8-канальний відеореєстратор ORIENT SEDVR-6308AD для будинку, офісу або малого об'єкта

  1. Вступ Яка картинка виникає в свідомості у відповідь на словосполучення «система відеоспостереження»?...
  2. Особливості та можливості

Вступ

Яка картинка виникає в свідомості у відповідь на словосполучення «система відеоспостереження»? Швидше за все, як в кінобойовиках, напівтемна кімната і безліч мерехтливих моніторів, може, ще сонний недотепа-охоронець, який сонно клює носом, замість того, щоб помітити порушників на екрані. І, звичайно ж, вся ця масштабна система встановлена ​​або у величезній будівлі банку або казино, або в не менше величезному особняку мільярдера. Це перше, що спадає на думку при згадці систем відеоспостереження. У тих, хто на власному досвіді або по нашим оглядам знайомий з рішеннями ORIENT для будинку, може виникнути ще один образ - комп'ютер зі встановленою в нього платою контролера, звичайний монітор поділений на частини, і на ньому - картинка з декількох камер. Такі звичні рішення для квартири, заміського будинку або невеликого магазину, офісу. Персональний комп'ютер, безумовно, універсальна і дуже гнучка платформа, але, зізнатися чесно, використовувати його тільки для відеоспостереження - стрільба з гармати по горобцях і забивання цвяхів мікроскопом. Одна справа, коли у вас вдома і так постійно включений комп'ютер (який, наприклад, - о жах! - хитає торренти) і покласти на нього ще одну задачу абсолютно логічно. І зовсім інша ситуація, коли вам потрібно обладнати системою відеореєстрації дачний будинок, гаражний кооператив, шиномонтажную майстерню або свічковий заводик. Мало того, що комп'ютер в цьому випадку буде використовуватися неефективно (а значить, ви переплатите), так ще й нерідкі випадки, коли сторож, страждаючи від нудьги, зупиняє програму відеоспостереження і запускає гри або браузер. Наслідки нескладно уявити - якщо щось трапиться, система відеоспостереження виявиться абсолютно марною через звичайну недбалість.

Так що поява цілого класу автономних спеціалізованих пристроїв - багатоканальних відеореєстраторів - резонно і закономірно. Сучасний рівень розвитку технологій обробки відео і зберігання даних дозволяє зробити такі відеореєстратори недорогими, компактними і надійними. При цьому виробники намагаються зробити їх настільки ж простими у використанні, як будь-яка побутова електроніка. Наскільки успішно - можна судити по ORIENT SEDVR-6308AD, це прекрасний приклад відеореєстратора, призначеного для використання в побуті, звичайними користувачами.

Комплект поставки і технічні характеристики

Відеореєстратор ORIENT SEDVR-6308AD - готове рішення для організації відеоспостереження будинку або на дачі. Для організацій з невеликими приміщеннями він, природно, теж підійде, потрібно лише враховувати, що один такий пристрій дозволяє підключати до 8 камер. Якщо потрібно більше - варто звернути увагу на інші моделі або ж купити кілька пристроїв.

Знайомство з ORIENT SEDVR-6308AD почнемо з упаковки, вона у цій моделі не дуже яскрава, зате на ній наочно зображена схема підключення камер, пристроїв введення та виведення. До самим можливостям підключення додаткових пристроїв ми ще повернемося трохи пізніше.

До самим можливостям підключення додаткових пристроїв ми ще повернемося трохи пізніше

Усередині коробки знаходиться відеореєстратор - пристрій, розміром трохи більше сучасного DVD-програвача і, відповідно, трохи менше, ніж останні представники роду касетних відеомагнітофонів. Мабуть, такий реєстратор на стійці з відеоапаратурою можна сплутати з супутниковим ресивером або з подібною кабельної телевізійної приставкою.

Також всередині упаковки користувач знайде пульт управління, блок живлення і мережевий кабель, перехідник для підключення датчиків і виконавчих пристроїв, а також паперову інструкцію і компакт-диск з керівництвом користувача. Приємним доповненням комплекту є миша з логотипом DVR (Digital Video Recorder - цифровий пристрій відеозапису) і з лого кодека H.264.

Комплект включає наступні компоненти:

  • відеореєстратор ORIENT SEDVR-6308AD

  • блок живлення і кабель

  • пульт ДУ

  • миша

  • модуль сполучення з датчиками і сигнальними пристроями

  • друковане керівництво користувача

  • компакт-диск з документацією і програмою для віддаленої роботи з ORIENT SEDVR-6308AD через локальну мережу або інтернет

Специфікації основного пристрою такі:

  • запис і перегляд відео в режимі реального часу

  • формат стиснення H.264

  • підтримка HDD SATA об'ємом до 2 Тб

  • мережевий інтерфейс

  • 2 порти USB

  • порт RS-485 для управління поворотними камерами

  • входи і виходи для підключення охоронних датчиків і виконавчих пристроїв (сирен, замків і т.д.)

  • вихід VGA, дозвіл до 1024x768

  • відеовходи - 8 BNC

  • аудіовходи - 8 RCA

  • дозвіл при записі: 1,2 канал - 704 x 576 пікселів, 3-8 канал - 352 x 288 пікселів

  • габарити 325x220x52 мм

Особливості та можливості

Лицьова панель реєстратора ORIENT SEDVR-6308AD забезпечена кнопками для швидкого перемикання між камерами і для комфортної роботи з меню. Так що навіть якщо підключати миша ви не стали з ідеологічних міркувань, а пульт загубився в той самий момент, коли потрібно щось зробити з налаштуванням рекордера, то проблем все одно не буде.

Кнопки призначені не тільки для швидкого перемикання між камерами, але і для управління переглядом, при бажанні можна проглянути будь-який файл з нормальною або уповільненою швидкістю, в прямому або зворотному напрямку. Кнопки, будучи натисненими разом з кнопкою «shift», активують другу функцію, так що користувач має швидкий доступ до досить великого числа налаштувань і дій.

Тильна сторона пристрою виглядає ще більш вражаюче, ніж ряди кнопок на лицьовій панелі. Тут в два ряди вишикувалися роз'єми: BNC для отримання відеосигналу і RCA для звукового супроводу, по 2 роз'єми на кожен з 8 каналів. Плюс роз'єми відео і аудіо виходів, мережевий інтерфейс і пара портів USB, вихід VGA для підключення монітора і роз'єм, який використовується для роботи з зовнішніми датчиками і виконавчими пристроями. Є також інтерфейс RS-485, за допомогою якого реєстратор може управляти моторизованими камерами.

Внутрішній простір корпусу ORIENT SEDVR-6308AD використовується, як може здатися, що не дуже-то раціонально. Насправді, апарат можна було б зробити компактніше, але ось замість користі подібне рішення принесло б, мабуть, більше незручностей. Все-таки для розміщення роз'ємів і кнопок потрібна достатня площа фронтальної і тилової панелей, а для гарного охолодження жорсткого диска потрібен достатній обсяг корпусу і витяжний вентилятор.

Все-таки для розміщення роз'ємів і кнопок потрібна достатня площа фронтальної і тилової панелей, а для гарного охолодження жорсткого диска потрібен достатній обсяг корпусу і витяжний вентилятор

Контролер виконаний на досить мініатюрної платі, відсік для жорсткого диска ілюструє нечувану щедрість розробників, настільки він просторий.

Контролер виконаний на досить мініатюрної платі, відсік для жорсткого диска ілюструє нечувану щедрість розробників, настільки він просторий

Кілька мікросхем, ємностей і батарейка для збереження налаштувань при відсутності харчування - ось і весь відеореєстратор. Головне, звичайно, не те, який конкретно чіп там встановлено, а які корисні функції він може реалізувати.

Головне, звичайно, не те, який конкретно чіп там встановлено, а які корисні функції він може реалізувати

Пульт керування не вражає авангардним дизайном, це чисто утилітарна річ. Кнопок не так багато, але для всіх важливих функцій передбачений швидкий доступ. Побажати ще можна тільки підсвічування кнопок самого пульта, але це скоріше капризи.

Побажати ще можна тільки підсвічування кнопок самого пульта, але це скоріше капризи

Плагін з зеленим 7-контактним роз'ємом призначений для організації роботи з тривожними датчиками (їх може бути 4 штуки) і виконуючим пристроєм. Які дроти до яких роз'ємів потрібно підключати - зображено на схемі, дбайливо доданої виробником до інструкції по експлуатації.

Які дроти до яких роз'ємів потрібно підключати - зображено на схемі, дбайливо доданої виробником до інструкції по експлуатації

Що ж, з апаратною частиною розібралися, подивимося, що покаже ORIENT SEDVR-6308AD на екрані монітора або телевізора, до якого відеореєстратор підключений. При наявності вибору телевізор краще, оскільки на великому екрані краще видно зображення, що виводиться відразу з декількох камер.


Вступ Яка картинка виникає в свідомості у відповідь на словосполучення «система відеоспостереження»?

Новости