6 оригінальних страв з кавуна, які можна приготувати за 10 хвилин

  1. Холодний томатно-кавуновий суп
  2. Гострий салат з кавуна, кукурудзи і бобів
  3. Літній салат з креветками і кавуном
  4. Огірковий-кавуновий річний салат з авокадо
  5. Салат з кавуна і йогурту
  6. Кавуново-апельсиновий смузі

Сьогодні ми пропонуємо приготувати кілька легких і смачних страв з кавуна, з якими впорається будь-яка господиня. Їх приготування не займе більше 10 хвилин.

Холодний томатно-кавуновий суп

Необхідно: 300 г помідорів, 1 великий огірок, 1 солодкий перець, 2 цибулини, 1 зубчик часнику, 250 г кавунової м'якоті без кісточок, сік ½ лимона, 2 ст.л. оливкового масла, 250 мл томатного соку, 1 ч.л. італійських прянощів, чорний і червоний перець, сіль - за смаком.

Приготування: Помідори, цибулю і часник нарізати кубиками. Перець і огірок подрібнити і половину відкласти для прикраси. Всі інгредієнти перебити разом з кавуном і лимонним соком, додати оливкове масло і томатний сік.

Приправити прянощами і перцем. Поставити в холодильник на 2 години. Перед подачею прикрасити посіченою перцем і огірком.

Фото: DepositPhotos Фото: DepositPhotos

Гострий салат з кавуна, кукурудзи і бобів

Необхідно: 3 склянки дрібно нарізаного кавуна без кісточок, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 банка варених бобів (або темної квасолі), 1 фіолетова цибулина, 2 гострих червоних перцю, 2 зубчики часнику, 100 г кінзи, 1 ст. л. меленого кмину, сік 2 лимонів, ¼ склянки оливкової олії, сіль за смаком.

Приготування. Цибулину нарізати. Часник потовкти. Кінзу нарізати. Перці очистити від насіння і дрібно нарубати. Всі інгредієнти (крім кавуна) добре перемішати. Додати кавун, обережно перемішати і поставити на холод. Через 20 хвилин вживати.

Можна використовувати як начинку для кукурудзяних коржів.

Фото: Instagram Фото: Instagram

Літній салат з креветками і кавуном

Корисний і поживний салат. Багаті білком креветки живлять організм, а апельсини і кавуни насичують антиоксидантами.

Необхідно. Для заправки: 1 зубчик часнику, 1 ст. ложка меду. 1 ч.л. діжонськой гірчиці, 6 ст. ложок апельсинового соку, 1 ст. ложка оливкової олії, 1 ст. ложка червоного винного оцту, ¼ ч. ложки солі.

Для салату: сік і цедра 1 лимона, 1 зубчик часнику, 1 лавровий лист, 1 ч. Ложка чорних горошин перцю, 1 ч. Ложка солі, 700 г великих креветок (очищених і розібраних), 4 склянки нарізаного кавуна, 1 помідор, ½ склянки фети, пучок базиліка.

Приготування. Часник розім'яти або дрібно нарубати, змішати разом з про сталевими інгредієнтами в блендері.

Відварити креветки (приблизно 15 хвилин), висушити і охолодити. Змішати креветки, кавун, помідори і сир разом в підходящої ємності. Заправити, прикрасити базиліком і подавати.

Фото: Instagram Фото: Instagram

Огірковий-кавуновий річний салат з авокадо

Необхідно. 3 склянки нарізаного кавуна без кісточок, 1 великий огірок, 2 солодких перцю, 1 фіолетова цибулина, 1 авокадо, пучок кінзи. Для заправки: ¼ склянки оливкової олії, 2 ст.л свіжовичавленого апельсинового соку, 2 ст.л свіжовичавленого соку лимона, 2 ст.л текіли, сіль і перець за смаком. За бажанням можна додати 300 г відвареної курячої грудки.

Приготування. Нарізати огірок, перець (попередньо забравши насіння), цибулину, авокадо і кинзу. Змішати разом з кавуном в підходящої ємності. Для заправки змішати інгредієнти в блендері, додати сіль і перець. Заправити салат і відставити на 15 хвилин на холод.

Фото: Instagram Фото: Instagram

Салат з кавуна і йогурту

Цей салат подають до відбивних і в цілому до м'ясних продуктів.

Необхідно: 3 огірка, 250 г порізаного кавуна, сік 1 лимона, 150 г дієтичного йогурту, 1 ч.л. коріандру, 1 ч.л. меду, пучок базиліка.

Приготування: Огірок помити і нарізати дрібними кубиками. З кавуна вирізати кульки і з'єднати їх з огірком. Приготувати заправку з лимонного соку, йогурту, коріандру і меду. Заправлений салат поставити в холодильник на 20 хвилин. При подачі прикрасити гілочками базиліка.

Фото: Pinterest Фото: Pinterest

Кавуново-апельсиновий смузі

Апельсиновий сік і кавун пропонують відмінне поєднання антиоксидантів і вітаміну С. Перець в смузі тільки підкреслює його смак.

Необхідно: 2,5 склянки нарізаного кавуна, 1 чашка льоду, 1/2 склянки апельсинового соку, 1/4 ч.л. чорного перцю.

Приготування. Нарізати кавун на шматки, перебити в блендері з апельсиновим соком, перцем і льодом. За бажанням можна додати трохи меду.

Фото: DepositPhotos Фото: DepositPhotos

Сподобалася стаття? Стеж за іншими нашими новинами в Facebook і ВКонтакте!

Новости