21 століття - це «Ера розумних речей»! Поки інші бренди зволікають, Xiaomi грає на випередження!

Давайте подумаємо, які товари зараз в тренді

Давайте подумаємо, які товари зараз в тренді? Які бренди найбільше на слуху? Ви скажете: таких багато, відзначити когось одного важко. Однак - це занадто поверхневий висновок.

Незважаючи на велику кількість брендів, більшість з них виробляє однотипну продукцію: просто електрочайники, просто кондиціонери, просто пилососи і т.д. Так, така техніка, на даний момент, користується великим попитом, але, вже чітко видно, що час подібних пристроїв добігає кінця. Починається час пристроїв і речей нового формату, про яких ми колись читали у фантастичних оповіданнях - час розумних речей.

Давайте уявимо собі таку ситуацію: стався глобальна криза і люди можуть купувати тільки найнеобхідніше, проте, щоб воно було при цьому гарної якості і не дуже дороге. Скільки брендів тоді залишиться на плаву? Скільки компаній розоритися? Адже, по суті, більшість з них пропонують схожі товари, з невеликими відмінностями в дизайні, матеріалах і т.д.

Для того щоб ви краще зрозуміли нашу думку, давайте візьмемо наприклад чайник відомої німецької фірми Braun і чайник китайської компанії Xiaomi. Чайник Braun, зазвичай, коштує істотно дорожче і не може запропонувати нічого крім, власне, підігріву води стандартним способом. Його опонент, електрочайник Xiaomi MiJia Kettle , Не поступається в якості матеріалів корпусу і параметрах безпеки. Однак, крім цього, він забезпечений ще й розумною складовою, яка дозволяє чайнику синхронізуватися зі смартфоном.

Однак, крім цього, він забезпечений ще й розумною складовою, яка дозволяє чайнику синхронізуватися зі смартфоном

Завдяки такому конструкторському рішенню, власник зможе регулювати температуру нагрівання води в чайнику - тобто ви зможете самі вирішувати, яка температура води потрібна вам в той чи інший момент. При цьому ви можете управляти гаджетом Xiaomi, не встаючи з дивана в іншій кімнаті. Чи може таке чайник Braun? У разі крайньої необхідності ви виберете його або інноваційний продукт Xiaomi? Відповідь на ці питання очевидна.

Відповідь на ці питання очевидна

І подібні паралелі можна провести майже з усією технікою китайської корпорації. Її екосистема Smart Home є дуже ефективною. Датчики руху і вологи, аналізатори повітря, які можуть синхронізуватися з очисниками повітря і управляти ними, розумні чайники, розумне освітлення і навіть розумні автомобільні зарядки! Якщо подивитися на продукцію Xiaomi в цілому, стає зрозуміло, що поки інші бренди тільки думають над впровадженням розумною складовою в свою техніку, Xiaomi вже давно зіграла на випередження!

Продукція китайського бренду вже зійшла на наступний щабель еволюції. Хтось скаже, що управління за допомогою смартфона і інші «розумні фішки» - це все дрібниці. Так, можливо, але за цими дрібницями майбутнє! І поки інші компанії топчуться біля підніжжя, Xiaomi стрімко підкорює вершину нового технологічного витка 21 століття.

І поки такі гіганти як, наприклад, Foxconn роблять ставку на OEM-продукцію, а відомі світові бренди, чия історія налічує десятки років, продовжують, по суті, виробляти те ж саме, що і з моменту свого заснування, Xiaomi без зупинки рветься вперед.

Якщо ви все ще сумніваєтеся в цьому факті, давайте просто уявимо, що таке взагалі концепція «розумного будинку». По суті - це утопія, в якій розумна техніка обслуговує всі потреби людини, якій достатньо лише натиснути кнопку, щоб, скажімо, приготувати собі обід. А тепер давайте задамо собі просте запитання - техніка-якої компанії зараз найбільш близька до цієї Утопії?

Давайте подумаємо, які товари зараз в тренді?
Які бренди найбільше на слуху?
Скільки брендів тоді залишиться на плаву?
Скільки компаній розоритися?
Чи може таке чайник Braun?
У разі крайньої необхідності ви виберете його або інноваційний продукт Xiaomi?
А тепер давайте задамо собі просте запитання - техніка-якої компанії зараз найбільш близька до цієї Утопії?

Новости