вам на допомогу! Створений ними бізнес-акселератор TechStars зробить з вас зірку підприємництва! Всі таємниці сходження до успіху вони приховали в цій книзі. Ваше завдання - відкрити її ... Реальні кейси реальних стартаперів, що досягли успіху - найцінніша інформація з перших рук спеціально для вас!

6. Енді Кесслер. «Радикальний стартап. 12 правил бізнес-дарвінізму »

12 правил бізнес-дарвінізму »

Якщо ви вважаєте, що бізнес - це всього лише спосіб заробляти гроші, то глибоко помиляєтеся. Тому що він як мінімум повинен створювати нову галузь, а то і змінювати світ. Так вважає Енді Кесслер, який побачив свого часу могутній потенціал Марка Цукерберга, Майкла Делла, Ларрі Еллісона та Білла Гейтса задовго до того, як вони стали всесвітньо відомими. Саме тому, перш ніж запустити свій стартап, Енді радить дотримуватися декількох важливих принципів. Вони, на його думку, будуть сприяти успіху вашої компанії, а найголовніше - прогресу всього людства. Які вони? Радикальні, звичайно!

7. Олександр Долгін. «Маніфест нової економіки. Друга невидима рука ринку »

Якщо ви перебуваєте хоч в одному клубі, наприклад, клубі любителів книг по стартапам, то знайте - ви входите в число представників «нової економіки», економіки клубів, об'єднань людей, створених за їх інтересам. Але при чому тут бізнес? Зв'язок найпряміша, але поки ви не зрозумієте, як взаємодіють «перша» і «друга рука» ринку, ви не дізнаєтеся ні про цей зв'язок, ні про емоційний гістерезис, ні про економіку щастя, а найголовніше - як заробляють в соціальних мережах. Одкровеннями ділиться завідувач кафедри прагматики культури Вищої школи економіки Олександр Долгін.

8. Мішель Маандаг, Лииса Пуолакка. «Єдина книга з брендінгу, яка вам потрібна, щоб почати, розкрутити і зробити бізнес прибутковим»

«Єдина книга з брендінгу, яка вам потрібна, щоб почати, розкрутити і зробити бізнес прибутковим»

Все, що потрібно знати про зміст цієї книги, повністю відображено в її назві. Збіг стовідсоткове! Залишається тільки додати, що книга зовсім невелика, читається легко, містить багато корисних кейсів. Ці приклади з практики всесвітньо відомих компаній допоможуть уникнути помилок на шляху до зірок і успіху. А якщо раптом щось буде незрозуміло - вам на допомогу прийдуть оригінальні малюнки. Все буде добре! - обіцяють автори, авторитетні фахівці з брендінгу.

9. Дон Тапскотт, Ентоні Д. Вільямс. «Вікіноміка. Як масове співробітництво змінює все »

Якщо ви ще не прочитали цю книгу, рекомендуємо зробити це прямо зараз. По-перше, це цікаво, по-друге, її не можна не знати - знаменитий бестселер переведений більш ніж на двадцять мов, а це значить, що вона на робочому столі ділових людей по всьому світу! Пора їй бути і на вашому, тим більше, що автори розкажуть, як застосувати невичерпне джерело масового співробітництва в вашому конкретному бізнесі, розкриють принципи вікіноміка і як масове співробітництво відбувається не тільки на сайтах Wikipedia і YouTube, а й у традиційних компаніях.

10. Майкл Хайятт. «Платформа. Як стати помітним в Інтернеті. Покрокове керівництво для всіх, кому є що сказати або що продати »

Покрокове керівництво для всіх, кому є що сказати або що продати »

Якщо вам є що продати або є що сказати - вам потрібна така сцена, з якої вас побачать і почують мільйони. Але ця сцена не з дерева і бетону, вона - це ваші контакти, однодумці, фанати в соціальних мережах. Покрокова інструкція по створенню платформи із залучення й утримання клієнтів від професійного блогера, голови ради директорів Thomas Nelson Publishers, сьомий за величиною видавничої та книготорговельної компанії в США, провідного одного з 800 кращих блогів світу.

11. Гарі Вайнерчук. «Лайкні мене! Економіка подяки »

Соціальні мережі розносять новини зі швидкістю звуку. Але найдивовижніше - це те, якою довірою вони користується у читачів! Гаррі Вайнерчук аналізує поширення інформації в мережах, і приходить до висновку, що паблік в соцмережах люди вірять більше, ніж матеріалами традиційних медіа. Що ж з цього випливає? Відповідь лежить на поверхні - встановлювати особисті, довірчі відносини зі своїми клієнтами в мережі. Автор переносить старовинну традицію комерції, коли господар магазину знав кожного свого покупця і був йому вірним другом, - в область соціально-медійних платформ. Особистий досвід автора - успішного бізнесмена, власника сайту і популярного відеоблогера - яскравий тому приклад.

12. Джефф Хау. «Краудсорсінг. Колективний розум як інструмент розвитку бізнесу »

Колективний розум як інструмент розвитку бізнесу »

Ми знаємо, що одна голова - добре, а дві краще. Але коли на місці двох голів виявляються тисячі і більше - позитивний ефект від такого мозкового штурму не піддається обчисленню! Автор терміну краудсорсінг, американський журналіст Джефф Хау, фанат колективного розуму, переконаний в тому, що користь від нього перевершує досягнення одиниць-експертів, нехай навіть найавторитетніших і геніальних. На сторінках його книги ви знайдете докази цієї переконаності, і найголовніше, дізнаєтеся, як можна отримати доступ до колективного розуму і використовувати його на користь своєї справи.

13. Джейсон Рич. «Краудфандінгом. Довідкове керівництво по залученню коштів »

Історія краудфандінга показує, що його невичерпні можливості для втілення самих зухвалих ідей в життя дійсно працюють. Ви знайдете цьому десятки доказів, якщо розкриєте книгу. Будь-який підприємець, який має прекрасну бізнес-ідею для венчурного бізнесу, може створити компанію по краудфандінгом, вміло керувати нею, навчиться створювати правильний бізнес-план, орієнтований на успішне залучення капіталу і в кінцевому рахунку, запустити свій бізнес. У Росії краудфандінг поки робить перші кроки.

14. Майк Далворт. "Соціальні мережі. Інструкція з експлуатації. Будуємо і розвиваємо мережі зв'язків - особисті, професійні та віртуальні »

Будуємо і розвиваємо мережі зв'язків - особисті, професійні та віртуальні »

Ефективна соціальна мережа - це спосіб життя, стверджує Майк Далворт, експерт в області створення професійних соціальних мереж - і вона не зводиться до колекціонування візиток і записів в телефонній книзі. Це перш за все - спілкування з навколишнім світом. І якщо воно налаштоване правильно, то соціальна мережа починає працювати на вас. Так, правильні установки дозволили Procter & Gamble створити програму «Зв'язок + розвиток» ( «З + Р»), в якій для вирішення проблем, що постають перед P & G, використовується відкрита мережа, що включає тисячі фахівців. Мета «З + Р» - шукати і знаходити за стінами компанії нові продукти, технології, дизайнерські та оформлювальні ідеї, процеси і бізнес-моделі. Автори кращих пропозицій отримують грошові нагороди. І таких прикладів багато. Хочете бути одним з них?

15. Клара Ших. «Ера Facebook. Як використовувати можливості соціальних мереж для розвитку вашого бізнесу »

З'єднати Facebook і бізнес, перетворити Facebook в CRM - ідея Клари Ших, автора книги. Ідея виявилася настільки нової, як і геніальної - бізнес компанії, яку вона очолює, стрімко зростає. Тому, використання FB і інших соціальних мереж в бізнесі - це вже не інформація до роздумів, а наказ до дії. Без книги практика-експерта тут не обійтися. Тим більше, що Клара Ших нічого не приховує від читачів - крок за кроком вона проведе вас від одного маркетингового прийому до іншого і покаже найефективніші способи ведення бізнесу в соціальному просторі. Читайте, не прогадаєте!

16. Брайан Кліфтон. «Google Analytics для професіоналів»

«Google Analytics для професіоналів»

Якщо ваш стартап зав'язаний на інформаційних технологіях, без моніторингу на Google Analytics вам просто не жити. Тому що він може все: вимірювати ефективність проведених кампаній в реальному часі і відслідковувати відвідувачів з соціальних мереж і мобільних відвідувачів, оцінити вплив мультиканального маркетингу і оптимізувати пошуковий маркетинг. Не кажучи про те, що опанувати інструментами цього ресурсу буде дуже захоплююче - в книзі ви знайдете опису всіх нових засобів Google Analytics і способів їх використання. Що в кінцевому рахунку приведе вас і ваш бізнес в рейтинг найуспішніших компаній у своїй галузі.

17. Наталія Єрмолова. «Просування бізнесу в соціальних мережах Facebook, Twitter, Google+»

Знати, як спілкуватися з людьми - найголовніша формула успіху, вчив Теодор Рузвельт. Екстраполюючи цю істину в сьогодні, можна нагадати, як важливо будувати бездоганні відносини вашого бізнесу і мережевий аудиторії. Але перш ніж ці відносини зав'яжуться, потрібно знати, де і як представляти вашу компанію в Мережі. Автор підказує: дві-чотири майданчики оптимальні для присутності компанії в соціальних мережах. А якщо це міжнародні мережі - Facebook, Twitter, Google+ - то це ще і безмежні можливості. Як ними скористатися? Що ще радить і від чого застерігає Наталя Єрмолова, експерт в області інтернет-маркетингу, один з кращих SMM-експертів Рунета?

18. Дамір Халілов. «Маркетинг в соціальних мережах»

«Маркетинг в соціальних мережах»

SMM існує вже більше восьми років, проте інформації по цій темі до сих пір не вистачає - вводить в проблему автор книги, успішний інтернет-маркетолог, SMM-експерт Дамір Халілов. І вважає своїм головним завданням не просто розповісти, чому інтернет-просування вашої компанії так важливо для неї, але допомогти зробити його стовідсотково успішним. Якщо ви хочете знати, як набирати тисячі лайків, фоловерів і ретвітів - довіртеся досвідченому практику, який до того ж відмінно орієнтується в нашій вітчизняній бізнес-реальності.

19. Філіп Царевский. Яндекс.Директ. Як отримувати прибуток, а не грати в лотерею

Ну яка реклама на федеральних, кабельних каналах, коли вона у багато разів перевершує за вартістю ваші з таким трудом залучені інвестиції! Інша справа - контекстна реклама. Стартап і контекстна реклама просто створені одне для одного. Але у контекстної реклами є одна особливість - вона працює, якщо ви розумієте, як вона працює. Тому розібратися в цій науці доведеться. У книзі є все, що вам потрібно і навіть більше - в додатку вісім подарунків читачеві - від корисних посилань і словника термінів - до порад щодо вибору підрядника і купона на безкоштовний аудит вашої рекламної компанії.

20. Бред Геддс. «Google AdWords. Вичерпне керівництво »

Вичерпне керівництво »

Пройти повз цієї Біблії контекстної реклами у вас просто не вийде. По-перше, це одна з двох найпопулярніших книг по AdWords в світі. По-друге, її автор - один з провідних світових експертів з контекстної реклами Google, вже більше 20 років працює в цій галузі. Він - гуру контекстної реклами, один з тренерів, яких підтримує Гугл, а їх всього двоє! Прочитавши цю книгу, ви будете знати про контекстну рекламу все і з перших рук. Ви інтернет-маркетолог, співробітник digital-агентств, інтернет-підприємець? Вона для вас - must read!

Фото: pixabay.com, сайти видавництв

Але як управляти в умовах повної і безперервної невизначеності, коли все навколо змінюється щосекунди?
Ваш досвід в підприємницькому справі недалеко пішов від позначки нуль?
Але ваша бізнес-ідея змінить світ і зробить людство щасливим назавжди?
Які вони?
Але при чому тут бізнес?
Що ж з цього випливає?
Хочете бути одним з них?
Як ними скористатися?
Ви інтернет-маркетолог, співробітник digital-агентств, інтернет-підприємець?

Новости