5 простих ігор на англійській мові

  1. 1. 20 questions
  2. 2. Board Race
  3. 3. Spelling Bee
  4. 4. Who am I?
  5. 5. Two Truths and a Lie

Якщо вам доводилося викладати англійську, то напевно, ви потрапляли в таку ситуацію, коли ваші студенти втомилися і були абсолютно не зацікавлені під час заняття

Якщо вам доводилося викладати англійську, то напевно, ви потрапляли в таку ситуацію, коли ваші студенти втомилися і були абсолютно не зацікавлені під час заняття.

Причиною може стати відсутність інтересу до певної теми, втома від роботи, або ж просто думки зайняті зовсім англійським.

На мій погляд, якщо мовний матеріал, запланований на вивчення, не дуже терміновий, краще приділити 15-20 хвилин і струснути урок грою, яка трохи підбадьорить учнів.

Нижче ви знайдете кілька легких ігор на англійській мові, практично не потребують спеціальної підготовки.

1. 20 questions

Напевно, багато хто з вас знайомі з цією грою.

Для тих, хто все ж не знайомий розповідаю: один зі студентів повинен задумати слово, а інші повинні з'ясувати що це, задаючи питання, на які студент може відповідати тільки «так» або «ні».

Тут доцільно призначити певну тему і попросити учнів згадувати слова, які, так чи інакше, пов'язані з нею.

Можна згадувати словосполучення, яке називає загальновідомий предмет або явище.

Я згадала про цю гру, тому що у багатьох студентів виникають труднощі в складанні питань (Особливо з порядком слів і з допоміжними дієсловами), а ця блискуча гра допомагає поліпшити знання в цій галузі.

2. Board Race

Перш за все, вам потрібно розділити клас на команди - чим більше група, тим веселіше. Далі поділіть дошку на частини (для кожної команди свій куточок).

Задайте будь-яку тему, наприклад ту, що ви проходили пару занять назад.

Кожна команда повинна написати якомога більше слів щодо цієї теми. Це відмінна гра для практики вивченої лексики і граматики англійської мови .

Для підтримки духу змагання можна обіцяти невеликі призи (солодощі - відмінний варіант).

3. Spelling Bee

Кожному учаснику загадується слово англійською, яке він повинен вимовити по буквах, в той час як учитель записує це на дошці. Якщо учень зробив помилку в слові - він вибуває з гри. Дану просту гру можна використовувати як у великому класі, так і в маленькій групі.

4. Who am I?

Завдання наступне: один учасник задумує особистість і описує її в заходи 4-5 простих речень, інші повинні відгадати хто ж це.

Чудова гра для практики англійської розмовної мови , А також на тренування використання граматичних конструкцій і вивченої лексики англійською.

5. Two Truths and a Lie

Дві правди, одна брехня - з назви гри можна здогадатися, в чому її суть. Студент говорить три пропозиції, три факти, одне з яких помилкове.

Інші студенти повинні вгадати, яке з тверджень є брехнею.

Естафета переходить до того, хто відгадає помилкове твердження. Ця гра буде корисною для «ознайомлювальних» занять, коли потрібно зняти атмосферу напруги і сорому в новій групі учнів.

Хотілося б звернути вашу увагу на те, що ці ігри придумані не мною, вони всього лише знайдені на просторах Інтернету або в книгах.
Ви з легкістю можете знайти більшу кількість таких ігор на англійській мові, які можна використовувати на уроці.

А які ігри на англійській мові ви вже використовуєте?

4. Who am I?
4. Who am I?
А які ігри на англійській мові ви вже використовуєте?

Новости