8 кращих карт пам'яті

  1. Карту пам'яті якої фірми купити
  2. Samsung
  3. SanDisk
  4. Sony
  5. Transcend
  6. Рейтинг кращих карт пам'яті
  7. Краща карта пам'яті формату CompactFlash
  8. Краща карта пам'яті формату Memory Stick
  9. Кращі карти пам'яті форматів SDHC
  10. SanDisk Extreme Pro SDHC UHS Class 1 95MB / s
  11. Краща карта пам'яті формату SDXC
  12. Кращі карти пам'яті форматів microSD
  13. SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS Class 3 60MB / s
  14. Kingston SDCA3
  15. Яку карту пам'яті вибрати
  16. Друзям це теж буде цікаво

Карти пам'яті існують вже дуже давно. Перші екземпляри могли містити в собі 8-16 Мб інформації - тоді цього здавалося цілком достатньо. Ну а зараз на прилавках магазинів легко можна виявити картки, обсяг яких досягає 128 і навіть 256 Гб. Але з збільшеними обсягами значно погіршилася надійність багатьох екземплярів. Тепер все складніше знайти в магазині таку карту, яка стабільно працювала б кілька років поспіль. Якщо ви не хочете потрапити в халепу, то рекомендуємо вам ознайомитися з сьогоднішнім матеріалом. У ньому розглянуті ідеальні карти пам'яті різних форм-факторів, які служать своїм покупцям роками.

У ньому розглянуті ідеальні карти пам'яті різних форм-факторів, які служать своїм покупцям роками

Карту пам'яті якої фірми купити

Kingston

Kingston

Американська компанія Kingston Technology з'явилася на світ відносно недавно - в 1987 році. У перші роки свого існування вона займалася розробкою нових модулів пам'яті SIMM. Надалі ж підприємство стало одним з найвідоміших виробників оперативної і постійної пам'яті. Зокрема, зараз на прилавках магазинів без будь-якого праці можна виявити SSD-накопичувачі, USB-флешки і карти пам'яті Kingston. Всі вони радують майже повною відповідністю вказаною швидкісного стандарту, а також тривалим терміном експлуатації.

Samsung

Samsung

У це складно повірити, але зараз саме Samsung найактивніше працює в області розробки високошвидкісних карт пам'яті. У найближчі кілька років саме південнокорейські картки будуть найшвидкіснішими. Підтверджує це хоча б той факт, що у флагманських смартфонах Samsung з вбудованою пам'яттю все гаразд - в плані швидкості вона залишає позаду аналогічні компоненти, що створюються іншими виробниками. А новітні карти пам'яті будуть використовувати схожу технологію, завдяки чому їх швидкісні характеристики будуть на тому ж рівні. Однак не можна не відзначити, що продукти Samsung далеко не всім по кишені.

SanDisk

SanDisk

Ще одна американська компанія, що займається виробництвом твердотільної пам'яті. Її картки і "флешки" вважаються найбільш довговічними. При цьому дане підприємство намагається не забувати про не самих поширених форматах карт пам'яті. Зокрема, їм досі виробляються картки, призначені для PlayStation Portable і деякої іншої електронної техніки Sony. Слід зауважити, що SanDisk не є самостійною компанією - зараз вона належить Western Digital, відомому виробникові жорстких дисків.

Sony

Sony

Японська компанія Sony намагається бути на передовій електронних технологій. Вона відразу почала виробляти фотоапарати, коли ті стали цифровими. Її ігрові консолі першими запропонували відмовитися від картриджів. Ну а карти пам'яті Sony відрізняє висока надійність і сумісність з переважною більшістю різновидів електронної техніки. Пошкодувати же можна тільки про те, що японці роблять пристойну націнку за свій бренд, в зв'язку з чим картки Sony продаються помітно дорожче, ніж продукція спеціалізованих компаній.

Transcend

Transcend

Як і багато згадані сьогодні виробники, компанія Transcend Information була заснована в кінці 1980-их років. Її штаб-квартира розташовується в Китайській Республіці Тайбей. Деякий час це підприємство спеціалізувалося на створенні цифрових плеєрів і інших мультимедійних пристроїв. Але зараз воно сконцентрувалося на виробництві карт пам'яті і девайсів, призначених для їх читання - так званих кардридеров. Продукція цієї компанії відрізняється осудним цінником, непоганими швидкісними характеристиками і пристойною довговічністю.

рекомендації:

Рейтинг кращих карт пам'яті

У сьогоднішньому рейтингу, заснованому на російських і зарубіжних відгуках, враховані:

  • Форм-фактор карти пам'яті;
  • Існуючі обсяги;
  • Присутність в комплекті адаптера;
  • Швидкість читання інформації;
  • Швидкість запису інформації;
  • Клас швидкості, до якого формально належить серія карт;
  • Скарги власників;
  • Середня вартість в російському роздробі.

Краща карта пам'яті формату CompactFlash

Silicon Power 400X Professional Compact Flash Card

Silicon Power 400X Professional Compact Flash Card

Карти пам'яті в даному форм-факторі найчастіше застосовуються в професійних дзеркальних фотоапаратах. А така техніка здатна на чудеса, обробляючи в короткі терміни величезні обсяги даних. Саме тому творці вищеназваної картки постаралися наділити своє творіння чудовими швидкісними характеристиками. Саме це є головною відмінною рисою даної серії карток.

переваги:

  • Висока надійність;
  • Обсяги - від 4 до 128 Гб;
  • Швидкість передачі і прийому даних повинна влаштувати будь-яку людину.

недоліки:

  • Товар специфічний, є не в кожному магазині електроніки;
  • Висока вартість.

Відгуки на Silicon Power 400X Professional показують, що людей бентежить тільки вартість даного продукту. За версію об'ємом 64 Гб виробник просить приблизно 4000 рублів! Але з цим нічого не поробиш, такий високий цінник мають багато карти пам'яті формату CompactFlash. В іншому ж ця лінійка карток не має значущих недоліків. Будь-яка з вхідних в неї карт здатна служити фотографу багато років, радуючи своєю надійністю.

Краща карта пам'яті формату Memory Stick

Sandisk Memory Stick PRO Duo

Sandisk Memory Stick PRO Duo

Картки даного формату спочатку придумала японська Sony. Ця всесвітньо відома компанія і зараз випускає досить пристойне їх кількість. Однак продукція японців не радує своїм цінником, в зв'язку з чим при інших рівних краще придбати Sandisk Memory Stick PRO Duo. Вироби з цієї лінійки стоять трохи дешевше, радуючи аналогічними швидкісними показниками.

переваги:

  • Обсяги пам'яті варіюються від 2 до 32 Гб;
  • Швидкісних характеристик вистачає будь-якого пристрою Sony;
  • З надійністю все в порядку.

недоліки:

  • Вартість все ж на найнижча;
  • 32-гігабайтна версія може не визначатися деякими PSP.

Відгуки на Sandisk Memory Stick PRO Duo показують, що купувати карту пам'яті з цієї серії потрібно з обережністю. Не виключено, що ваша PlayStation Portable не захоче її розпізнавати. Зате таких проблем немає при використанні картки в парі з фотоапаратом або відеокамерою. Що стосується параметрів швидкості, то всі вони строго відповідає всім стандартам, впровадженим компанією Sony.

Кращі карти пам'яті форматів SDHC

SanDisk Extreme SDHC UHS Class 3 60MB / s

SanDisk Extreme SDHC UHS Class 3 60MB / s

Явний лідер нашої сьогоднішньої добірки. За відносно невеликі гроші цей продукт надає неймовірно високу швидкість. Читання даних тут може відбуватися на швидкості до 60 Мб / с!

переваги:

  • Існує варіант як з 16, так і з 32 Гб пам'яті;
  • Дуже високі швидкісні параметри;
  • Покупці майже не стикаються з поломками;
  • У вартість туру не лякає.

недоліки:

  • Чи не виявлені.

Відгуки на SanDisk Extreme SDHC UHS Class 3 показують, що американцям вдалося створити досконалий продукт. Він вичавлює з формату SDHC все соки. Така картка може використовуватися в фотоапаратах, відеокамерах, ігрових консолях і будь-яких інших відповідних пристроях.

Виробник заявляє, що дані на його картку пишуться зі швидкістю 40 Мб / с. Але покупці відзначають, що багато екземплярів показують навіть більш високу швидкість (аж до 54 Мб / с).

SanDisk Extreme Pro SDHC UHS Class 1 95MB / s

SanDisk Extreme Pro SDHC UHS Class 1 95MB / s

Вже трохи дорожча карта пам'яті від все того ж американського виробника. Відрізняється ще більш високою швидкістю збереження і зчитування даних. Це дозволяє без усякого неспокою встановлювати таку картку в 4K-камкодер або професійну відеокамеру.

переваги:

  • Швидкість запису може досягати 75 Мб / с;
  • Неймовірно висока швидкість читання;
  • Існують варіанти з об'ємом від 8 до 32 Гб;
  • Дуже тривалий термін експлуатації;
  • Річна підписка на спеціальне програмне забезпечення в подарунок.

недоліки:

  • Цінник порадує не всіх.

Разом з цією картою пам'яті покупець отримує річну підписку на спеціальну програму, потрібну для відновлення даних. Втім, стосується це не всіх примірників карток. А ще відгуки на SanDisk Extreme Pro SDHC UHS Class 1 показують, що виробник злегка лукавить з приводу швидкості запису. На упаковці мова йде про 90 Мб / с, але тести показують, що швидкість майже ніколи не перевищує 70 Мб / с. Але і цього параметра з лишком вистачає практично будь-яким електронним пристроям.

Краща карта пам'яті формату SDXC

Transcend TS * SDXC10U1

Transcend TS * SDXC10U1

Цю карту пам'яті легко можна виділити серед її конкурентів, чому сприяє корпус синього кольору і яскрава етикетка. Максимально виробник пропонує картку об'ємом 128 Гб, чого в більшості випадків буває цілком достатньо. Що стосується швидкісних характеристик, то вони повинні влаштувати навіть власників відеокамер, здатних на зйомку в 4K-дозволі.

переваги:

  • Цінник багато хто назве оптимальним;
  • Тривалий гарантійний термін;
  • Існують варіанти об'ємом 64 і 128 Гб;
  • Швидкість запису - близько 70 Мб / с.

недоліки:

  • Проблеми з деякими дзеркальними фотоапаратами.

Відгуки на Transcend TS * SDXC10U1 свідчать про те, що власникам повнокадрових дзеркальних фотоапаратів слід подумати про покупку більш дорогою карти пам'яті.

Справа в тому, що картки з цієї серії можуть викликати певні проблеми при тривалій відеозйомці (мова йде саме про використання дзеркалки). Але інші користувачі точно оцінять по достоїнству невисоку вартість продукту, а також його довговічність.

Кращі карти пам'яті форматів microSD

Transcend TS * USDHC10U1

Transcend TS * USDHC10U1

Ця карта пам'яті належить до формату microSDHC. Це говорить про те, що її обсяг не може перевищувати 32 Гб. Трохи, але певної категорії власників смартфонів і планшетів цього цілком достатньо. Важливо, що картки з цієї серії практично не мають шлюбу, а також радують дуже високими швидкісними якостями.

переваги:

  • В асортименті компанії - карти об'ємом від 8 до 32 Гб;
  • У комплекті поставляється SD-адаптер;
  • Дуже довгий термін служби;
  • Максимальні властивості швидкості.

недоліки:

  • Максимальний обсяг влаштує не кожного.

Відгуки на Transcend TS * USDHC10U1 свідчать про те, що це одна з найшвидших карт пам'яті microSD. По крайней мере, в своєму ціновому сегменті. Решта картки - або повільніше, або набагато дорожче.

Вироби із серії Transcend TS * USDHC10U1 можна використовувати в мобільних пристроях для перегляду фільмів, прослуховування музики і здійснення інших звичних дій.

SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS Class 3 60MB / s

SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS Class 3 60MB / s

Непогана карта пам'яті для тих, хто не вимагає від подібного вироби надзвичайно високих швидкостей. Зокрема, картка повинна влаштувати власників бюджетних смартфонів і апаратів середнього цінового сегмента, нездатних на 4K-відеозйомку. Виробник пише на упаковці, що швидкість запису дорівнює 40 Мб / с - практика показує, що ці слова дуже близькі до правди.

переваги:

  • В упаковці є SD-адаптер;
  • З поломками покупці практично не стикаються;
  • Вельми добротні, нехай і не рекордні швидкісні характеристики.

недоліки:

  • Не існує версії об'ємом 128 Гб;
  • Ціна знижується дуже повільно;
  • Не підходить для пристроїв, що знімають відео в дуже високій роздільній здатності.

Відгуки на SanDisk Extreme microSDXC Class 10 UHS Class 3 показують, що цю карту пам'яті не варто купувати, якщо ви збираєтеся використовувати її в парі з GoPro 4 Black. Справа в тому, що ви можете зіткнутися з перегрівом вироби, через що зйомка в 4K- або 2.7K-дозволі буде неможлива. Якщо ж ви не балуєтеся настільки високоякісної відеозйомкою, то ніяких проблем використання даної 64-гігабайтної картки не викличе.

Kingston SDCA3

Kingston SDCA3

А це ідеальний варіант для власників новітніх екшн-камер, здатних на відеозйомку в дозволі 4K. Швидкісні характеристики тут такі, що проблем не виникне ні після однієї хвилини, ні після десяти хвилин, ні після півгодини відеозапису. Якщо ви знімаєте дуже часто і багато, то рекомендуємо вам обзавестися карткою об'ємом 128 Гб, нехай навіть її вартість вас злегка злякає.

переваги:

  • Швидкість запису здатна досягати 80 Мб / с;
  • Швидкість читання - на рівні 90 Мб / с;
  • В асортименті присутні картки об'ємом від 16 до 128 Гб;
  • Додатково покупець отримає SD-адаптер.

недоліки:

  • Варто дуже дорого.

Відгуки на Kingston SDCA3 свідчать про те, що даний продукт точно відповідає заявленим компанією характеристикам. У комплекті з картою поставляється адаптер, що дозволяє задіяти її навіть в дзеркальному фотоапараті або аматорської відеокамери. Якби не висока вартість продукту, то можна було б рекомендувати обзавестися подібною карткою абсолютно всім власникам портативної електроніки.

Яку карту пам'яті вибрати

1. Деякий час назад число форм-факторів карт пам'яті було незвичайно високим. Але зараз ситуація змінилася. Багато виробників електроніки зрозуміли, що краще використовувати слоти для більш поширених карток microSD і SD, ніж змушувати покупця шукати рідкісні накопичувачі форматів Memory Stick Pro Duo або CompactFlash. Однак якщо вам все ж попалася техніка з підтримкою саме таких карт пам'яті, то рекомендуємо вам купити SanDisk Memory Stick PRO Duo або Silicon Power 400X Professional Compact Flash Card відповідно.

2. Всі сучасні смартфони та планшети здатні взаємодіяти тільки з картою пам'яті microSD, що відрізняється мінімальними розмірами. Однак вимоги до картки у таких пристроїв можуть відрізнятися. Якщо у вас дешевий апарат, то він не буде вміти знімати відео в дуже високій роздільній здатності, в зв'язку з чим і його вимоги до накопичувача виявляться нижче. В такому випадку ви цілком можете розглянути покупку відповідних карток від Transcend або SanDisk. Ну а власники топових пристроїв і екшн-камер GoPro Hero4 зобов'язані купити щось більш швидке - наприклад, відмінним варіантом є придбання Kingston SDCA3.

3. Що стосується фотоапаратів і відеокамер, то вони найчастіше вимагають установку карти пам'яті SD. Тут все залежить від того, який саме обсяг пам'яті вам потрібно. Часто займаєтеся відеозйомкою? Тоді непогано було б розглянути покупку Transcend TS * SDXC10U1 об'ємом 64 або навіть 128 Гб. Ну а менш ємні вироби від SanDisk підійдуть тим, хто займається тільки фотографуванням.

Друзям це теж буде цікаво

Хочеш отримувати актуальні рейтинги і поради щодо вибору? Підпишись на наш Telegram .

Читайте також:

Якщо помітили помилку, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter

Часто займаєтеся відеозйомкою?

Новости