48 законів влади: аморальна рецензія

08 листопада of 2010 Автор Повідомлення - Ofigenno

Є такі книги, які читати модно. Є такі, які необхідно. Є також книги, не читати які - нерозумно і безрозсудно. Сьогодні я хочу розповісти як раз про одну з них.

Книжка стара, злегка попсова і досить легко написана. Місцями занудотна, місцями захоплююча, місцями просто фантастична. Одні історії на полях чого варті!

Зустрітися з автором, Робертом Гріні (чомусь його прізвище у нас часто перекладають як Грін, хоча він Greene) вважають за честь багато сильних світу цього. Скажімо, Жириновський не тільки запросив пана Гріні до себе в Держдуму, коли той був у Москві, але ще і підніс йому «досьє спецслужб» на автора. Яке ж було здивування Боба, коли в красивій папці виявилися ... лише загальні факти про нього з Вікіпедії та адреса його інтернет-блогу (звідки, власне, я і дізнався про цю історію).

лише загальні факти про нього з Вікіпедії та адреса його інтернет-блогу (звідки, власне, я і дізнався про цю історію)

Отже, що ж являє собою ця, не побоюся цього слова, монографія про владу? Повне керівництво по обману, підставивши, підручник про те, як обвести навколо пальця і ​​задурити противника, прикинувшись безневинною овечкою, Агнцем Божим, жалюгідним слугою, рабом свого пана і піднестися над оточуючими. Звучить цікаво? Вам пряма дорога в інтернет - в офф-лайні я виловлював книжку місяці три, в кінці кінців плюнув і купив ось тут , Тут дешевше і зручніше за все.

Вам пряма дорога в інтернет - в офф-лайні я виловлював книжку місяці три, в кінці кінців плюнув і   купив ось тут   , Тут дешевше і зручніше за все

Чи варто вона своїх 500 (або скільки там?) Рублів? Варто, якщо ви мислите категоріями цілей і їх досягнення. Варто, якщо готові бути гнучким і розширювати межі своєї моралі. І нарешті, не варто, якщо ви людина релігійна, зі слабкими нервами, або непосидючий при читанні: солідний цегла прочитати не так-то легко. Вірніше, прочитати побіжно, не дивлячись, можна швидко, а якщо вдумливо, переварюючи кожну стоїть думка ... у мене пішло на це пів-року. За цей час книжка міцно влаштувалася на полицях у мене в ванній і туалеті, а в ці свята святих простий макулатурі потрапити нелегко!

Маленьке застереження: є ще версія на туалетному папері, рази в 2 дешевше - не поскупилася, придбайте нормальну, враховуючи обсяг, це збереже вам очі, інакше ви ризикуєте не тільки не дочитати книжку, а й позбутися свого чудесного зору, або погіршити його, якщо воно не так вже чудово. Думаю, навряд чи ви про це мрієте 🙂

Особисто я суджу про якість книжок приблизно як Манн, Іванов і Фербер - за кількістю розумних думок у книжці, тільки я наголошую їх не записами на спеціальній сторінці, а кольоровими закладочка а-ля 3М. «48 законів влади» за їх кількістю поки просто чемпіон. Може бути, в наступних оглядах я розповім і про інших книжках, які можуть цим похвалитися.

PS До речі, ви знали, що у Роберта Гріні є російське коріння? Хоча у кого їх немає 🙂 Головне, щоб фарбують були добре!

Отже, що ж являє собою ця, не побоюся цього слова, монографія про владу?
Звучить цікаво?
Чи варто вона своїх 500 (або скільки там?) Рублів?

Новости