5 фактів про бездротових навушниках AirPods, яких ви не знали

  1. 5. Новий процесор W1
  2. 4. Безліч різних датчиків
  3. 3. Легкий виклик Siri
  4. 2. Швидка зарядка
  5. 1. Підключення до будь-якого Apple-пристрою

Крім того, що позавчора, 7 вересня, на своїй традиційній щорічній презентації компанія Apple представила нові iPhone 7, iPhone 7 Plus і в другому поколінні годин Apple Watch 2 , Були показані бездротові навушники AirPods нового покоління. Маленькі Bluetooth-навушники від Apple містять в собі найновіші напрацювання компанії.

Яблучна компанія прагне до того, щоб повністю позбутися від проводів в своїх продуктах. Так що ж такого унікального в цих бездротових навушниках за 159 $?

5. Новий процесор W1

За більшість процесів в цьому пристрої відповідає недавно розроблений чіп W1 від Apple. За заявами, він дозволить навушників розширити діапазон Bluetooth-хвиль, зробивши з'єднання краще, ніж у інших пристроїв, при цьому було поліпшено технологію енергозбереження. Новий процесор також забезпечить покупця більш гарною якістю звуку.

Трейлер нових навушників AirPods від Apple:

4. Безліч різних датчиків

Bluetooth-навушники AirPods прийдуть до покупця "нашпиговані" всякими датчиками. Це потрібно для збереження енергії акумулятора. Наприклад, за допомогою цих датчиків пристрій може визначити, чим зараз зайнятий їх власник: слухає музику або розмовляє.

Через використання оптичних датчиків і спеціального акселерометра, що визначає рух навушників, EarPods можуть довільно відключити грає музику, якщо ви не використовуєте їх в даний момент. Також вони здатні визначити, якщо один з двох навушників не використовується, і перенаправити гучність і роботу мікрофона. Голосовий акселерометр і вбудований в кожен навушник мікрофон допоможе визначити, коли відбувається розмова в режимі мобільного і заглушити сторонні шуми за допомогою спеціальної системи шумозаглушення.

3. Легкий виклик Siri

Через бездротові навушники AirPods від Apple вкрай просто спілкуватися з голосовим асистентом Siri. Для того, щоб викликати віртуального помічника, необхідно два рази "тапнуть" по навушника і на Apple-пристрої, до якого підключена гарнітура, з'явиться Siri. При цьому спілкуватися з асистентом можна через навушники, не чіпаючи мобільного пристрою, і давати йому команди: подзвонити кому-небудь, включити який-небудь трек або дізнатися погоду.

2. Швидка зарядка

AirPods, самі по собі, не відрізняються довгою роботою акумулятора. Це приблизно 5 годин у режимі простого прослуховування музики, або ж 2 години в режимі розмови. Це дуже мало, особливо якщо вам доведеться здійснювати безліч дзвінків. На щастя, Apple придумала вихід. У комплекті, в якому можуть бути новими навушники при продажу, йде спеціальний кейс, який виконує роль бездротової зарядки для навушників. За заявами, цей кейс зможе зарядити AirPods більше п'яти разів поспіль. Тобто, використовувати гарнітуру від Apple можна цілий день без використання розетки.

Однак, ми вже звикли, що будь-які літій-іонні акумулятори заряджаються не так швидко, як того хотілося б. А з огляду на те, що AirPods будуть швидко розряджатися, інженери Apple забезпечили пристрій технологією швидкої зарядки. Навушники можна повністю зарядити всього за 15 хвилин від спеціального кейса, і потім продовжувати прослуховування музики наступні 5 годин.

Ну а для того, щоб дізнатися рівень зарядки акумулятора, можна просто, не дістаючи телефону, запитати про це у Siri: "Сірі, ну що там з батареєю у моїх AirPods?"

1. Підключення до будь-якого Apple-пристрою

Нові AirPods здатні підключатися не тільки до iPhone 7 і iPhone 7 Plus, у яких більше немає 3,5-мм роз'єму, а й до будь-яких інших пристроїв Apple: Macbook, iPad, більш старі версії iPhone. Якщо ви одного разу підключили бездротові AirPods через Bluetooth до свого iPhone, то станеться синхронізація через iCloud між усіма вашими пристроями, підключеними до одного облікового запису iTunes. І потім при програванні музики на одному з них можна буде вибрати AirPods і слухати треки через них.

Дата початку продажів нових AirPods в Росії поки що невідома. Нагадаю, що американська вартість навушників - 159 $ (~ 10300 рублів).

Що ви думаєте про нові AirPods, чи збираєтеся ви купити їх?

Чи не пропускайте новини Apple - підписуйтесь на наш Telegram-канал , А також на YouTube-канал .

Так що ж такого унікального в цих бездротових навушниках за 159 $?
Ну а для того, щоб дізнатися рівень зарядки акумулятора, можна просто, не дістаючи телефону, запитати про це у Siri: "Сірі, ну що там з батареєю у моїх AirPods?
Що ви думаєте про нові AirPods, чи збираєтеся ви купити їх?

Новости