Я люблю Гонконг | Система онлайн-бронювання готелів, апартаментів та інших туристичних послуг Vitiana

Бет Вільямс з Чикаго півроку провела в Японії під час навчання в коледжі Бет Вільямс з Чикаго півроку провела в Японії під час навчання в коледжі. Повернувшись додому, вона зрозуміла, що дуже сумує за Азією і зобов'язана повернутися туди. Так вона опинилася в Гонконзі, де і живе на протязі двох останніх років. Бет намагається багато подорожувати і по максимуму дізнатися свій новий будинок - місто, який, за її словами, не схожий ні на одне інше місце в світі. Зустрічайте: її Гонконг.

Бонус від Vitiana: інтерактивна карта парків, кафе, магазинів і інших цікавих місць.

Коли хтось приїжджає до мене в гості вперше, я обов'язково веду його в гавань Вікторія Харбор. Звідти відкривається сліпучий вид.

В Гонконг варто приїжджати восени, тому що до цього часу спадає спека. До того ж, під час Фестивалю середини осені місто освітлюють різнокольорові ліхтарі.

Кращий вид на Гонконг відкривається з Піка Вікторія, який знаходиться високо в горах.

Корінні жителі знають, що варто уникати туристичне узбережжі Стенглі. Замість нього краще відвідати рибальські села в Тай О.

Замість нього краще відвідати рибальські села в Тай О

Місцеві сувеніри та продукти можна купити на «Жіночому ринку» (Ladies Market), який знаходиться в районі Монг-Кок.

У минулому такі знаменитості як Джекі Чан, Брюс Лі і Юньфат Чоу жили в Гонконзі.

Кращий музей міста - Гонконгський музей культурної спадщини, тому що він добре продуманий і тому, що в ньому завжди виставляють унікальні інтерактивні експозиції. Кращий музей міста - Гонконгський музей культурної спадщини, тому що він добре продуманий і тому, що в ньому завжди виставляють унікальні інтерактивні експозиції

У Гонконзі не варто витрачати гроші на таксі. Ви можете дістатися куди завгодно на метро. Спершу можна заплутатися, але все лінії виділені різними кольорами, а оголошення в метро роблять і на англійській мові.

Найкраще місце для прогулянок - парк Сай Кунг. Можна взяти напрокат човен, пройтися пішки або ж досліджувати геопарк.

У Гонконзі вміють з розмахом відзначати Китайський Новий рік. Упродовж тижня жваві нічні магазини переповнені людьми, в місті проводять яскраві паради і запускають феєрверки. Побачивши це дійство раз, забути його неможливо.

Жителя Гонконгу можна впізнати по тому, як він «залипнув» в смартфон. Будьте обережні: багато місцевих люблять на ходу дивитися ТБ в своєму мобільному пристрої.

Щоб провести яскравий вечір, я вбираються і йду насолоджуватися міськими панорамами в одному з численних барів на даху.

Щоб провести яскравий вечір, я вбираються і йду насолоджуватися міськими панорамами в одному з численних барів на даху

Виїхавши за межі Гонконгу, можна відправитися в Макао. Це ще один Спеціальний Адміністративний район, як і Гонконг, з власною атмосферою.

Гонконг відомий як фінансовий центр, але насправді це рай для гурманів.

Кращий вуличний ринок в місті - нічний ринок на Темпл-стріт (також відомий як «Чоловічий ринок»).

Поснідати можна ароматними дім-самамі (невеликі порції десерту, фруктів, овочів або морепродуктів, які подаються до китайського земляному чаю пуер), а для нічного перекушування підходить їжа, яку продають на численних вуличних харчових лотках.

Щоб дізнатися, що цікавого відбувається вечорами і на вихідних, можна на сайті Time Out Hong Kong.

Найбільше спортивне подія в місті - чемпіонат з регбі Hong Kong Sevens, який проходить на Стадіоні Гонконгу.

Коли з грошима туго, я їду на трамваї «Ding Ding» замість метро. На трамваї добиратися довше, але зате по дорозі можна помилуватися різними районами Гонконгу.

Щоб сховатися від натовпу, можна відправитися в гори або вибратися на один з численних пляжів Гонконгу. ось англомовний путівник по кращих місцях для прогулянок на свіжому повітрі.

Якби Гонконг був знаменитістю, він був би Джекі Чаном: його англійський не досконалий, але завдяки чарівним примх і викрутасами він дуже приємний.

Блюдо, яке символізує місто - дім-сам, а його фірмовий напій - чай з молоком. Опинившись в Гонконзі, ви зрозумієте: неможливо почати день без чаю з молоком (не кава) і дім-сама.

Вежа Банку Китаю - улюблене спорудження в місті, якого всі люди знають завдяки зигзагоподібному візерунку на фасаді і формі, що нагадує молоді пагони бамбука.

Вежа Банку Китаю - улюблене спорудження в місті, якого всі люди знають завдяки зигзагоподібному візерунку на фасаді і формі, що нагадує молоді пагони бамбука

Найдивніше в Гонконзі - одержимість їжею, зокрема, з Макдональдса. Коли в місті відкривається новий Макдональдс, всі говорять про це, а у будівлі вибудовується величезна черга, як ніби люди вперше в житті побачили Макдональдс! Саме в Гонконзі Макдональдс вперше запропонував свій «весільний пакет». На вибір - чотири варіанти на будь-який бюджет. Найдорожчий - Love Forever (включено: прикрашений зал, весільні подарунки, зроблені з кульок обручки Макдональдс, весільний букет, торт і багато іншого) - за ціною 1290 доларів, а найдешевший - Вечірка щастя - 372 доларів. Це так дивно!

Послухати живу музику можна на концертній арені Asia World Expo. Якщо маєте бажання потанцювати, йдіть на жваві вулиці Лан Квай Фонга.

Тільки в Гонконзі можна зустріти бабусь, що орудують мечем і здатних покласти вас на лопатки прийомами кунг фу.

Навесні варто спробувати «щасливу булочку» на фестивалі булочок Ченг Чау. Цей захід потрапило в топ-десятку незвичайних місцевих фестивалів за версією Time.com.

Влітку відвідайте фестиваль Туен Нг. Головна подія фестивалю - гонка на яскравих кораблях-драконах. Енергетика цієї події заразлива!

Восени проводиться дуже гарний фестиваль середини осені. У цей час можна сидіти на свіжому повітрі під повним місяцем, з апетитом поїдати мункейкі і дивитися на міські вулиці, освітлені красивими різнокольоровими ліхтарями.
Восени проводиться дуже гарний фестиваль середини осені

Взимку можна взяти участь у відзначенні Китайського Нового року, подивитися на парад, феєрверки і, звичайно ж, з'їсти достатню кількість їжі, «приносить удачу» в новому році!

Якщо у вас є діти, обов'язково проведіть час в Ocean Park в Гонконзі. Це цілий комплекс, що складається з аквапарку, океанаріуму і зоопарку.

Краща книга про Гонконгу - «Гетто в центрі світу: Чункін Меншнз» Гордона Метьюса.

Коли думаєш про Гонконгу, в голові крутиться пісня «I Love Hong Kong» Aarif Lee і Mag Lam - саундтрек до однойменного фільму.

Всі повинні любити Гонконг за вдалий симбіоз східної і західної культур, завдяки чому це місто дійсно унікальний.

Новости