5. Низький тиск

Низький тиск, гіпотонія.

Час від часу близько 70% дорослих людей скаржаться на зниження артеріального тиску Час від часу близько 70% дорослих людей скаржаться на зниження артеріального тиску. Чи небезпечно низький тиск, і чи потрібно його лікувати? Хто в групі ризику? Чи можна підняти тиск? Яким чином? І що робити, якщо тиск впав занадто різко? Відповіді на всі ці питання - тут.

Чим небезпечне низький тиск?

На щастя, в більшості випадків низький тиск безпечно. Більш того - воно і переноситься не в приклад легше, ніж високий тиск . Деякі гипотоники (люди з хронічно низьким тиском) взагалі не помічають, коли тиск досягає дійсно низької позначки 90/60. Тим часом, на низький тиск все-таки варто звертати увагу, особливо, якщо виникло воно в молодості. Організм звикає боротися з низьким тиском, і постійно намагається підняти його, тому у багатьох людей, яких мучить в юності низький тиск, в зрілому віці можуть стати гіпертоніками! Якщо вас турбує ваш стан, краще все ж звернутися до лікаря.

Звідки береться низький тиск?

Найчастіше гіпотонія передається у спадок - особливо по жіночій лінії. Типовий гіпотонік - це худорлява женщи
на з блідою шкірою, слабенька, млява, домувальниця і ненавістніца спорту. Гіпотоніки швидко втомлюються, тому ті, хто не розуміє в чому справа, нерідко вважають гіпотоніка сонею і ленівіцу. І навіть самі гіпотоніки часом не розуміють в чому справа - вони вважають, що винна погода, магнітна буря, холод - що завгодно, тільки не тиск!

Чи можна підняти тиск? Чи можна підняти тиск

Якщо лікар вважає, що в гипотоники вас записувати поки рано, тиск можна підняти фізичним навантаженням. не обо
зательно штовхати штангу - допоможе плавання, рухливі спортивні ігри, аеробіка, легкий фітнес, танці. Крім того, не забувайте добре висипатися і щільно снідати. Вранці не схоплюватися з ліжка - зробіть простеньку зарядку з положення лежачи протягом хвилини-другий. На сніданок обов'язково їжте або пийте щось солодке.
Якщо лікар вважає, що ви і справді гіпотонік, переглянете свій раціон. Ніякого веганства! Ваші продукти: молоко, яйця, печінка, риба і морепродукти, хоча про злаках і зелені теж не варто забувати. Полюбіть готувати страви, приправляючи їх червоним перцем, а для солодких страв підійде імбир. Не варто сидіти на каву - краще заварюйте трави: лимонник, женьшень, левзею сафлоровидная.

Що робити, якщо різко впав тиск?

Якщо ви постійно живете на «низькому польоті», ви можете відчувати себе добре Якщо ви постійно живете на «низькому польоті», ви можете відчувати себе добре. А ось коли тиск падає різко, буває несолодко! Якщо тиск впав, ляжте так, щоб ноги були вище голови - наприклад, їх можна покласти на подушку або підлокітник дивана. Помасажуйте шию спереду, а на лоб покладіть лід. Якщо через 10-15 хвилин вам не стало краще, викличте лікаря.

Чи небезпечно низький тиск, і чи потрібно його лікувати?
Хто в групі ризику?
Чи можна підняти тиск?
Яким чином?
І що робити, якщо тиск впав занадто різко?
Чим небезпечне низький тиск?
Звідки береться низький тиск?
Чи можна підняти тиск?
Що робити, якщо різко впав тиск?

Новости