20 фактів про мультиварці, яких про неї знає 90% власників

  1. 1. Час приготування.
  2. 2. Мінімальна калорійність їжі.
  3. 3. В мультиварці може згорнутися молоко.
  4. 4. В мультиварці можна розморожувати м'ясо.
  5. 5. Їжа в мультиварці готується не на пару, а під тиском.
  6. 6. Паровий клапан в мультиварці може бути закритим і відкритим.
  7. 7. Приготування їжі під тиском більше не небезпечно.
  8. 8. Для створення тиску в мультиварці потрібна рідина.
  9. 9. Кришка мультиварки.
  10. 10. Ручний режим - ваш кращий друг.
  11. 11. Ось як правильно готувати в мультиварці пасту.
  12. 12. У мультиварці можна приготувати йогурт.
  13. 13. У мультиварці можна приготувати 2 страви за максимально короткий термін.
  14. 14. Мультиварки легко мити.
  15. 15. Мультиварка та консервування.
  16. 16. Обсяг мультиварки.
  17. 17. М'ясо повинно бути на дні.
  18. 18. У мультиварці можна випікати хліб.
  19. 19. Мультиварка може замінити вам плиту.
  20. 20. Вам доведеться довіритися мультиварці.

Одного разу скориставшись мультиваркою, багато господинь майже повністю "переходять" на неї, пише Forkly . Мультиварка - незамінний помічник на кухні для зайнятих мам і дружин. Їжа в ній готується рівномірно, виходить дуже смачною і корисною.

Мультиварка сьогодні надзвичайно популярна, але далеко не всі господині знають про деякі нюанси її використання, наприклад:

1. Час приготування.

Якщо в рецепті написано, що для приготування страви в мультиварці потрібно 8 хвилин, врахуйте: кілька хвилин знадобиться для розігріву чаші і створення тиску всередині мультиварки, так що сміливо додайте до зазначеної цифрі ще хвилин 5.

2. Мінімальна калорійність їжі.

pressurecookertips

Для приготування страв в мультиварці тварин і рослинних масел потрібно значно менше. Мінімум жирів істотно знижує калорійність страви і робить його більш здоровим і корисним. Це ніяк не впливає смак їжі.

3. В мультиварці може згорнутися молоко.

При високій температурі в мультиварці молоко в каші може згорнутися. Причина цього може бути в сухофруктах, які містять багато кислоти, або в самому молоці, якщо воно спочатку було несвіже.

Щоб цього уникнути, доведеться поекспериментувати деякий час з режимами "Гасіння" і "Томление", а також додавати сухофрукти в кашу вже після того, як вона повністю приготується в мультиварці.

4. В мультиварці можна розморожувати м'ясо.

midstatemeat

Для цього знадобиться режим варіння на пару. Заморожений м'ясної шматок викладіть в спеціальний кошик, в чашу мультиварки налийте воду і Закріпить необхідну програму.

Кількість часу на розмороження залежить від величини шматка м'яса. Потрібно періодично заглядати під кришку, щоб м'ясо не сварились. Цей варіант підходить для неповної розморожування - до розм'якшення країв шматка, коли можна його нарізати на маленькі частини.

5. Їжа в мультиварці готується не на пару, а під тиском.

Щільно закрита кришка чаші і перекритий клапан створюють в ємності високий тиск. Таким чином всередині створюється особливий мікроклімат. Пар нагрівається до температури вище 100 ° C і швидко прогріває кожен інгредієнт.

Завдяки такій обробці структура і колір продуктів не змінюються, все корисні властивості в них залишаються. При цьому до готовності блюдо доводиться набагато швидше, ніж в звичайних умовах.

6. Паровий клапан в мультиварці може бути закритим і відкритим.

pressurecookrecipes

В мультиварці до кипіння продукти доводяться вже за 10-15 хвилин після включення. Якщо необхідно приготувати смажену їжу, клапан краще відкрити.

Якщо ви чуєте шипіння при закритому клапані - все нормально, це значить, що з мультиварки виходить зайвий пар. Коли кипіння стає максимальним, клапан закривається і шипіння припиняється.

7. Приготування їжі під тиском більше не небезпечно.

Сучасні мультиварки проходять безліч тестів, які гарантують їх безпеку. Не варто боятися, що вона вибухне. За умови правильного використання мультиварки і дотримання всіх запобіжних заходів нічого такого ніколи не трапиться.

8. Для створення тиску в мультиварці потрібна рідина.

pressurecookrecipes

Навіть якщо ви готуєте м'ясо, влийте в чашу як мінімум склянку бульйону - щоб створити в мультіврке необхідні умови. З воли або бульйону почне виділятися пар, який і створить умови для приготування їжі.

Занадто багато рідини може вплинути на смак страви. Не бійтеся, що ваш соус вийде рідким, щоб його згустити, в кінці додайте до нього крохмаль.

9. Кришка мультиварки.

Ясна річ, що відкривати кришку мультиварки відразу після приготування страви не можна - вам в обличчя може вдарити хвиля гарячої пари. Кому це сподобається? Відкривайте мультиварку, коли весь пар з клапана вийшов, робіть це повільно, не поспішаючи, нахиліть кришку так, щоб вона прикривала вас від гарячої пари.

10. Ручний режим - ваш кращий друг.

pressurecookrecipes

На панелі управління мультиварки досить багато кнопок - на вивчення інструкції у вас може піти не один тиждень. Вам може здатися, що готувати в мультиварці складно. Але це не так. Частіше за все ви будете використовувати ручний режим приготування їжі.

Установка параметрів вручну дає можливість довільно задавати час і температуру приготування їжі. Такий режим у різних виробників називатися по-різному: Ручний, Ваш вибір, Свій рецепт, Мультіповар.

11. Ось як правильно готувати в мультиварці пасту.

Щоб ваша паста в мультиварці не переварити, не занурюйте її прямо в рідину. Краще спочатку закладіть в чашу фарш, овочі і т.д., а вже зверху - макарони або спагетті. Таким чином паста буде не варитися, а нудитися під тиском пари.

12. У мультиварці можна приготувати йогурт.

shutterstock

Це можна зробити, навіть якщо у вас немає режиму "Йогурт" в мультиварці. Практично всі йогурти готуються за одним принципом: в молоко додаються кисломолочні бактерії і створюються спеціальні температурні умови, при яких відбувається скісленіе.

Оптимальний для приготування йогурту температурний режим - від 40 до 45 градусів. Це дуже важливо, тому що вже при 50 градусах молочнокислі культури гинуть.

13. У мультиварці можна приготувати 2 страви за максимально короткий термін.

Увімкніть режим «Гречка» або «Гасіння». Внизу приготуйте гарнір з картоплі або крупи, а у верхній частині - котлети, курку, сосиски або м'ясо.

14. Мультиварки легко мити.

thisoldgal

Стандартний процес приготування їжі закінчується тим, що навколо себе ви бачите гору брудного посуду, яку потрібно перемити. З мультиваркою все інакше.

У більшості моделей мультіварок внутрішня кришка знімна, її також легко помити, як і чашу - досить обполоснути ємність проточною водою. Серйозніші забруднення можна видалити миючим засобом.

Не забудьте після кожного використання мультиварки звільняти від вологи влагосборнік і прочищати клапан.

15. Мультиварка та консервування.

Завдяки своїй функціональності мультиварка дозволяє робити різні заготовки на зиму. З таким електроприладом можна консервувати різні овочі і фрукти: в ньому можна готувати джеми, тушкувати овочі для салатів і навіть стерилізувати банки! Рецепти і способи, як це робити, ви можете знайти на просторах Інтернету.

16. Обсяг мультиварки.

thisoldgal.com

Виробники пропонують покупцям техніку з чашами різного об'єму: від 2-3 до 12 л. Середньостатистичної сім'ї з 3-4 чоловік зазвичай вистачає 4-літрового агрегату, але якщо ви готуєте в великих каструлях, то і мультиварку потрібно вибирати пооб'емнее. Просто орієнтуйтеся на потреби і апетити своїх домочадців.

17. М'ясо повинно бути на дні.

При приготуванні складних страв, закладайте продукти так, щоб м'ясо завжди виявлялося на дні мультиварки. Навіщо? Готується воно довше інших продуктів, мяо виділяє рідину і сік, тому не підгорить і не дасть підгоріти решти інгредієнтів.

18. У мультиварці можна випікати хліб.

forkly.com

Рецептів хліба в мультиварці безліч - все їх легко можна знайти в Інтернеті. Для отримання ароматної буханки можна застосовувати різні режими, з огляду на конкретну модель.

Щоб приготувати ідеальний хліб, важливо правильно підібрати прилад. Найбільш придатними для випічки є моделі мультіварок з чашею на 4-6 літрів. Ну а далі - експериментуйте, пробуйте різні режими, час і температуру, поки не знайдете те, що подобається саме вам.

19. Мультиварка може замінити вам плиту.

Мультиварка настільки багатофункціональна, що дозволяє вам готувати буквально все (від супів до молочних десертів) так само як і на звичайній плиті. Вона може повністю замінити вам і плиту, і духовку, і пароварку і ще якусь техніку.

20. Вам доведеться довіритися мультиварці.

nomnompaleo

У сковороді або каструлі їжу можна перешкодити, спробувати на смак, перевірити готовність страви, при необхідності зменшити або збільшити вогонь.

З мультиваркою так не вийде. Вона працює під тиском, відкрити кришку - значить випустити пар і зіпсувати процес приготування страви. Доведеться довіритися інструкції і почекати, поки мультиварка не вимкнеться і сама не випустить пар.

Які ще секрети про Мультиварка ви знаєте? Вам зручніше готувати в мультиварці або звичайним способом?


Віктор Сібібел 13 Aug, 2018


Кому це сподобається?
Навіщо?
Які ще секрети про Мультиварка ви знаєте?
Вам зручніше готувати в мультиварці або звичайним способом?

Новости