7 смертних гріхів Apple, або рішення Тіма Кука, які ніколи не схвалив би Стів Джобс

  1. 1. Збільшення екрану iPhone
  2. 2. iPad mini
  3. 3. Стилус
  4. 4. Siri
  5. 5. Mac Pro без поновлення чотири роки
  6. 6. Apple Watch
  7. 7. AirPods

Стів Джобс увійшов в історію як новатор і піонер IT-індустрії, який дивував оточуючих своїм умінням передбачати події на кілька кроків вперед. Для багатьох він на все життя залишиться генієм, людиною з іншого виміру, який створював геніальні технологічні продукти. Стів Джобс увійшов в історію як новатор і піонер IT-індустрії, який дивував оточуючих своїм умінням передбачати події на кілька кроків вперед

Близько Джобса відзначали його безкомпромісність, вміння до кінця відстоювати свою правоту. Деякі навіть сварилися з ним, але в кінці кінців завжди погоджувалися з його рішенням. Як показала історія, багато в чому Стів Джобс був правий. Якби не його фантастична віра в iPhone, ніколи б не наступила революція в індустрії смартфонів. Якби не його планшети iPad, в які вірив і вклав свою душу, то світ навколо не змінився б з такою фантастичною швидкістю.

Але, на жаль, Стіва Джобса більше немає. Здається, що разом з ним пішла ціла епоха. Світ змінився, а разом з ним змінилося і дітище Джобса - компанія Apple. Хтось скаже, що нічого страшного не сталося і компанія просто намагається відповідати часу і природному розвитку. В Gagadget вирішили представити, що б було, якби в березні 2017 Стів Джобс несподівано воскрес. Який би він побачив Apple? Що б сказав про сучасну «яблучної» імперії, її продуктах і керівництві?

1. Збільшення екрану iPhone

iPhone завжди були уособленням простоти і надійності. Будь-вихід нової моделі супроводжується величезним ажіотажем. Завжди цікаво, що ж там нового придумали в Купертіно, ніж ще здивують? Більшість виробників орієнтуються на смартфони, над якими працює команда Джобса. Варто зауважити, що вони цілком заслужили це. Смартфони дорогі, але коштують своїх грошей. Все продумано і налагоджено. Залишиться тільки вирішити, який обсяг пам'яті потрібен.

Залишиться тільки вирішити, який обсяг пам'яті потрібен

Проте після смерті Стіва Джобса багато що змінилося. Від збільшення діагоналі смартфона до поділу на флагман і не флагман. Шанувальники довгий час стійко трималися принципу, що велика діагональ не потрібна і не зручна. Але в компанії вже ніхто не чув користувачів. Хтось скаже, що це нагальна потреба і віяння часу. Здивувало те, що склалося враження, що Apple наплювати на користувачів. Упевнений, що Стів Джобс б ніколи себе не повів.

У минулому році відбулося ще одне кричуще подія. Компанія випустила iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Як виявилося, це зовсім два різних смартфона. Саме iPhone 7 Plus є флагманом. Має кращу камеру, кращу продуктивність, автономність і навіть екран. Тобто відбувся поділ на флагман і звичайний смартфон.

2. iPad mini

Якось Стів Джобс зізнався, що iPad був першим продуктом, над яким він почав працювати відразу ж після повернення в компанію.

Якось Стів Джобс зізнався, що iPad був першим продуктом, над яким він почав працювати відразу ж після повернення в компанію

Варто припустити, що до планшета Apple він ставився не менше трепетно, ніж до iPhone. Ходили чутки, що Джобс брав участь в кожній розробці планшетів. Він свято вірив, що вони змінять світ, що скоро саме планшети замінять собою настільні ПК. Всі ми пам'ятаємо його слова, що скоро настане ера пост-ПК.

Але в Apple допустили зниження попиту на планшети. При цьому спочатку компанія випустила iPad mini, який реально знайшов свого споживача, і iPad Pro, досить дивний і невизнаний користувачами. Більш того, випустивши смартфони з великими діагоналями, просто вбили свій планшетний сегмент. Інтерес до нових планшетів різко впав. Їх стали рідше купувати і оновлювати. На це є ряд причин. Чи багато хто зараз чекають нову модель iPad?

3. Стилус

Коли Apple представила стилус Apple Pencil для нового планшета iPad Pro, це здивувало не тільки експертів, а й пересічних користувачів. Адже всім відома нелюбов Стіва Джобса до стилуса. Презентуючи новий iPhone, він не забув натякнути, що стилуса ніколи не буде в продуктах його компанії. Пам'ятайте його знамениті слова: «Who wants a stylus? You have to get em ', put em' away. You lose them. Yeuch. »(Хто хоче стилус? Його потрібно дістати, повернути на місце. Ви втрачаєте його. Тьху)

Тьху)

Але нинішнє керівництво вважає інакше. Apple стверджує, що Apple Pencil розширює можливості планшета. Правда, в роботу з інтерфейсом він не привносить будь-яких нововведень: прокрутити екрани, запускаємо програми. Ніякого швидкого меню, як у випадку з пір'ям Samsung, немає. Та й розпізнавання рукописних заміток в пристроях Apple поки не підтримується.

Фірмовий «яблучний» олівець продається окремо за $ 99 і працює виключно з iPad Pro. Цим компанія дає зрозуміти, що обійтися можна і без стилуса, а потрібен він лише професіоналам творчих спеціальностей - дизайнерам, проектувальникам, художникам. Так він потрібен Apple? Стів Джобс точно поставив би Тіму Куку це питання.

4. Siri

Голосові помічники з елементами штучного інтелекту (ІІ), що розпізнають мова, значно вдосконалилися з моменту своєї першої появи. Тепер вони набагато краще розуміють користувачів і роблять менше помилок.

Тепер вони набагато краще розуміють користувачів і роблять менше помилок

Компанія Apple теж вирішила не залишатися осторонь. Світ дізнався про голосовому помічнику від Apple - Siri під час презентації iPhone 4s. Користувачі по-різному сприйняли Siri. Хтось в захваті, хтось незадоволений нею, хтось навіть не знає про її існування. Для багатьох голосові помічники - це своєрідні герої фантастичних фільмів, де вони розуміють людини, виконують його накази, допомагають вирішувати проблеми.

А як же в реальному житті? Голосовий помічник від Apple знає багато мов, може запустити гру або додаток, підтримати розмову, хоча не завжди коректно. Для більшості користувачів це скоріше іграшка, розвага, ніж помічник. Якщо на вулиці почнете спілкуватися з Siri, то деякі вважатимуть вас, м'яко кажучи, не в собі або дивним.

Безсумнівно, у голосових помічників є величезні перспективи для зростання. Вони будуть вдосконалюватися, умнеть і розвиватися. Чомусь здається, що Стіву Джобсу Siri б сподобалася. Хоча він був би засмучений її обмеженістю і обурений тим, що Apple майже перестала вдосконалювати функцію.

5. Mac Pro без поновлення чотири роки

Оновлений в 2013 році Mac Pro реально вразив своєю футуристичної, незвичайної циліндричної формою. Володіючи дуже потужною внутрішньою начинкою, «прошка» пропонує покупцеві неймовірно мініатюрний корпус, який здатний поміститися на будь-якому робочому столі. Покупцям він дуже сподобався. Особливо Mac Pro сподобався професіоналам, які займаються монтажем відео, роботою з музикою або фотографією.

Особливо Mac Pro сподобався професіоналам, які займаються монтажем відео, роботою з музикою або фотографією

Mac mini теж зайняв гідне місце в лінійці продуктів компанії Apple. Компактний, окрему похвалу заслуговує зовнішній вигляд і дизайн пристрою. Mac mini у нагоді тим, кому потрібен Macintosh, але розлучатися зі своїм шикарним і настільки улюбленим монітором ну ніяк не хочеться.

Обидва продукти дуже популярні серед шанувальників компанії Apple. Але з якоїсь причини вже дуже давно не оновлювалися. Навіть деякі експерти стали вважати, що вони не цікаві розробникам з Купертіно.

Можна не сумніватися, що Стів Джобс ніколи б не допустив, щоб популярні продукти Apple протягом такого тривалого часу не отримували оновлення. З таким ставленням компанія може втратити самих лояльних клієнтів, адже конкуренти не дрімають. Зовсім недавно Microsoft випустила свій аналог - Surface Studio, який сподобався багатьом фахівцям.

6. Apple Watch

Це перший продукт, розробка якого почалася без Стіва Джобса, він не мав ніякого відношення до їх ідеї і реалізації. Ідея «розумних» годин не інновація Apple. Вони тільки підхопили естафету, намагаючись закріпитися на цьому ринку. І, здається, це вдалося. «Розумні» годинник від Apple - найвищий показник продажів і затребувані. Правда, продажу ці вельми невеликі. Істинного кількості продажів в компанії не розголошують.

Істинного кількості продажів в компанії не розголошують

Сподобалися б Стіву Джобсу Apple Watch? Навряд чи він би зрозумів, навіщо користувачеві до його iPhone ще і якісь години. Можливо, розкритикував прямокутний дизайн пристрою у вигляді смартфона на руці. Для людини більш звична кругла форма годин. Став би Джобс випускати перші Apple Watch з таким кількість багів і обмеженим функціоналом? Дуже сумнівно.

7. AirPods

У новому iPhone 7/7 Plus компанія Apple відмовилася від класичного 3,5-мм аудіороз'єми для підключення навушників. Для деяких користувачів це було деяким шоком і викликало хвилю обурення. Тут же на презентації були представлені незвичайні бездротові навушники AirPods.

Тут же на презентації були представлені незвичайні бездротові навушники AirPods

Користувачі і експерти стали бурхливо обговорювати новинку. Одні пророкували провал, інші хотіли скоріше спробувати їх. Одночасно і ті, і інші задалися деякими питаннями з приводу дизайну навушників (меми з'явилися миттєво), автономності та найголовніше, якості звуку. У кожної сторони є докази на свою користь. Хто захотів, вже купив навушники і використовує їх.

Стіву Джобсу ідея з Bluetooth-гарнітурою AirPods точно б не сподобалася. Він взагалі був противником Bluetooth-навушників і не раз говорив про це. Дозволю собі процитувати його. «Відверто кажучи, музика є" важкою "річчю. Хоча ми і схильні забувати про це ... Якщо ви хочете по Bluetooth закачати на iPod музику - готуйтеся чекати. Якщо ж ви хочете використовувати разом з iPod'ом Bluetooth-навушники, вам доведеться заряджати їх точно також, як і сам плеєр. Люди не хочуть цього. Тим більше, що ще і якість звуку страждає ».

Який би він побачив Apple?
Що б сказав про сучасну «яблучної» імперії, її продуктах і керівництві?
Завжди цікаво, що ж там нового придумали в Купертіно, ніж ще здивують?
Чи багато хто зараз чекають нову модель iPad?
Пам'ятайте його знамениті слова: «Who wants a stylus?
Хто хоче стилус?
Так він потрібен Apple?
А як же в реальному житті?
Сподобалися б Стіву Джобсу Apple Watch?
Став би Джобс випускати перші Apple Watch з таким кількість багів і обмеженим функціоналом?

Новости