6 маст-хев сорочок: рішення для базового гардероба - які відтінки, принти, манжети, коміри вибратьБлог Bond & Stinson

  1. Біла сорочка під запонки
  2. Блакитна сорочка на кожен день
  3. Сорочка button- down з оксфорда
  4. Зимова сорочка з твила або фланелі
  5. «Сорочка банкіра»
  6. Неформальна сорочка в смужку чи клітинку

Принадність будь-якого гардероба в тому, що він може рости практично настановами. Але не всі ми завзяті шопоголіки, та й місце в шафі рано чи пізно закінчується. Що робити, якщо вам запропонують залишити всього шість сорочок? Пропонуємо рішення - список моделей, без яких не обійтися, якщо ви звикли носити костюми. Вони ж підійдуть для самого першого набору до костюму на замовлення - з ним можна цілком спокійно і радісно прожити пару років.

Біла сорочка під запонки

Принадність будь-якого гардероба в тому, що він може рости практично настановами

Зверніть увагу на те, щоб у вашій формальної білої сорочки були досить щільні манжети і комір

Королева вашого гардеробу, предмет для вечірніх виходів і головних ділових зустрічей. Навіть якщо думаєте, що ніколи не станете носити запонки, майте одну таку сорочку (і одну пару запонок) про запас. Позиція з цього приводу може змінитися в останній момент (наприклад, коли виникне необхідність відвідати захід високого рівня), а колекція запонок стати вельми значною - тоді перша сорочка залишиться своєрідною реліквією. Рекомендуємо для неї «сортовий» бавовна Піма або сі-айленд плетіння поплін з нитки високого крутіння - він буде делікатним і в той же час забезпечить довговічність.

Що стосується моделі, її варто вибрати максимально нейтральною. Один гудзик на комірі і легке розбіжність відльоту (зазвичай така модель називається spread або kent). Слід надавати перевагу комір і манжети, укріплені щодо щільною клейовий - все-таки носити цю сорочку ви будете в основному з краваткою. Ґудзики - обов'язково перламутр, товщина на ваш смак. Єдиний допустимий контрастний елемент тут - мініатюрна монограма в області талії або на манжеті.

Блакитна сорочка на кожен день

Блакитна сорочка підходить і під класичний костюм, і під неформальні чінос

«Робоча конячка» для будніх днів, під краватку або без нього. Універсальна під усе відтінки і малюнки синіх костюмів. Якщо всі ваші костюми однотонні або навпаки в великий малюнок (наприклад, широку смужку), можна вибрати тканину в дрібний малюнок або плетіння «рубчиком» пінпойнт. Для такої щоденної сорочки підійде максимально «усереднений» бавовна - головне, щоб він комфортно відчувався на тілі.

Оформлення манжет залишаємо на ваш смак, єдине - для повсякденної сорочки краща манжета на гудзику. Якщо ви частіше носите краватку, то замовляйте комір spread або cutaway (розширений). Якщо уникаєте - підійде point collar (загострений). Пряма манжета буде виглядати суворіше, округла - вільніше, з діагональним зрізом - динамічніше. Попросіть кравців «посадити» ці деталі на тонку клейову, щоб не терли зап'ястя і шию.

Сорочка button- down з оксфорда

Хоча оксфордський бавовна спочатку був спортивним матеріалом, сьогодні він прекрасний і в поєднанні з піджаками

Це не той же Оксфорд, що модель чоловічих туфель. Оксфордський бавовна - це тканина пухкого плетіння, яка дозволяє тілу відмінно дихати навіть незважаючи на її відчутну щільність. Така сорочка може бути ближче до ділових квітам (біла, блакитна або кремова) і підходити до непарних піджаків, а може бути і веселіше (бордова, зелена, жовта) і призначатися для самостійного носіння з костюмними брюками або чінос. Button-down (комір на ґудзиках) поєднується з нестрогими краватками з виїзного шовку або вовни, а й відмінно виглядає самостійно, головне - не розстібати петлі відльоту.

У будь-якому випадку такий комір краще не проклеювати, щоб він лежав вільно, але акуратно завдяки товщині оксфордського бавовни. З контрастних деталей тут має сенс хіба що вибрати оригінальний колір нитки пришивання ґудзиків, хоча нитка в тон буде універсальніше.

Зимова сорочка з твила або фланелі

Бавовняна фланель має приємну матовість і «приглушеність» кольору, яку можна комбінувати з дуже різними стилями

Багато утеплюються взимку, надягаючи під тонкі сорочки майки-безрукавки, які несимпатичні просвічують. Ми рекомендуємо замість цього завести одну-дві спеціальні зимові сорочки. Більш формальний варіант - бавовна твіл діагонального плетіння, який трохи щільніше і тепліше звичайного попліну. До того ж, він менше мнеться. Для тих, хто вважає за краще неформальні костюми і більш оригінальні поєднання, радимо м'яку чесаної бавовняну фланель. Цей матеріал, який в основному незаслужено асоціюють з гранжевим картатими сорочками, прекрасний і в нейтральних кольорах ділового стилю.

Тут будуть цілком доречні фігурні манжети (наприклад, на двох ґудзиках) і найтонша клейова для зміцнення деталей. Перламутрові ґудзики не обов'язкові, можна взяти, наприклад, матовий пластик або натуральний ріг. Форма коміра - повністю на ваш розсуд.

«Сорочка банкіра»

Трохи екстравагантне спадщина фільмів на кшталт «Уолл-Стріт» - як і раніше важливий елемент power dressing в бізнесі

Сорочка, яка без сумнівів буде найпомітнішою з усіх перерахованих. Контрастні деталі коміра і манжет і малюнок основної тканини - поєднання, улюблене відбулися американськими бізнесменами консервативних сфер. Для першої такої сорочки краще вибрати класичне комбо білих деталей і основної частини в синю смужку. Якщо не хочете виділятися настільки, то візьміть в якості головного кольору однотонний блакитний.

Під цю модель підходять манжети як на ґудзиках, так і під запонки - вибір за вами. Для повноти образу можете замовити комір в дусі 1920-х: округлений або навіть перфорований під краваток шпильку, як носить Том Форд .

Неформальна сорочка в смужку чи клітинку

Клітка Таттерсолл підходить до твідовим піджаків і жилетів - з краваткою чи без

Хоча б одна «п'ятнична» сорочка в вашому гардеробі бути зобов'язана, навіть якщо ви вважаєте за краще ходити в костюмі за хлібом. Англофілам рекомендуємо мисливську клітку Таттерсолл (Особливо хороша в поєднанні з твідом), а тим, хто віддає перевагу стилю Італії - сміливу смужку (можна багатобарвну в дусі Пола Сміта, але повторюється двоколірна універсальніше). Якщо в сорочковому малюнку не більше трьох кольорів, його можна поєднувати і з краваткою (головне, щоб краватка була не надто недоладним). А якщо «зашморгу» ви ненавидите всією душею, замовте «мандаринський» комір без відльоту, який симпатично виглядає як застебнутим, так і розстебнута.

Дмитро Черніков для B & S

Дайте нам знати, якщо зміст даного поста було Вам цікаво чи корисно!

Що робити, якщо вам запропонують залишити всього шість сорочок?

Новости