5 прекрасних кросівок для спекотної літньої погоди

  1. Дмитро Єгоров, снікерхед, головний редактор журналу К.Е.Д.
  2. Asics Gel Lyte III
  3. Nike Air Huarache
  4. Nike Flyknit Lunar 2
  5. Кирило Арутюнян, снікерхед
  6. Puma Ignite
  7. Adidas Ultra Boost

Володимир Борисенков спеціально для «Челленджера» дізнався, як вибрати літні кросівки і, що найголовніше, вже знайшов їх. Найзручніші, самі помітні, самі викликають моделі - для тих, хто не боїться кидати виклик. Тобто для вас.

Дмитро Єгоров, снікерхед, головний редактор журналу К.Е.Д.

Д

- Взагалі, з огляду на наші суворі зими і досить брудні весну і осінь, літо якраз і залишається самим кроссовочним сезоном. Влітку одягаєш все, що не підходить в інші три сезони. Але це підхід колекціонера і любителя кросівок, тобто людини, що володіє дуже солідним запасом моделей.

Для нормальних людей, хто не збирається на один сезон купувати 10-20 пар, а то і більше, можу дати кілька базових рекомендацій:

1) Не беріть ту взуття, що «не дихає» - інакше по жарі нога буде сильно потіти.

2) Зверніть увагу на тканинні моделі - вони дуже легкі і зручні для літа.

3) Виберіть взуття з максимально легкою підошвою, щоб нога не втомлювалася.

4) Влітку - тільки світлі і яскраві кольори. Чорний і сірий залиште похмурим і холодним днях.

5) Не забувайте про захист взуття, і перед тим, як перший раз надягати нову пару, обробіть її спеціальним складом і чистити після шкарпетки.

Asics Gel Lyte III

Asics Gel Lyte III

Перші Asics Gel Lyte III стали продаватися ще в минулому тисячолітті, а точніше, в 1989 році. Модель моментально стала хітом і підірвала кроссовочний ринок. Багато в чому це відбулося завдяки крутому технологічного рішення японських інженерів. Вони просто взяли і поділили класичний язичок кросівка на дві частини, що дозволило вирішити одну з найбільших проблем кросівок того часу - сповзання класичного язичка, яке постійно призводило до натирання стопи. І до цього дня Gel Lyte III є найбільш продаваною моделлю японської компанії.

Величезний плюс цих кросівок - велика кількість рідкісних забарвлень і колаборацій. Ви точно зможете знайти пару, навіть якщо у вас дуже специфічні смаки. Верх кросівка зроблений з високоякісної замші, яка при належному догляді дуже благородно старіє і починає нагадувати якусь рідкісну ретромоделей. Ще варто згадати, що підошва кросівка складається аж із трьох шарів, що сприяє рівномірному розподілу вашої ваги і надає комфорт.

Nike Air Huarache

Nike Air Huarache

Творець цієї моделі Тинкер Хетфілд одного разу катався на водних лижах і звернув увагу на неопренові гідроноскі, а точніше, на їх чудову здатність облягати стопу. Саме в той день йому і спало на думку помістити додатковий неопреновий носок всередину кросівка. Але була одна невелика проблема - фіксація самого носка. Вихід, який придумала команда дизайнерів Nike, всіх здивував. Для підтримки стопи була впроваджена система, що нагадує ремінці сандалій мексиканських індіанців. Ось звідси і така цікава назва - Huarache.

Якщо ви любите ходити, гуляти по місту або вам просто доводиться це робити через роботу, то Nike Huarache врятують вас від постійної втоми і болю в ногах. Багато в чому це заслуга шикарною пінної підошви, в яку вшита прошарок з филона. Ця вставка укупі з неопреновим носком і спеціальними ремінцями фіксації і сприяє відмінній амортизації. Залежно від кольору моделі використовуються різні матеріали для вичинки верху кросівка, але, як правило, верх зроблений із синтетичної шкіри, яка славиться своєю зносостійкістю. Ще варто відзначити, що синтетична шкіра дуже невибаглива в догляді - вам достатньо буде протирати свої кросівки мокрою ганчіркою раз в тиждень, і Huarache прослужать вам дуже довго.

Nike Flyknit Lunar 2

Nike Flyknit Lunar 2

Ця модель продовжує лінійку Flyknit Lunar і не перестає дивувати всіх любителів кросівок своїми характеристиками. При такому малому вазі кросівка (всього 255 грамів) ці «малятка» просто бездоганно захищають і підтримують ваші ноги. Так що ви точно можете не хвилюватися, що по дорозі на роботу ваші ноги раптом втомляться. Основний упор в цій лінійці кросівок зроблений на легкість і комфорт. Багато в чому це заслуга шикарною пінної підошви під назвою Lunarlon, яку винайшли в компанії Nike при співпраці з NASA, і крутий техніки безшовного плетіння кросівка під назвою Flyknit.

Якщо ви любите яскраві колірні рішення, то вам точно варто звернути увагу на Nike Flyknit Lunar 2. Цікавих колірних варіацій досить багато. Ще один великий плюс - це придатність їх до повсякденного носіння. Модель зроблена так, що відразу і не скажеш, що вона спочатку призначена для фітнесу і бігу. Цей факт не може не радувати, тому що дуже часто після того, як у кросівок стирається підошва, ми купуємо нові, а старі доживають свій вік на балконі, тому що їх «не з чим одягти, і вони виглядають дуже вже спортивними».

Кирило Арутюнян, снікерхед

- На літо я вважаю за краще легке взуття. Зазвичай низьку, комфортну. Все-таки в Москві спека часом дуже відчутна, а сам я практично регулярно на ногах. Забарвлення вибираю абсолютно різні: іноді віддаю перевагу класиці, іноді, навпаки, строкато-різнобарвним моделям. Окреме місце в списку відведено Nike Roshe Run, Converse і серії Flyknit - все їх хоч без шкарпеток носи.

Puma Ignite

Puma Ignite

Зовсім недавно ці кросівки були презентовані в Нью-Йорку, а головним учасником всього цього дійства був Усейн Болт. Кросівки найшвидшої людини планети Земля апріорі не можуть бути поганими. Почнемо по порядку. Кросівок просто напханий крутими високотехнологічними фішками від Puma. Перша з них - однокомпонентна підошва кросівок, яка виготовлена ​​за технологією Ignite Foam. Вона забезпечує підвищену амортизацію, а ще ваші ноги не будуть втомлюватися під час довгих прогулянок або утомливих тренувань. Друга - це ForEverFoam. Ця технологія розподіляє силу удару об землю на всю площу стопи, а не тільки на п'яту або носок, що сприяє підвищенню зносостійкості кросівка і збільшує термін його служби.

Спочатку Puma Ignite позиціонувалися як модель для занять бігом, але завдяки своїм спокійним кольорам і зручності вони щільно осіли в гардеробах любителів кросівок. Багато в чому це ще пов'язано з простотою догляду за ними. Puma Ignite зроблені з високоякісної синтетики, яка дуже добре відштовхує пил і вуличний бруд. І наостанок мені варто вас застерегти від дечого. Купивши ці кросівки, ви так сильно в них закохаєтесь, що забудете про всі інші пари з вашого гардеробу.

Adidas Ultra Boost

Adidas Ultra Boost

Верх кросівка пліток з міцних еластичних ниток, і завдяки цьому він повністю облягає стопу, немов носок. Така щільна посадка збереже ваші ноги від натертості і різних подібних ушкоджень. Підошва зроблена з вже зарекомендувала себе технології Boost. Виглядає цей матеріал як пінопласт, але на ділі це тисячі спресованих енергокапсул, які сприяють більш високою енерговіддачі і амортизації. Ще в підошву додали додатковий шар, що допомагає зберегти ваші кросівки від швидкого стирання. П'ятка зроблена з пластику, який щільно фіксує ногу, що дозволить уникнути різних травм при ходьбі і бігу.

Модель відмінно підходить для літа завдяки своїй дихаючої сіточці і дуже невеликій вазі (269 грамів). Варто відзначити, що завдяки своїм спокійним і мінімалістичним забарвленням ця пара відмінно підійде абсолютно до будь-якої вашої одязі, що є величезним плюсом. Підошва завдяки енергокапсулам НЕ витоптується і дуже довго зберігає свій первісний вигляд, що теж не може не радувати. Якщо ви за високотехнологічну простоту, то вам точно варто звернути увагу на Adidas Ultra Boost.

І найголовніше. Підбір взуття - дуже індивідуальна справа. Кожен носить взуття по-різному, і комусь буде комфортно не в тих кросівках, про які ми написали трохи вище. Прислухайтеся до себе. Якщо є якісь моделі або силуети, що подобалися вам у минулі літні сезони, приміряйте спочатку їх, порівняйте з рекомендаціями вище і звіртеся зі своїми відчуттями. Вибрати відповідну пару кросівок майже так само складно, як вибрати дівчину. Тобто практично неможливо.

Дякую за увагу! Я сподіваюся вам сподобалося. Додавайтеся в друзі, ставте плюсики, діліться матеріалом в статусах, підписуйтесь на мій твіттер . До зустрічі!

Оригінал.

Новости