5 способів зробити аватарку

  1. Навіщо потрібні аватарки?
  2. 1. Онлайн сервіси аватарів
  3. 2. Онлайн редактори
  4. 3. Стандартна програма Paint
  5. 4. Програма Photoshop

Стрімко розвивається сучасний світ вимагає різних знань у багатьох областях, які стають затребуваними в умовах, що склалися. Так, всесвітня мережа Інтернет поступово проникає в життя все більшої кількості людей. Практично в кожному будинку знаходиться персональний комп'ютер, підключений до мережі. Тому основні навички роботи в електронному просторі повинні бути у всіх користувачів.

Навіщо потрібні аватарки?

Багато хто знає, що більшість людей в Інтернеті спілкуються на форумах, в соціальних мережах, ведуть свої особисті щоденники, блоги, створюють персональні сайти, щоб поділитися своєю думкою або знаннями, висловити свою позицію, ставлення. Як і в реальному житті, дуже важливо справити перше враження при контакті з іншими користувачами. Крім словесного образу на перший план виходить ваша фотографія або ж звичайне зображення, яке називається аватарка. На перший погляд, зробити аватарку дуже просто. Але є люди, яким буде корисно дізнатися всі тонкощі цього процесу, освоїти всі можливі прийоми для створення свого особистого візуального образу. У цій статті ви дізнаєтеся 5 способів, як зробити аватарку.

Варто зазначити, що на кожному ресурсі, де є можливість завантажити зображення для аватарки, існують свої обмеження за розміром і форматом. Наприклад, картинка на більшості форумів не повинна перевищувати розміри 120 на 120 пікселів, тому перед тим, як зробити аватарку, слід уточнити ці моменти Зазвичай вони вказуються в полях профілю, який ви заповнюєте персональною інформацією.

У соціальних мережах (Вконтакте, Однокласники, Facebook і інші) обмежень за розміром немає, тому ви можете сміливо завантажувати туди створене заздалегідь зображення або ж звичайну фотографію, картинку, яку вважаєте за потрібне. Також не забувайте про формат зображень. Найкраще використовувати JPEG, JPG або GIF. Ці формати дозволені на всіх ресурсах, де можна завантажувати аватарки.

Зробити аватарку, яка буде виділятися на загальному тлі і привертати увагу своєю унікальністю і обдарованістю, за допомогою таких дій:

1. Онлайн сервіси аватарів

Для цього способу зробити аватарку вам необхідно буде мати доступ до мережі Інтернет. Це один з найпростіших і популярних методів, яким користуються багато. Отже, в пошуковій системі ви вводите кілька слів. Наприклад, «створити аватарку». Серед висвітиться результатів ви отримаєте список ресурсів, які допоможуть вам в цьому. На кожному з них є свої методи, але найчастіше все зводиться до того, що ви завантажуєте певне зображення, за допомогою вбудованих графічних редакторів змінюєте його, наносите напис, міняєте кольору, контраст і т.д. В результаті у вас виходить унікальна картинка, яку ви успішно можете використовувати в якості аватарки.

Зробити аватарку за допомогою онлайн сервісів дуже просто. Буквально протягом кількох хвилин ви отримаєте абсолютно оригінальну картинку. Також, практично на кожному подібному сайті є можливість додати напис, згладити кути зображення, додати відображення, застосовувати різні ефекти, змінювати розмір, накласти красивий малюнок і інше. Більшість таких сайтів розміщують на вашій аватарке свій логотип, що трохи засмучує, але зате ви отримуєте безкоштовні послуги, що не може не радувати.

2. Онлайн редактори

У мережі є чимало редакторів зображень, за допомогою яких можна як завгодно обробляти фотографії, малюнки, 3D моделі і т.д. Щоб зробити аватарку з їх допомогою, досить створити зображення потрібного розміру, помістити в нього свою фотокартку, додати ефекти, рамочки, текст і т.д.

Аватари, зроблені таким чином, відрізняються оригінальністю вони не будуть копіями тисяч аватарок, зроблених за шаблонами в способі першому. Цей спосіб варто використовувати тоді, коли Ви хочете виділити свою «аву» з маси одноманітних картинок.

3. Стандартна програма Paint

Якщо ви не маєте доступу в Інтернет, але хочете зробити аватарку, щоб потім її завантажити на форум, блог або в соціальну мережу, ви завжди можете скористатися стандартною програмою Windows, яка є на будь-якому комп'ютері, де встановлена ​​ця операційна система.

Отже, заходимо в меню «Пуск», шукаємо вкладку «Стандартні програми», а в ній «Paint». Або ж інший спосіб: виділяєте зображення, яке ви хочете змінити, натискаєте праву кнопку миші і з випадаючого контекстного меню вибираєте "Відкрити за допомогою», і далі «Paint». Ця програма дозволить вам змінити розміри картинки, додати напис, помістити фото на інший фон, вирізати частину зображення, домалювати лінії, додати фігури та інші функції. Все досить просто і інтуїтивно зрозуміло. Зліва знаходиться панель інструментів, за допомогою якої ви вибираєте потрібну функцію і вносите зміни. Після того, як ви досягли бажаного результату, ви зберігаєте фото в форматі JPEG. Після цього вам залишилося завантажити зображення на необхідний ресурс.

4. Програма Photoshop

Це потужний інструмент для зміни зображень. Якщо розглянута вище програма Paint досить проста у вивченні, а також дуже обмежена в можливостях, то Photoshop здатний на дуже багато. Для того, щоб зробити аватарку за допомогою цієї програми, вам необхідно буде зробити установку Photoshop. Якщо ж дана програма вже є на вашому комп'ютері, тоді за допомогою правої кнопки миші вибираєте в контекстному меню «Відкрити за допомогою» і далі «Photoshop». Для того, щоб зробити аватарку, вам необхідно вивчити ази роботи в цій програмі.

За допомогою Photoshop можна робити справжні чудеса: змінювати контраст зображення, використовувати кілька шарів, застосовувати безліч ефектів, наносити написи, змінювати розміри картинки, вирізати потрібну область. За допомогою Photoshop ви можете використовувати сотні різних способів зміни вихідного зображення. Для того, щоб навчитися всім прийомам, потрібно витратити не один день на теоретичні знання і на практику. Але навіть для звичайного користувача створити унікальну картинку в Photoshop не так складно, як здається, проте набагато простіше скористатися онлайн сервісами або ж редактором Paint.

5. Графічний редактор Microsoft Office Picture Manager

Цей редактор знаходиться за замовчуванням в пакеті установки Microsoft Office. Для зміни зображення вам необхідно використовувати контекстне меню миші. За допомогою цього програми ви можете змінити розміри, колір, контраст, а також стиснути картинку до потрібних розмірів.

Як бачите, зробити аватарку не так складно, головне бажання і мінімальні навички роботи за комп'ютером. Дивіться інші уроки і статті.

Мітки: ЗРОБИТИ ОНЛАЙН аватарки , ЗРОБИТИ аватарки ДЛЯ КОНТАКТУ , ЗРОБИТИ аватарки БЕЗКОШТОВНО , ЯК ЗРОБИТИ аватарки в Фотошопі

Додати коментар

Навіщо потрібні аватарки?
Навіщо потрібні аватарки?

Новости